ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
31.01.15 8:10
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 1:30 μ.μ. θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, με προς συζήτηση και λήψης απόφασης πάνω τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης - Στοχοθεσία οικονομικού έτους 2015 του Δήμου και των Νομικών Προσώπων για εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφισή του.
2. Υποβολή έκθεσης Δ΄ τριμήνου υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2014 προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
3. Σύνταξης έκθεσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για αναμόρφωση του εκτελούμενου προϋπολογισμού.
4. Περί ψηφίσεως πιστώσεως για την πληρωμή οφειλών προηγούμενων ετών.
5. Περί διαθέσεως πιστώσεων εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2015
6. Περί διαθέσεως πιστώσεων την πληρωμή συνεχιζόμενων προμηθειών που έχουν εγγραφεί στον προϋπλογισμό οικονομικού έτους 2015
7. Περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου (προσφυγή της ΑΕ «Ελληνικαί Ακταί Τουριστικαί Εμπορικαί και Βιομηχανικαί Επιχειρήσεις», κατά της υπ΄αριθ. 3757/4-10-2005 απόφασης πρώην Δημάρχου Κάστρου -
Κυλλήνης για καταβολή τέλους παρεπιδημούντων έτους 2003).
8. Περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου
(προσφυγή της ΑΕ «Ελληνικαί Ακταί Τουριστικαί Εμπορικαί και Βιομηχανικαί Επιχειρήσεις «κατά της υπ΄αριθ. 3758/4-10-2005 απόφασης πρώην Δημάρχου Κάστρου - Κυλλήνης για καταβολή τέλους παρεπιδημούντων έτους 2004).
9. Περί ορισμού πληρεξούσιου δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδοτήσεων για υποθέσεις υπαλληλικών πειθαρχικών ποινών και διαδικασιών.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περσαιναίων Αθήνας
30.01.15 20:24
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Περσαιναίων Αθήνας
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Περσαιναίων της Αθήνας, του οποίου η σύνθεση, όπως και των υπολοίπων διοικητικών οργάνων έχει:
Διοικητικό Συμβούλιο
Τσούμπας Γεώργιος πρόεδρος
Νικολόπουλος Σοφιανός αντιπρόεδρος
Πετρόπουλος Π. Χρήστος αντιπρόεδρος
Γιαννοπούλου Μαρία γραμματέας
Δημητρόπουλος Άγγελος ταμίας
Καραμέρος Δημήτριος κοσμήτορας
Δημητροπούλου Πιπίνα μέλος
Αντιπρόσωποι για την πασε ση
Αργυρακόπουλος Αναστάσιος
Τσούμπας Γεώργιος
Αντιπροσωποι για την Ομοσπονδία Ορεινής Ηλείας
Γιαννόπουλος Γεώργιος
Δημητρόπουλος Νικόλαος
Ελεγκτική Επιτροπή
Αργυρακόπουλος Αναστάσιος
Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Γιαννοπούλου Αγγελική
Εκπρόσωπος του Συλλόγου στο χωριό
Δημητρόπουλος Νικόλαος
Ιπποεκτροφείς από την Ανδραβίδα στην 9η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία
30.01.15 17:13
Ιπποεκτροφείς από την Ανδραβίδα στην 9η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία
Στην 9η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία zootechnia, την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, θα λάβουν μέρος και ιπποπαραγωγοί από την Ανδραβίδα.
Οι εν λόγω ιπποπαραγωγοί θα κυκλοφορούν μέσα στο χώρο της έκθεσης, καθ’ όλη τη διάρκειά της, ιππεύοντας τα άλογά τους με στόχο να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα υπέροχα άλογα της περιοχής μας, να ιππεύσουν και να αντιληφθούν πόσο σοβαρή είναι η δουλειά που κάνουν οι ιπποεκτροφείς της Ανδραβίδας.
