ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Τροχαίο δυστύχημα με δυο τραυματίες
23.01.15 16:44
Τροχαίο δυστύχημα με δυο τραυματίες
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου στο ύψος της Αχαγιάς.
Συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά ενα ημιφορτηγό και ένα επιβατικο αυτοκίνητο. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν η γυναίκα και η κόρη του Ταξίαρχου, Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας Γιάννη Σεΐντή, που διαμένουν στην Αμαλιάδα, οι οποίες και τραυματιστηκαν.
O Πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας στην Αμαλιάδα
23.01.15 15:49
O Πρόεδρος της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας στην Αμαλιάδα
Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 o Πρόεδρος της ΕΔΕΜ, κ. Απόστολος Πόντας θα μιλήσει στην Αμαλιάδα κλείνοντας, στη γενέτειρα πόλη του, την προεκλογική εκστρατεία της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης.
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
23.01.15 13:21
Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας
Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ήλιδας θα διεξαχθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:00 το πρωί, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και με δέκα συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ανακοίνωση για τις αφλατοξίνες στις ζωοτροφές
23.01.15 12:56
Ανακοίνωση για τις αφλατοξίνες στις ζωοτροφές
Πρόσφατα στον τοπικό τύπο, δημοσιεύθηκε άρθρο σχετικά με τις αφλατοξίνες στις ζωοτροφές και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, δηλώνει τα εξής :
Το θέμα της συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορά ένα καθαρά ερευνητικό πρόγραμμα χωρίς άμεσα αποτελέσματα στην ποιότητα των ζωοτροφών.
Στην περιοχή μας οι αναλύσεις και τα στοιχεία που είναι γνωστά, συνηγορούν στο ότι η πρώτη ύλη – το μεγαλύτερο μέρος των παραγόμενων συμπυκνωμένων ζωοτροφών στο Νομό μας αφορά τον αραβόσιτο – είναι άριστης ποιότητας.
Η υποβάθμιση της ποιότητας όπως γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνται με την αποθήκευση - εμπορία – διακίνηση ζωοτροφών προκαλείται από κακές συνθήκες αποθήκευσης, δηλαδή κακό αερισμό, υψηλή θερμοκρασία, υψηλή υγρασία κ.λ.π.
Ο αποκλεισμός των σπορίων μυκήτων που προκαλούν την υποβάθμιση είναι σχεδόν αδύνατος από την πρώτη ύλη.
Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζεται από το ΥΑΑΤ, ετήσιο πρόγραμμα ελέγχου ζωοτροφών, στα πλαίσια του οποίου οι ΔΑΟΚ της Περιφέρειας εκτελούν τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Την αποκλειστική ευθύνη, για τις συνθήκες παραγωγής, συντήρησης και αποθήκευσης των ζωοτροφών έχουν οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων. Πρωτίστως οι επιχειρήσεις ζωοτροφών έχουν την υποχρέωση να προβαίνουν σε τακτικούς αυτοελέγχους και να εφαρμόζουν τα συστήματα HACCP (ανάλυση κινδύνου κρισίμων σημείων ελέγχου).
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη: υποψήφια βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
23.01.15 11:03
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη: υποψήφια βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Κοινοβουλευτικά και νομοθετικά έμπειρη και έτοιμη πλέον η Αριστερά στην Ηλεία για την ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί την επόμενη μέρα στη Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας»

Η κοινοβουλευτική περίοδος που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και κλείνει την Κυριακή ανέδειξε για πρώτη φορά τη σημασία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Αριστεράς στην Ηλεία. Οι δημοκρατικοί πολίτες της Ηλείας για πρώτη φορά εμπιστεύθηκαν σε κόμμα της Αριστεράς, στον ΣΥΡΙΖΑ, την ανάδειξη και τη δυναμική διεκδίκηση τοπικών ζητημάτων στη Bουλή. Νομίζω ότι ο απολογισμός της κοινοβουλευτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία δικαίωσε σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Θεωρώ καθήκον για τον Αριστερό βουλευτή να τιμά την ψήφο των συμπολιτών του και να την ανταποδίδει με άξια εκπροσώπηση, αναδεικνύοντας χωρίς φόβο, δεύτερες σκέψεις ή σκοπιμότητες τα προβλήματα και τις αδικίες, αλλά και να συμβάλλει σε θετικές και προοδευτικές, εξελικτικές προτάσεις με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κοινωνίας και των λαϊκών στρωμάτων της. Η απήχηση του αγώνα, που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κοινοβουλευτικά σε συντονισμό και σύμπνοια με κινηματικά εγχειρήματα στην Ηλεία, καταγράφηκε ήδη στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, όπου η διαφορά στα ποσοστά ανατράπηκε υπέρ του κατά 10%, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό ακόμα και από την πανελλαδική της καταγραφή.
