ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Αυτοψία Δημάρχου Ήλιδας στο φράγμα Πηνειού
01.02.15 17:05
Αυτοψία Δημάρχου Ήλιδας στο φράγμα Πηνειού
Σε πολύ υψηλό επίπεδο έχει φτάσει η στάθμη του νερού στο Φράγμα Πηνειού και ελλοχεύει, εάν έχουμε μια μεγάλη πλημμύρα ο κίνδυνος, να υπερχειλίσει. Αυτό διαπίστωσε κατά την αυτοψία που έκανε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο Πηνειός» κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Για μια ακόμη χρονιά, ο κίνδυνος λόγω των ζημιών που έχει υποστεί ο έτσι κι αλλιώς πεπαλαιωμένος ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του φράγματος Πηνειού, είναι μεγάλος και ορατός για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ήλιδας και του Κάμπου και η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, πέραν της άμεσης ανάγκης του μεγαλύτερου ανοίγματος της βαλβίδας για το κατέβασμα της στάθμης του νερού στον ταμιευτήρα, ζητά να «προχωρήσει» με γρηγορότερους ρυθμούς το έργο επισκευής και αποκατάστασης λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, μια σημαντική παρέμβαση που έχει καθυστερήσει, παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2012.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων κ. Γιάννη Λύτρα, τους οποίος και ενημέρωσε εκτενώς για την κατάσταση στο Φράγμα Πηνειού και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Κάθε χρόνο δυστυχώς είμαστε στο «ίδιο έργο θεατές» και πρέπει επιτέλους να «προχωρήσει» η μελέτη για το συνολικό έργο, που αφορά στην επισκευή και αποκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
Αυτή την στιγμή, προέχει το να κρατηθεί ένα υψόμετρο ασφαλείας και για τον λόγο αυτό μίλησα με τους αντιπεριφερειάρχες τον κ. Λύτρα και τον κ. Γεωργιόπουλο.
Ευελπιστώ ότι δεν θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα και ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να παραμένει υπό έλεγχο», δήλωσε ο κ. Χρ. Χριστοδουλόπουλος.
Αξιοποίηση του κτιρίου στην πλατεία του Γουμέρου
01.02.15 16:00
Αξιοποίηση του κτιρίου στην πλατεία του Γουμέρου
Ο Σύλλογος Γουμεριωτών Ηλείας «Η Αγία παρασκευή» και ο Σύλλογος «Επτάλοφος» Φυσιολατρία - Οικολογία, κάνει γνωστό ότι σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, την Τοπική Κοινότητα του Γουμέρου και με όλος τους φορείς του χωριού έχουν αποφασίσει την αξιοποίηση του κτιρίου στην πλατεία.
Στο κτίριο πόρου να λειτουργήσουν εκθέσει φωτογραφίας, λαογραφικό μουσείο, πνευματικό Κέντρο για το Γούμερο.
Ανοίγουν προληπτικά οι βαλβίδες εκτόνωσης του φράγματος Πηνειού
01.02.15 15:09
Ανοίγουν προληπτικά οι βαλβίδες εκτόνωσης του φράγματος Πηνειού
Στο φράγμα του Πηνειού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, μετέβησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γεωργιόπουλος μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μιχάλη Καλογερόπουλο προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο σημείο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχόμενης βροχόπτωσης. Μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, δόθηκε εντολή στους αρμόδιους υπαλλήλους προκειμένου να ανοίξουν, προληπτικά και σταδιακά, οι βαλβίδες εκτόνωσης του φράγματος, καθώς παρατηρείται άνοδος της στάθμης του νερού. Προς αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όσοι δραστηριοποιούνται εκατέρωθεν του ποταμού και πλησίον της κοίτης του, να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται να ανέβει η στάθμη του. Επιπλέον, παρακαλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην πλησιάζουν στις όχθες και στις γέφυρες του ποταμού Πηνειού.
Κόβει την πίτα του ο Ιππικός Σύλλογος Αμαλιάδας - Πηνείας
01.02.15 14:28
Κόβει την πίτα του ο Ιππικός Σύλλογος Αμαλιάδας - Πηνείας
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο Ιππικός Σύλλογος Αμαλιάδας - Πηνείας «Η Αμαλία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. στο εστιατόριο του Γεώργιου Πανουτσόπουλου που βρίσκεται στη διασταύρωση Μαραθιάς.