Η συμμετοχή τους σε μια τόσο σημαντική έκθεση αποτελεί την καλύτερη διαφημιστική προβολή για την Ανδραβίδα και την Ηλεία.
Σε επιφυλακή για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
30.01.15 16:21
Σε επιφυλακή για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Σε διαρκή επιφυλακή και συνεννόηση με τους Δήμους αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς του νομού μας βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας, σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΜΥ από το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος είχε κατά την διάρκεια της ημέρας επικοινωνία τόσο με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, με τους αρμόδιους φορείς των Δήμων αλλά και με τις Διοικήσεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τα αρμόδια όργανα σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο.
Για την έγκαιρη πληροφόρηση των πολιτών και την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, μετά το κατεπείγον δελτίο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δίδονται οι κάτωθι γενικές οδηγίες προς τους πολίτες:
Τακτική ενημέρωση από ΜΜΕ και επίσημες πηγές ενημέρωσης (ΕΜΥ και Γεν. Γραμματεία Πολ. Προστασίας) για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.
Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης – Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, Ευρωπαϊκός Αρ. Έκτακτης Ανάγκης 112. Τα τηλέφωνα Έκτακτης Ανάγκης πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανές σημείο για άμεση χρήση από ενήλικες και παιδιά.
Επιπλέον, για την αντιμετώπιση πριν και κατά την διάρκεια των Θυελλωδών ανέμων συστήνονται ειδικότερα: ασφάλιση αντικειμένων που δύναται να παρασυρθούν από ανέμους και να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, στερέωση διαφημιστικών πινακίδων, ασφάλιση πορτών και παραθύρων οικιακών ή εργασιακών χώρων, αποφυγή δραστηριοτήτων σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και αποφυγή διέλευσης κάτω από μεγάλα δέντρα, πινακίδες ή περιοχές που μπορούν να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος αντικείμενα.
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: Σημαντική η οικολογική παρουσία στην νέα Βουλή και Κυβέρνηση
30.01.15 13:52
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: Σημαντική η οικολογική παρουσία στην νέα Βουλή και Κυβέρνηση
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηλείας χαιρετίζουν την ανάληψη του τομέα του Περιβάλλοντος στην νεοεκλεγμένη κυβέρνηση Τσίπρα από τον Υπουργό Αναπληρωτή Γιάννη Τσιρώνη, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.
Η μακρά συμμετοχή του στους οικολογικούς αγώνες τόσο στο κοινωνικό όσο και στο οικολογικό επίπεδο εγγυάται μια ριζική στροφή πολιτικής προς την πραγματική υπεράσπιση των περιβαλλοντικών αγαθών, της δημόσιας κτήσης και γενικά της βιωσιμότητας.
Σημειώνουμε ακόμη την ιδιαίτερη χαρά μας για την εκλογή στη Βουλή του Γιώργου Δημαρά, επίσης ιδρυτικού μέλους και παλαιού και ενεργού στελέχους των Οικολόγων Πράσινων, που εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Αθηνών.
Συγχαίρουμε τέλος και τη Διονυσία Γιαννοπούλου, μέλος των Οικολόγων Πράσινων για τον εκλογικό αγώνα και την αξιοσημείωτη επίδοσή της στις πρόσφατες εκλογές ως υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία.
Είμαστε βέβαιοι για την ουσιαστική συμβολή των στελεχών που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους στην επιτυχία της νέας κυβέρνησης, ώστε να δικαιωθούν οι ελπίδες για μια ριζική στροφή της χώρας στην ανάκαμψη και την οικονομική, κοινωνική και οικολογική βιωσιμότητα.


Σήμερα κόβει την πίτα της η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη
30.01.15 11:25
Σήμερα κόβει την πίτα της η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη
Σήμερα Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.
Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του αναγνωστηρίου με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας και της Μικτής Χορωδίας της Βιβλιοθήκης.