Έχει καταγραφεί στην Ηλεία τα τελευταία δυόμιση χρόνια το γεγονός ότι η κοινοβουλευτική παρουσία της Αριστεράς ανάγκασε αποτελεσματικά τη Συγκυβέρνηση να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις με τρόπο που αναδείχτηκαν ενέργειες και διεργασίες που κρύβονταν «κάτω από το χαλί».
Ενδεικτικά αναφέρεται η αποκάλυψη ότι τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη» διοχετεύθηκαν για σκοπούς άγνωστους και άσχετους με την αποκατάσταση των πυρόπληκτων και ότι ελάχιστα χρήματα δόθηκαν στην Ηλεία. Αξίζουν αναφοράς οι παράνομες ενέργειες εργολάβου – μεταφορέα απορριμμάτων κατά τη διάρκεια που εκκρεμούσαν σε βάρος του δικογραφίες. Αναδειχθηκε η απένταξη πολύ σημαντικών έργων υποδομών, όπως το κολυμβητήριο Πύργου προϋπολογισμού σχεδόν 500.000 ευρώ, ο σχεδιασμός για επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, γεγονός που αποτράπηκε ύστερα από την ανάδειξη του θέματος και η απαράδεκτη συμμόρφωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για αλλαγή του τόπου αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.
Οι πολίτες της Ηλείας έχουν συνειδητοποιήσει ότι Αριστερά δυνατή στη Βουλή σημαίνει ότι ο πολίτης βρίσκει βήμα και θεσμικές διαδικασίες για την ανάδειξη προβλημάτων και ταυτόχρονα για την προώθηση προοδευτικών λύσεων και προτάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της αποδεδειγμένα ισχυρής αντιπολίτευσης που άσκησε, απέδειξε ότι κάθε ψήφος στην Αριστερά επιστρέφει και ανταποδίδεται στο Λαό.
Θα παραθέσω ένα μικρό μόνο τμήμα του κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και αφορούν τοπικά ζητήματα, ανά θεματική. Ανάμεσα στις 560 περίπου ερωτήσεις (απλές και επίκαιρες), αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων, αναφορές και επίκαιρες επερωτήσεις στη βουλή ξεχωρίζω τα παρακάτω.
Σε ζητήματα Υποδομών έγιναν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση - ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων περιοχών Ηλείας, την πυροπροστασία, την αντιμετώπιση των πλημμυρών και τις αποζημιώσεις των πληγέντων από πλημμύρες και κατολισθήσεις–καθιζήσεις, τη διαχείριση των αδρανών υλικών των ποταμών της Ηλείας και την αντιμετώπιση παρανομιών, την Ολυμπία Οδό και τη βελτίωση του κακού οδικού δικτύου της Ηλείας, την αποκατάσταση και προστασία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ηλεία, το ψηφιακό σήμα τηλεόρασης και internet σε αγροτικές και ορεινές περιοχές και το δίκτυο ύδρευσης Ανδραβίδας – Κυλλήνης.
Αναδείχθηκαν τα μείζονα ζητήματα της εκχώρησης ακινήτων και παραλιών του Νομού Ηλείας στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως της Στροφυλιάς και του Κάμπινγκ Κουρούτας και έγιναν παρεμβάσεις ενάντια στις αποικιοκρατικές, αντιπεριβαλλοντικές συμβάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο.