Συνάντηση Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ
01.02.15 11:21
Συνάντηση Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ
Συνάντηση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο της Βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και του Διοικητού της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη κυρίου Ιωάννη Ζαφείρη συζητήθηκε η προοπτική της συμμετοχής των οπλιτων της ΣΕΤΤΗΛ στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του νομού Ηλείας
Τελετή έναρξης Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα
01.02.15 11:12
Τελετή έναρξης Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του να χαιρετίζει την έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. «Εμείς ως Δήμος με τη βοήθεια των συνδιοργανωτών θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει το φεστιβάλ θεσμός στην πόλη. Πρόκειται για μια διοργάνωση που ανεβάζει ψηλά τον πήχη των πολιτιστικών δρώμενων της πόλης, ολόκληρης της Ηλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Ήλιδας, ο οποίος ευχαρίστησε την διοργανώτρια του φεστιβάλ Λίνα Γιαννοπούλου. «Αγκαλιάσαμε και φέτος το φεστιβάλ, θα είμαστε κάθε φορά δίπλα σας για να γίνονται εκδηλώσεις καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε πως η περιφέρεια θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε αυτό το Φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει ακόμη ένας πολιτιστικός θεσμός για την Ηλεία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Θανάσης Κυριαζόπουλος ευχαρίστησε για τη φιλοξενία του φεστιβάλ στην Αμαλιάδα και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός που γίνεται για πρώτη φορά τόσο διευρυμένα σε περιφερειακό επίπεδο καθώς πραγματοποιείται σε τρεις περιφερειακές ενότητες, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Ηλείας. «Δεν θα γινόντουσαν όμως όλα αυτά χωρίς τη στήριξη των δήμων Τρίπολης, Ήλιδας, Μεγαλόπολης και Σπάρτης και των χορηγών. Σκοπός μας είναι η συνεχής παρουσία του φεστιβάλ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ επιθυμία μας είναι να γίνει ακόμα και παραγωγή ντοκιμαντέρ», υπογράμμισε.
Η διοργανώτρια του φεστιβάλ στην Αμαλιάδα, κινηματογραφίστρια Λίνα Γιαννοπούλου, καλωσόρισε συγκινημένη τους τοπικούς φορείς και τους δημότες της πόλης, δίνοντας το στίγμα ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε για να μη σταματήσει.

Το ομορφότερο σινεμά του κόσμου
Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη αναφορά στο Cine Cinema για την άψογη προβολή των ντοκιμαντέρ εξέφρασαν οι ξένοι δημιουργοί και οι προσκεκλημένοι που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ καθώς και όπως τόνισαν πρόκειται για το ωραιότερο σινεμά που έχουν δει ποτέ. Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος εμφανίσθηκε ο διεθνούς φήμης αυστριακός κριτικός κινηματογράφου Lukas Maurer, ο οποίος στην ομιλία του δεν έκρυψε το θαυμασμό του για το Cine Cinema, για την αρχιτεκτονική του και για την λειτουργικότητα των αιθουσών του. «Είναι καταπληκτικό, δεν έχω δει ομορφότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εορτή για τους Τρεις Ιεράρχες από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα
01.02.15 11:06
Εορτή για τους Τρεις Ιεράρχες από το Γυμνάσιο και Λύκειο Καράτουλα
Μετέχοντας στην Εορτή των Γραμμάτων με αφορμή τους τρεις Προστάτες των Σχολείων μας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καράτουλα συνδιοργάνωσαν το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου σχετική εορτή εντός του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καράτουλα. Μετά από την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο τοπικός εφημέριος π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος και την ανάγνωση του πανηγυρικού Λόγου για τους 3 Ιεράρχες από τον θεολόγο κ. Μιχάλη Μπερκουτάκη, μαθήτριες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Καράτουλα παρουσίασαν μία μικρή εορτή για τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Με τον συντονισμό των φιλολόγων καθηγητών κ. Χαράς Κοτσώνη και Γεωργίου Κουρκούτα οι μαθήτριες παρουσίασαν στον χώρο του Ναού την ζωή και το έργο των Τριών ιεραρχών, αλλά και ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο για τις Παιδαγωγικές Ιδέες και τις θέσεις για την Παιδεία αυτών των Πατέρων της Εκκλησίας πάνω σε επίκαιρα θέματα της Σύγχρονης Εκπαίδευσης. Ο π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εορτής, αλλά και τους Διευθυντές των Σχολείων κ. Νικ. Σεβόπουλο και Ανδρομάχη Λέλλα, για το έξοχο παιδαγωγικό έργο που επιτελούν μαζί με τους Εκπαιδευτικούς στην τοπική Κοινωνία.