Αναβολή Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα
30.01.15 11:07
Αναβολή Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα
Η προγραμματισμένη εκδήλωση για τις 31 Ιανουαρίου 2015, "Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα", που θα γινόταν στο Πολυτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα, αναβάλλεται λόγω απαγορευτικού απόπλου στις ακτοπλοϊκές γραμμές Κεφαλονιάς. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα αναρτηθεί σύντομα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΔΑΣ
30.01.15 9:14
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛΕΙΑΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΔΑΣ
Συνάντηση συνεργασίας για όλα τα μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον δήμο Ήλιδας είχαν την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η συνέχιση των διαδικασιών των μελετών-έργων που είχαν υποβληθεί από τον δήμο Ήλιδας προς την Περιφέρεια για υλοποίηση τους από το Ταμείο Μολυβιάτη, ένα θέμα που όπως επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Ηλιδας έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Πηνείας, μετά την ανάκληση των αποφάσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος επισήμανε ότι η Περιφέρεια, μετά τις καταγγελίες και την προκαταρκτική έρευνα που διενεργούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή προκειμένου να εξεταστούν εκ νέου όλες οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τους δήμους προκειμένου αυτές να πληρούν την νομιμότητα που διέπει την ένταξη έργων στο Ταμείο Μολυβιάτη.
Όμως αυτό που τόνισε ο κ Γεωργιόπουλος στον δήμαρχο Ήλιδας είναι ότι στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είναι μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και κατόπιν διαβούλευσης με το σύνολο των Δήμων του νομού μας, αποτελεί η ένταξη και υλοποίηση έργων από το Ταμείο Μολυβιάτη τα οποία θα είναι σύνομα, σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί πυρόπληκτες και θα στηρίζουν την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των περιοχών αυτών.
«Δεν πρέπει να χάσουμε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον Νομό μας. Το συνολικό ποσό θα υπερβαίνει τα 30 εκ ευρώ και σε συνεργασία με τους Δήμους θα πρέπει να διατεθεί για έργα τα οποία θα συμβάλουν στην πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού Ηλείας».

Το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων
Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε και στο ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Νομού αφού σαν Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ ο κ Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για της συζητήσεις και διεργασίες που έχουν γίνει έως τώρα με τους υπόλοιπους Δήμους-μέλη του φορέα, επισημαίνοντας του την αναγκαιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης μίας βιώσιμης λύσης στο μείζων αυτό ζήτημα.
Ο κ Γεωργιόπουλος για το ζήτημα αυτό ανέφερε ότι είναι ανάγκη με ωριμότητα και με πνεύμα συνεργασίας όλοι οι δήμοι του Νομού μας να επιδιώξουν μία βιώσιμη και κοινά αποδεκτή λύση για το μείζον αυτό πρόβλημα, επισημαίνοντας ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι έτοιμη να ενισχύσει αλλά και να συμβάλει στην από κοινού διαβούλευση των προτάσεων που θα κατατεθούν από τους δήμους και τον ΦΟΣΔΑ για το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η θεώρηση των αδειών Λαϊκών Αγορών
30.01.15 8:00
ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η θεώρηση των αδειών Λαϊκών Αγορών
Με ανακοίνωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ενημερώνει τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Σωματείων:
ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ - ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ»
ότι με την υπ. αριθμ. 581/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητκών προς αναθεώρηση των αδειών, μέχρι την 10η Φεβρουαρίου 2015.
Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική και δεν δύναται να παραταθεί.
Καλούνται λοιπόν μέχρι την άνω ημερομηνία , εφόσον επιθυμούν την αναθεώρηση της αδείας, να προσέλθουν στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, διαφορετικά πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και υπάρχει κίνδυνος απώλειας της αδείας συμμετοχής στις λαϊκές αγορές.
Επίσης καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω σωματείων, να προσέλθουν στις 04-02-2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημαρχείο (αίθουσα Δ.Σ.) σε σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, Γενικό Γραμματέα και αρμόδια Υπηρεσία προς ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων επί θεμάτων που αφορούν την λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Αμαλιάδας.