Όσον αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων ξεχωρίζω την επίκαιρη ερώτηση για την ανάγκη παύσης λειτουργίας και αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) στη θέση Λίμνες και άλλων ΧΑΔΑ στον Νομό Ηλείας. Επίσης τις παρεμβάσεις για την εναπόθεση απορριμμάτων στο δάσος Φολόης (περιοχή Natura) και στη Χάλκοβα, απέναντι από το Νοσοκομείο Πύργου, τον ΧΑΔΑ στα Κονιδέικα, την κατασκευή ΧΥΤΥ στον αρχαιολογικό χώρο της Τριανταφυλλιάς και την ανάγκη επανένταξης στη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 προγράμματος του ΕΠΠΕΡΑΑ 2007-2013 για διαχείριση απορριμμάτων και κομποστοποίηση.
Στα Αγροτικά ζητήματα οι παρεμβάσεις αφορούσαν κυρίως τον απαράδεκτο συμψηφισμό και κατασχέσεις επιστροφής ΦΠΑ και κοινοτικών ενισχύσεων λόγω οφειλών των αγροτών στον ΟΓΑ και στο Δημόσιο, την καθυστέρηση των ενισχύσεων βιοκαλλιεργητών, το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, τη στελέχωση του ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις καλλιεργειών, την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και την προστασία των βοσκοτόπων, την προστασία των παραγωγών ελαιόλαδου και μελιού, την προστασία των παραγωγών και καταναλωτών από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (π.χ. διάρκεια φρέσκου γάλακτος) και τη διατλαντική συμφωνία TTIP, και την ανάγκη ένταξης της σταφιδοκαλλιέργειας στην πολιτιστική κληρονομιά Unesco για την ανάδειξη και χρηματοδότησή της.
Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας ξεχωρίζω τις επίκαιρες ερωτήσεις για την απορρόφηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και για τις επί επτά μήνες απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες την περασμένη χρονιά. Και στις δυο περιπτώσεις ο υπουργός απέφυγε να έρθει να απαντήσει, η πίεση όμως που ασκήθηκε οδήγησε στο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των σχολικών καθαριστριών φέτος. Επιπλέον ξεχωρίζω ως σημαντικές τις παρεμβάσεις για τα κενά εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και για το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού, το στεγαστικό των σχολείων (1ο Λύκειο Πύργου–4ο Δημοτικό Αμαλιάδας–ΕΕΕΕΚ,ΕΕΓ Πύργου), τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, τη θέρμανση και τα λειτουργικά των σχολείων, τα εργασιακά των εκπαιδευτικών και τη συνέχιση λειτουργίας των ΤΕΙ του Νομού.
Στον τομέα της Υγείας αναδείχθηκαν οι σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία της Ηλείας, τα προβλήματα στην πρόσβαση στη συνταγογράφηση, ιδιαίτερα των συνταξιούχων ορεινών περιοχών της Ηλείας, τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Κρεστένων, το ασθενοφόρο στην Ανδρίτσαινα, τα επικίνδυνα φίλτρα νεφροπαθών, η αδυναμία αγοράς φαρμάκων, ο ελλιπής εξοπλισμός και θέρμανση στο Νοσοκομείο Πύργου, η αδυναμία λειτουργίας δομών ψυχικής υγείας και η διακοπή χρηματοδότησης των ιαματικών λουτρών Κυλλήνης.
Στον τομέα της Εργασίας και της Πρόνοιας ξεχωρίζω τις παρεμβάσεις για το απαράδεκτο καθεστώς της ανεργίας και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (5μήνα) και τα voucher, τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας για ΑμεΑ και τις παροχές μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες (ασφαλισμένες ΟΓΑ–ΟΑΕΕ).