«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
01.02.15 10:19
«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
Η Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας παρουσιάζει την παράσταση: «Η κλήση σας είναι σε αναμονή».
Οι παραστάσεις, που λαμβάνουν χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ξεκίνησαν χθες Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, θα γίνονται καθημερινά εκτός της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου.
Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι:
Ελένη Κορδαλή (Γκέιλ), Ναντίν Αλ Ιμάντι (Λίντα), Νίκος Κώνστας (Φρανκ), Γιάννης Βασιλόπουλος (Τζέρυ), Φωτεινή Μπαρλέτη (Μπάρμπαρα), Ελένη Σκορδίλη (Σάρον), Γιάννης Μπαρλέτης (Μάρτιν), Αθηνά Σταθάκη (Ντενίζ).
Εκφωνήτρια η Αργυρώ Αντωνοπούλου.
Συντελεστές της παράστασης είναι οι:
Σκηνοθεσία: Χάρης Κότσιφας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Φωτεινή Μπαρλέτη
Σκηνογραφία: Φωτεινή Μπαρλέτη
Βίντεο: Γιώργος Χαλικιάς
Μουσική επιμέλεια: Γεράσιμος Λούντζης
Στίχοι - μουσική τραγουδιού: Γεράσιμος Λούντζης
Αφίσα: Ανδρέας Κοροντζής
Εκτέλεση σκηνικού: Γιάννης Μπαρλέτης, Σταμάτης Καμπάνταης, Ηλίας Καπετανάκος, Θωμάς Μπαρλέτης
Φωτισμοί: Γιάννης Αποστολόπουλος, Σία Ραυτοπούλου
Χειρισμός βίντεο - ήχων: Κωνσταντίνα Κλάδη
Τιμήθηκε και στην Ηλεία η μνήμη των Τριών Ιεραρχών
01.02.15 10:15
Τιμήθηκε και στην Ηλεία η μνήμη των Τριών Ιεραρχών
Μέσα σε εορταστικό κλίμα και στις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης στην Ηλεία τιμήθηκε την Παρασκευή η μνήμη των τριών Ιεραρχών, προστατών των Ελληνοχριστιανικών Γραμμάτων. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των Σχολείων συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία των Ναών που τιμούσαν τους 3 Ιεράρχες, ενώ στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στον Πύργο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός.
Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε είτε στα Σχολεία είτε στα πνευματικά κέντρα των Ναών εκδήλωση- αφιέρωμα στους Τρεις Ιεράρχες, όπως είχε ορίσει για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας στον Πύργο το Παράρτημα Ηλείας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων σε συνεργασία με την τοπική Μητρόπολη πραγματοποίησε επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Πλούτος και φτώχεια κατά τους Τρεις Ιεράρχες», με ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θωμά Ιωαννίδη, ο οποίος ανέλυσε μέσα από το έργο του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννη του Χρυσοστόμου, την στάση των μεγάλων αυτών Πατέρων για τα μεγάλα Κοινωνικά θέματα της εποχής τους, παραλληλίζοντας την κατάσταση του 4ου αιώνος μΧ με την σημερινή ελλαδική Κρίση και τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας
01.02.15 9:58
Έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε χθες το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά.
Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος», κ. Ρούλα Γκουβίτσα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας κ. Δήμητρα Βαρελά κ.α.
Η πίτα του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας
01.02.15 8:45
Η πίτα του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας
Την πίτα του θα κόψει αύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Βάρδας.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του πρώην Δημαρχεία και θ’ αρχίσει στις 7:00 μ.μ.