Χορήγηση νέων αδειών για Ταξί στην Ηλεία
30.01.15 7:27
Χορήγηση νέων αδειών για Ταξί στην Ηλεία
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καλεί κάθε ενδιαφερόµενο να αποκτήσει νέα άδεια Επιβατικού Δημοσίας Χρήσης αυτοκινήτου ή να µετατρέψει υφιστάµενη άδεια σε άλλο τύπο να υποβάλλει σχετική αίτηση µέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόµενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθµό τους ανά έδρα.
Περισσότερα, με τους πίνακες των θέσεων Ταξί σε κάθε πόλη και χωριό της Ηλείας, στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
30.01.15 6:25
«Η κλήση σας είναι σε αναμονή» από τη Θεατρική Ομάδα της Βιβλιοθήκης
Η Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας θα παρουσιάσει την παράσταση: «Η κλήση σας είναι σε αναμονή».
Οι παραστάσεις, που θα λάβουν χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, θα ξεκινήσουν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και θα γίνονται καθημερινά εκτός της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου.
Για την παράσταση παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Δημάρχου Ήλιδας.
Εκ μέρους του Δήμου Ήλιδας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, εκ μέρους του Σωματείου της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης ο κ. Αθανάσιος Κρίσπης, εκ μέρους των ηθοποιών της παράστασης κ. Νίκος Κώνστας, καθώς και ο σκηνοθέτης του έργου κ. Χάρης Κότσιφας.
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα
30.01.15 5:32
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα
Ρεσιτάλ για Μαντολίνο και Κιθάρα με έργα Ισπανών και Λατινοαμερικάνων συνθετών θα δοθεί αύριο Σάββατο και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολύτεχνο Ωδείο στην Αμαλιάδα, επί της οδού Κουρογιαννοπούλου 14
Στο μαντολίνο η Ana Belén Tejedor de la Iglesia και στην κιθάρα ο διευθυντής του ωδείου Δημήτρης Δημακόπουλος, ενώ η είσοδο για το κοινό είναι ελεύθερη.
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
30.01.15 5:14
Σήμερα Παρασκευή στην Ηλεία
- Κόβει την πίτα της η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
- Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου
- Κόβει την πίτα του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου
- Κοπή πίτας Συλλόγου και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
- Βράβευση μαθητών που διακρίθηκαν στον αθλητισμό από την Ιερά Μητρόπολη Ηλεία
- Εορτή των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Φιγαλείας
- Γιορτάζει τα τρία χρόνια της η καφετέρια "Οασις" στο Τραγανό
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του κλειστού γυμναστηρίου Πύργου
Οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τις Πρώτες Βοήθειες
29.01.15 15:30
Οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας ενημερώνουν τους συμμαθητές τους για τις Πρώτες Βοήθειες
Ένα ξεχωριστό μάθημα παρακολούθησαν οι μαθητές του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας την Πέμπτη 29/1/15, τις δύο τελευταίες ώρες του ωρολογίου προγράμματος. Οι μαθητές του Β1 παρουσίασαν την εργασία που υλοποίησαν στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών του Α΄τετραμήνου με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Λαμπρόπουλο Θεόδωρο.
Προσκεκλημένος στην παρουσίαση, από τον κ. Λαμπρόπουλο, ήταν ο κ. Βασίλειος Παναγιωτόπουλος, Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας και μέλος του Δ.Σ του περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Αμαλιάδα, ο οποίος μίλησε στους μαθητές σχετικά με την αξία του εθελοντισμού, τις εθελοντικές δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θέματα που αφορούν στην ασφάλεια χώρου. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση καθώς τόσο η παρουσίαση της εργασίας ήταν περιεκτική και γεμάτη χρήσιμες πληροφορίες όσο και η ενημέρωση του κ. Παναγιωτόπουλου ήταν ζωντανή και έδινε στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράζουν τις απόψεις τους.