Επισημαίνω τις παρεμβάσεις ενάντια στις διακοπές ηλεκτροδότησης σε άπορους πολίτες, την αποτροπή μαζί με το κίνημα για πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας συμπολίτη μας στον Πύργο για χρέη σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Ξεχωρίζω τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου με παρεμβάσεις στη βουλή αναχαιτίστηκε τροπολογία για βιομετρική καταγραφή και δήλωση στον εργοδότη των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα ζήτημα για το οποίο κατατέθηκε και επίκαιρη επερώτηση.
Στον τομέα των υπηρεσιών προς τους πολίτες αναδείχτηκαν, και σε μερικές περιπτώσεις ματαιώθηκαν, οι απαράδεκτοι σχεδιασμοί κλεισίματος υπηρεσιών και συγχώνευσης δικαστικών δομών, όπως στις περιπτώσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΟΥ και ΟΑΕΕ Αμαλιάδας, ΔΟΥ Βάρδας, Ζαχάρως, Ανδρίτσαινας και Κρεστένων, Πρωτοδικείων Ηλείας, ΤΑΠ Πύργου, ΕΛΤΑ Τραγανού, Δασαρχείων.
Έντονη ήταν η παρουσία για περιβαλλοντικά θέματα με κορυφαίες τις παρεμβάσεις για το απαράδεκτο περιβαλλοντικά τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά περιοχές του Καϊάφα και ολόκληρου του Κυπαρισσιακού Κόλπου, παρά τις πιέσεις που ασκήσαμε για να εκδοθεί με όρους προστασίας της περιοχής από την επιχειρηματική εκμετάλλευση. Ως σοβαρό ζήτημα προκρίθηκε η ανάγκη αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ισορροπίας στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Καϊάφα, ύστερα από την αποκόλληση και μεταφορά βράχων από τα Ιαματικά Λουτρά στην παραλία της Ζαχάρως.
Στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό έγιναν παρεμβάσεις για τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ Ολυμπίας και καταβολή των οφειλών προς τους επαγγελματίες του νομού Ηλείας, την επανέναρξη της λειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, τη λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας και εναντιώθηκα στην κατάρρευση των προγραμμάτων «άθλησης για όλους» στους Δήμους.
Στην επερχόμενη Κυβέρνηση της Αριστεράς η κοινοβουλευτική και νομοθετική εμπειρία των δυόμιση τελευταίων ετών θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη για τη διαχείριση προς όφελος της κοινωνίας όλων αυτών των ζητημάτων (εθνικών και τοπικών) που ως αντιπολίτευση ανέδειξαν διερεύνησαν και μελέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εμπειρία αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, μιας περιοχής με παράδοση στην Αριστερά και τους αγώνες, είναι πολύ πιο έτοιμος να αναλάβει ευθύνες για την κοινωνική σωτηρία της χώρας.
Έγκριση επτά Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Ηλεία
23.01.15 6:58
Έγκριση επτά Επιχειρησιακών Προγραμμάτων στην Ηλεία
Συνολικά επτά Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας εγκρίθηκαν, όπως γρέφει σήμερα η "Ενημέρωση", με αποφάσεις που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις εγκρίθηκαν τα ακόλουθα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών:
Έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “Α.Σ. ΚΑΜΠΟΣ”, για το έτος 2014.
Έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “Α.Σ. ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ”, για το έτος 2015.
Έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “Α.Σ. ΚΑΜΠΟΣ”, για το έτος 2015.
Έγκριση παράτασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “ΑΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ Ν.Δ ΕΛΛΑΔΑΣ «Η ΕΛΙΣΣΑ”, για τα έτη 2015, 2016 .
Έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “ΑΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ’’ , για το έτος 2014.
Έγκριση διόρθωσης πίνακα δράσεων της αριθμ. πρωτ. 461/7369/20.1.2014 απόφασης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών «ΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ», για το έτος 2014.
Έγκριση τροποποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Οργάνωσης Παραγωγών “Α.Σ. ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ESPERIA”, για το έτος 2014.