Σήμερα Κυριακή στην Ηλεία
01.02.15 7:17
Σήμερα Κυριακή στην Ηλεία
- Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για ίδρυση φαρμακείων στην Ηλεία
- Πεζοπορία προς τον Άγιο Ιωάννη από τον Πεζοπορικό Όμιλο Αμαλιάδας
- Ημερήσια εκδρομή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρισίων
- Άφιξη από Λετονία εκπαιδευτικών και μαθητών του Γυμνασίου Γαστούνης στα πλαίσια του προγράμματος Comenius
- Αγώνας πρακτικού κυνηγιού σε μπεκατσίνι και σε άγριο ορτύκι σε Ανδραβίδα και Τραγανό, σε συνδιοργάνωση των Ομίλων Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας και Ηλείας
- Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015 στην Αμαλιάδα
- Εκδρομή στην Καλαμάτα από τον Πολιτιστικό - Λαογραφικό Σύλλογο Ωλένης
- Κοπή πίτας από τους Φίλους Βέσπας Ηλείας
- Ορεινή πεζοπορία Άνω Βασιλική - κορυφή Βαράσοβας - Άνω Βασιλική από τον Ορειβατικό Σύλλογο Πύργου
- Λήξη δεύτερης χειροποίητης έκθεσης στον Πύργο από τους ΗλειοΤέχνες - Ομάδα Χειροτεχνών Πύργου
- Κοπή πίτας στην Ακαδημία Ιππασίας Πύργου «Ιφιτος» στα Χανάκια
- Το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο «Χειροπινελιές» κόβει την πίτα του στο καφέ «Ποδήλατο» στην Αμαλιάδα
- Κοπή πίτας του Ιππικού Συλλόγου Αμαλιάδος - Πηνείας «Η Αμαλία»
- Κόβει την πίτα του ο Εμπορικός Σύλλογος της Βάρδας
- Επίσκεψη και παρατήρηση Ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
- Εκδήλωση για την Υπαπαντή του Κυρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου
- Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαστούνης και Περιχώρων «Η Αρχαία ΄Ηλις»
- Κοπή πίτας από το Σύλλογο Κρητικών Ηλείας «Η Μεγαλόννησος»
- Εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος στην Αμαλιάδα
- Εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος στα Βυτιναίικα
- Ελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών «Ασκητής» στο Γούμερο

- Έναρξη πρωταθλήματα μπάσκετ της Γ΄ΕΣΚΑ-Η για τις ηλειακές ομάδας
- Εκδήλωση κοπής πίτας από τον Υπερίωνα Αμαλιάδας
- Α.Γ.Σ. Στρουσίου - Ιωνικός Πατρών για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ ΕΣΚΑ-Η
- Κόβει την πίτα του το τμήμα βόλεϊ του Κοροίβου Αμαλιάδας
- Κόβει την πίτα του το τμήμα στίβου του Κοροίβου Αμαλιάδας
- Κόβει την πίτα του το Γυμναστήριο «Αθλοκίνηση»


Ανακοίνωση της Αναγένεσις
01.02.15 7:13
Ανακοίνωση της Αναγένεσις
Σχετικά με το τελευταίο δημ.συμβούλιο,ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής:
1)Είμαστε οι πρώτοι που ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να συζητηθεί ως ΠΡΩΤΟ,το σοβαρό θέμα του
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Χαιρόμαστε που το πρώτο θέμα οδεύει σε προσωρινή λύση,αλλά η ΑΡΝΗΣΗ
συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να αναζητηθούν σε βάθος,τα αίτια και τα
πρόσωπα που μας χρέωσαν 500.000 ΕΥΡΩ(και βλέπουμε),σε αυτά τα δύο
τμήματα,θα μας αναγκάσουν να προσφύγουμε σε εισαγγελική παρέμβαση(όπως και
για πολλά θέματα ακόμα,από εδώ και στο εξής).
2)Ζητήσαμε ΠΛΗΡΗ ενημέρωση,για την σύνθεση'-το σκοπό'-την έδρα κλπ της
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ <Απασχόληση Λετρίνων Πύργου>...και έχουμε συνέχεια
σε αυτό το θέμα...
3)Ζητήσαμε ενημέρωση για το ΚΑΥΤΟ θέμα με τις ΖΗΜΙΕΣ στο ΚΑΤΑΚΟΛΟ και ΟΥΤΕ
σε αυτό μας δόθηκε απάντηση.
ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ μέχρι ΕΣΧΑΤΩΝ για να υπάρχει ΦΩΣ στα Δημ.θέματα,ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ
στους συνδημότες μας,ασχέτως εάν μας ψηφίζουν ή όχι,ότι σε εμάς θα μπορούν
να ΕΛΠΙΖΟΥΝ για έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟ.

ΧΑΡΗΣ.ΒΑΣ.ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΚ.ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ <ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ>

Εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας
31.01.15 17:14
Εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας
Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει αύριο ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας, όπου θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας του Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ.κ. Γερμανού.
Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής και ώρα 6:00 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.