Την παρουσίαση της εργασίας ανέλαβαν οι μαθητές Θεοδωροπούλου Βασιλεία και Κορδοπάτης Γεώργιος ενώ στο χειρισμό του Η/Υ ήταν οι μαθήτριες Κατερίνα Αλεξανδροπούλου και Μαρία Ζαφείρη. Επίσης, μία ομάδα μαθητών του ίδιου τμήματος, υποσχέθηκε να αναρτήσει σύντομες οδηγίες πρώτων βοηθειών σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων στο χώρο του σχολείου καθώς και στην ιστοσελίδα του σχολείου ώστε να γίνει μία πρώτη ενημέρωση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα προβλέψουμε. Αυτό όμως που προσπαθούμε να πετύχουμε με την πρόληψη είναι να τα μειώσουμε με διάφορους τρόπους. Είναι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές από απροσεξία, άγνοια των πρώτων βοηθειών ή κακούς χειρισμούς. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις πρώτες ενέργειες σε περίπτωση ατυχήματος και εκδηλώσεις σαν αυτή συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
29.01.15 14:45
Παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλιάς, η Οικολογική Κίνηση Πάτρας και η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Λεχαινών, διοργανώνουν την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 επίσκεψη και παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου.
Συνελήφθη 63χρονος στον Πύργο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
29.01.15 12:53
Συνελήφθη 63χρονος στον Πύργο για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Συνελήφθη, σήμερα (29-1-2015), το πρωί, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 63χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 63χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των
1.204.758,83 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Παρέμβαση του Π. Πλατανιά στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών
29.01.15 10:01
Παρέμβαση του Π. Πλατανιά στον ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πατατοπαραγωγών
Στον ΕΛΓΑ Πάτρας βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Πλατανιάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Μιχαλόπουλο και εκπροσώπους των ζημιωθέντων πατατοπαραγωγών, προκειμένου να συζητήσει με τον προϊστάμενο Γεώργιο Κεχαγιά και τους αρμόδιους Γεωπόνους του Οργανισμού, το θέμα της αποζημίωσης παραγωγών από τον πρόσφατο παγετό που έπληξε τις καλλιέργειες της φθινοπωρινής πατάτας στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά τη συνάντηση, αφού έγινε μια ανάλυση της επικρατούσας κατάστασης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες άμεσης αποζημίωσης των καλλιεργητών πατάτας υπό κάλυψη, καθώς επίσης και οι τρόποι και προϋποθέσεις όλων των παγετόπληκτων εκτάσεων της καλλιέργειας από τον ΕΛΓΑ.
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Πάτρας ανέφερε ότι, παρά τη μεγάλη έλλειψη γεωτεχνικού προσωπικού στο Παράρτημα, θα προβεί σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διενέργεια εκτιμήσεων των πληγέντων εκτάσεων μετά από την υποβολή αιτήσεων από όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και μετά την έγκριση της διαδικασίας από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο.
Για το σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλατανιάς απέστειλε άμεσα σχετική επιστολή στον κ. Έξαρχο στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι: «Κατά την διάρκεια του περασμένου Δεκέμβρη επικράτησαν έντονες και πολύ συχνές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, με συνέπεια να αναβληθεί η συγκομιδή της. Στην συνέχεια, κατά τις αρχές του μήνα Ιανουαρίου επικράτησαν παγετοί που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή μας οι οποίοι κατέστρεψαν σχεδόν ολοκληρωτικά την παραγωγή που δεν είχε μέχρι τότε συγκομισθεί, λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών. Σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α., η καλλιέργεια της φθινοπωρινής πατάτας καλύπτεται για ζημιά από παγετό έως τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι πληγείσες παγετόπληκτες εκτάσεις, να μην καλύπτονται ασφαλιστικά πέραν του μηνός Δεκεμβρίου και η οικονομική ζημιά για τους συγκεκριμένους καλλιεργητές να είναι σοβαρή, με τα γνωστά συνεπακόλουθα, συνεκτιμώντας βέβαια το υψηλό καλλιεργητικό κόστος και την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μετά τα προαναφερθέντα σας παρακαλούμε να εξετάσετε σοβαρά το ζήτημα ασφαλιστικής κάλυψης των ζημιωθέντων εκτάσεων και αποζημίωσης των παραγωγών, καθώς η ζημία - σύμφωνα και με πληροφορίες των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - είναι πολύ μεγάλη».
Και καταλήγει ο κ. Πλατανιάς: «Η φθινοπωρινή πατάτα της περιοχής μας, με την ιδιαιτερότητά της να είναι η μοναδική ντόπια πατάτα που τροφοδοτεί την Ελληνική αγορά αυτή την περίοδο και το μοναδικό ανάχωμα για τις αθρόες εισαγωγές ξένης πατάτας που επιβαρύνει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, είναι απαραίτητο να προστατευθεί και να στηριχθεί από την Πολιτεία».
Σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο ολοκλήρωσης στερέωσης και αποκατάστασης της Φραγκαβίλας
29.01.15 9:56
Σημαντικές καθυστερήσεις στο έργο ολοκλήρωσης στερέωσης και αποκατάστασης της Φραγκαβίλας
Καθυστερήσεις στην εκτέλεσης του έργου ολοκλήρωση στερέωσης και αποκατάστασης Καθολικού Ιεράς Μονής Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας Ηλείας, με φορέας υλοποίησης την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, παρατηρεί η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Με παρέμβασή της, την περασμένη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, παρατηρεί τα εξής για το έργο:
Οι ετήσιοι ποσοτικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την αρχική αναληφθείσα νομική δέσμευση δεν έχουν ικανοποιηθεί.
Προτείνεται επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου προκειμένου να ολοκληρωθεί εντός του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Οι προβλέψεις φυσικού και οικονομικού αντικειμένου κρίνονται ρεαλιστικές, εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους.
Ο Θωμάς Μανωλόπουλος Πρόεδρος στον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
29.01.15 7:34
Ο Θωμάς Μανωλόπουλος Πρόεδρος στον Ορειβατικό Σύλλογο Αμαλιάδας
Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής επιτροπής διενεργήθηκαν στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογου Αμαλιάδας «Ορειβατείν».
Οι εκλογές έγιναν την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στον Ανεμόμυλο.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν και συστάθηκαν σε σώμα τα κάτωθι μέλη:
Πρόεδρος: Θωμάς Μανωλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Χρήστος Ροκανάς
Γραμματέας: Ελένη Βασιλικοπούλου
Ειδική Γραμματέας: Αγγελική Ντίκου
Ταμίας: Κανελλοπούλου Φωτεινή
Μέλος: Βασίλειος Μπαντούνας
Μέλος: Δρακούλης Κωνσταντίνος
Αναπληρωματικό μέλος: Σοφία Ξουρή
Αναπληρωματικό μέλος: Ιωάννης Καβαδίας
Για Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν τα μέλη:
Σταύρος Μαράτος
Ηρακλής Αλτιπαρμάκης
Μαρία Περδίκη - Αλτιπαρμάκη
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στη συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση
29.01.15 6:50
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στη συζήτηση για την Βιοκλιματική Ανάπλαση
Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 μ.μ. ο Δήμαρχος Ήλιδας καλεί τον Εμπορικό Σύλλογο, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τους φορείς της πόλης της Αμαλιάδας σε ενημέρωση - ανοιχτή συζήτηση για το μεγάλο θέμα της εκτέλεσης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση».
Καλούμε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να βρεθούν στη συγκέντρωση έτσι ώστε να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται.
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έργων και οι επιβλέποντες του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα έως σήμερα δεδομένα.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83