Από σήμερα στην Αμαλιάδα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
31.01.15 13:33
Από σήμερα στην Αμαλιάδα το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Μετά την επιτυχή διεξαγωγή του και τη μεγάλη απήχηση που γνώρισε πέρυσι, το Πανόραμα Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φέτος αναβαθμίζεται σε Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου και διοργανώνεται παράλληλα σε άλλες τέσσερις πόλεις, την Τρίπολη, τη Σπάρτη, τη Μεγαλόπολη και την Αμαλιάδα.
Από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 7 Φεβρουαρίου, σε αυτές τις πόλεις θα προβληθούν συνολικά 77 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, άνευ διαγωνιστικού χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί την τελευταία πενταετία, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν βραβευθεί.
Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Πελοποννήσου περιλαμβάνει επίσης αφιερώματα σε ξένους σκηνοθέτες, διεθνώς προβεβλημένους, οι οποίοι θα συμμετέχουν με την φυσική τους παρουσία αλλά και με τη διεξαγωγή σεμιναρίων, με στόχο να αποτελέσουν πόλο έλξης για πολλούς δημιουργούς και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών απ’ όλη την Ελλάδα.
Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη
31.01.15 13:22
 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγίου Ιωάννη
Σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά».
Παράλληλα θα γίνει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Εκδήλωση κοπής πίτας στο Σιμόπουλο Πηνείας
31.01.15 13:13
Εκδήλωση κοπής πίτας στο Σιμόπουλο Πηνείας
Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα κάτω από την πλατεία στο Σιμόπουλο.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Γυναικών Σιμόπουλου «Ο Άγιος Νικόλαος» και η Αθλητική Ένωση Πηνείας.
Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 39χρονος στην Αμαλιάδα για κλοπές
31.01.15 11:21
Συνελήφθη επ' αυτοφώρω 39χρονος στην Αμαλιάδα για κλοπές
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω, χθες (30-1-2015) το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας που περιπολούσαν στην περιοχή, για την πρόληψη κλοπών και ληστειών, συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 39χρονο να αφαιρεί ραδιοκασετόφωνο από σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε παραβιάσει την θύρα του οχήματος, σπάζοντας με μια πέτρα το τζάμι, από την πλευρά του οδηγού.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή με μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού, που είχε αφαιρέσει στις (29-1-2015) από την Γαστούνη, την οποία είχε σταθμεύσει πλησίον του παραβιασμένου αυτοκινήτου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ η μοτοσικλέτα αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.
Σήμερα Σάββατο στην Ηλεία
31.01.15 10:55
Σήμερα Σάββατο στην Ηλεία
- Λήξη προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου φωτεινής σηματοδότησης στη διασταύρωση Ανδραβίδας
- Διήμερη εκδρομή στο Παναιτωλικό όρος από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας «Ορειβατείν»
- Αγώνας πρακτικού κυνηγιού σε μπεκατσίνι και σε άγριο ορτύκι σε Ανδραβίδα και Τραγανό, σε συνδιοργάνωση των Ομίλων Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Αχαΐας και Ηλείας
- Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά»
- Πρεμιέρα παραστάσεων για τη Θεατρική Ομάδα Πύργου
- Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου 2015 στην Αμαλιάδα
- Κοπή πίτας από το Σύλλογο Γυναικών Σιμόπουλου και την Αθλητική Ένωση Πηνείας
- Έναρξη παραστάσεων από τη Θεατρική Ομάδα του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
- Κόβει την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλποχωρίου
- Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων της Γαστούνης
- Ρεσιτάλ για μαντολίνο και κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα
- Πάρτυ μαθητών Λυκείων της Αμαλιάδας
- Πάρτυ των μαθητών της Α' Τάξης του Λυκείου Λεχαινών
- Κόβει την πίτα της η Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Φιγαλείας

- Το Αθλητικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ηλείας θα κόψει την πίτα του στα Μακρίσια
- Αιγέας Γαστούνης - ΣΕΦΑ Ανδραβίδας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ ΕΣΚΑ-Η
- Αγώνες της ακαδημίας ποδοσφαίρου Βαρθολομιού με τον Αίολο Πύργου
- Φιλικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ Κοροίβου Αμαλιάδας και Απόλλωνα Πάτρας
Εκδρομή στο Παναιτωλικό από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
31.01.15 8:27
Εκδρομή στο Παναιτωλικό από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Διήμερη εκδρομή με πεζοπορία στο Παναιτωλικό όρος διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» όπου θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.
Η εκδρομή θα γίνει σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου κι αύριο Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83