Ειδικό εκλογικό συνεργείο Δήμου Ήλιδας
23.01.15 5:41
Ειδικό εκλογικό συνεργείο Δήμου Ήλιδας
Με απόφαση του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου συγκροτήθηκε ειδικό εκλογικό συνεργείο για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών, στις οποίες εμπλέκονται οι Δήμοι, για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς και για τις εργασίες αρμοδιότητάς τους, που απαιτούνται κατά την ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένης και της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με ειδική εκλογική αποζημίωση.
Οι οριζόμενοι στο ειδικό εκλογικό συνεργείο, υπάλληλοι του Δήμου και του Νομικού Προσώπου «Ο Ηλείος», θα προσφέρουν έκτακτη εκλογική εργασία, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες), όπως Σάββατο-Κυριακή και τις νυχτερινές ώρες, για την αντιμετώπιση των ως άνω αναγκών, όπως ειδικότερα ορίζεται για τον καθένα.
Το εκλογικό συνεργείο του Δήμου Ήλιδας αποτελείται συνολικά από 109 υπαλλήλους.
Κάλυψη της θέσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ήλιδας
22.01.15 16:55
Κάλυψη της θέσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ήλιδας
Από το Δήμο Ήλιδας προκηρύχθηκε η κάλυψη της θέσης Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.
Η επιλογή τού προσώπου γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που κατατίθεται στο προεδρείο τού Δημοτικού Συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015.
Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου αύριο στην Αμαλιάδα
22.01.15 15:57
Ομιλία Γιάννη Κουτσούκου αύριο στην Αμαλιάδα
Αύριο θα μιλήσει η Αμαλιάδα
Για την εκλογή του Γιάννη Κουτσούκου
Για το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη
Για την τρίτη εντολή και την Εθνική Συνεννόηση
Για την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο
Με την ομιλία του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας σήμερα στις 7:30 μ.μ. κορυφώνει την προεκλογική του εκστρατεία ο Γιάννης Κουτσούκος
Ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο
Περιόδευσε όλο το Νομό – Μίλησε για όλα τα προβλήματα
Μίλησε στους ετεροδημότες, σε Αθήνα και Πάτρα
Επαναβεβαίωσε τους άρρηκτους δεσμούς του με τους Ηλέιους πολίτες
Αυτοψία στο έργο αποχέτευσης στην Μυρσίνη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Λύτρα
22.01.15 13:06
Αυτοψία στο έργο αποχέτευσης στην Μυρσίνη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ι. Λύτρα
Επίσκεψη στο Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, προκειμένου να παρακολουθήσει και να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών του έργου «Αποχέτευση Ακαθάρτων, εσωτερικά δίκτυα οικισμού Μυρσίνης», το οποίο είναι προϋπολογισμού 1.277.408 ευρώ.
Ο κ. Λύτρας βρέθηκε στην περιοχή και μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχαν σε σύσκεψη πού έγινε στο πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας, με την παρουσία του Δημάρχου Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, αρμοδίων Αντιδημάρχων, καθώς και στελεχών του Συνδέσμου «Ηρακλής».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάσθηκαν τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται στο ανωτέρω έργου, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την προτροπή του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για επίσπευση των εργασιών, προκειμένου αυτό να ολοκληρωθεί εντός της συγχρηματοδοτούμενης περιόδου (ΕΣΠΑ 2007-2013), στην οποία και είναι εντεταγμένο το εν λόγω σημαντικό έργο για την περιοχή και ολόκληρη την Περιφέρεια.
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
22.01.15 12:25
Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας
Τακτική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. με προς συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Έγκριση υποβολής αιτήματος στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, για χρηματοδότηση των
παρακάτω έργων:
α) Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας,
ύψους νομικής δέσμευσης 10.224.256,06 €.
β) Ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπτυξης πόλης Αμαλιάδας δήμου Ήλιδας, ύψους
νομικής δέσμευσης 2.815.844,33 €.
2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πύργου, Δήμου ΄Ηλιδας και
Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας, για τη λειτουργία τού σταθμού
μεταφόρτωσης.
3. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 550/14 ΑΔΣ με θέμα «Έγκριση μελέτης και ορισμός τρόπου εκτέλεσης
της εργασίας: Δεματοποίηση αστικών στερεών αποβλήτων δήμου ΄Ηλιδας στη θέση ‘Κονιδέικα’».
4. Παράταση σύμβασης λειτουργίας δεματοποιητή.
5. Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης δήμου ΄Ηλιδας.
Το Νοσοκομείο Πύργου για τα σκουπίδια στην ΑΓΡΟΤΕΚ
22.01.15 12:20
Το Νοσοκομείο Πύργου για τα σκουπίδια στην ΑΓΡΟΤΕΚ
Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 2η/ 21-01-15 Πράξη του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας και κατόπιν της υπ’ αριθμ. 68Δ 21-01-15 (οικ. 1594/21-01-15) επιστολής του Δημάρχου Πύργου κ. Λιατσή προς τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας για το ζήτημα της ΑΓΡΟΤ. ΕΚ. , αποφασίστηκε ομόφωνα :
1. Η αποδοχή του αιτήματος του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή για χορήγηση αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών για την εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών για την απομάκρυνση της υπολειπόμενης ποσότητας Αστικών Απορριμμάτων από το χώρο της πρώην ΑΓΡΟΤ.ΕΚ. , την πλήρη αποκατάσταση και διαμόρφωση του χώρου και την απομάκρυνση των κινητών αντικειμένων που βρίσκονται στο χώρο της πρώην ΑΓΡΟΤ.ΕΚ.
2. Η ενημέρωση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας, με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Πύργου, για τη κυριότητα των πάσης φύσεως κινητών αντικειμένων στο χώρο της πρώην ΑΓΡΟΤ.ΕΚ
3. Η απαγόρευση εναπόθεσης και παραμονής Αστικών Στερεών Αποβλήτων εντός του χώρου της πρώην ΑΓΡΟΤ.ΕΚ.
4. Η υλοποίηση των περαιτέρω νόμιμων ενεργειών, σε εφαρμογή των Αποφάσεων του Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών.
5. Η διαβίβαση της παρούσας απόφασης στο Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσή.

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ
Καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της Ηλείας
22.01.15 7:15
Καταβολή αποζημιώσεων σε αγρότες της Ηλείας
Σήμερα Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.273 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 11.542.165,73 ευρώ.
Ειδικότερα, τα 10.888.786,92 ευρώ αφορούν κυρίως εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, πατάτες, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, μαστίχα και καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014.
Επιπλέον τα 653.378,81 ευρώ αφορούν ενισχύσεις για τα προγράμματα ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» (περονόσπορος στα αμπέλια) και «Πυρκαγιές 2012».
Στους δικαιούχους αγρότες της Ηλείας αντιστοιχεί το συνολικό ποσό των 386.287,91 ευρώ.
Κόβει την πίτα του ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων
22.01.15 6:43
Κόβει την πίτα του ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων
Ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Ηλείας (ΟΕΚΣΝΗ) διοργανώνει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ομίλου.
Την εκδήλωση θα τιμήσει ο εκπαιδευτής, εκτροφέας και κυναγωγός Θωμάς Πετρόχειλος, στα πλαίσια της οποίας θα ακολουθήσει κυνοφιλική συζήτηση και ενημέρωση.
Χορηγός της εκδήλωσης θα είναι η DOCA HELLAS, η οποία στηρίζει το έργο του Ομίλου προσφέροντας για τους τυχερούς της πίτας μας 10 κιβώτια με 12 σαλάμια extra power των 800 γραμμαρίων για κυνηγόσκυλα.
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ
22.01.15 5:54
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπάλληλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων νήσων θέλουμε να καταγγείλουμε το Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Διδασκάλου ο οποίος με τη προκήρυξη των εκλογών εξέδωσε 40 αποφάσεις με τις τοποθετήσεις προσωρινών προϊσταμένων οι οποίες απαξιώνουν όχι μόνο το κύρος της δημόσιας διοίκησης αλλά σηματοδοτούν την αντίληψη του για την δημόσια διοίκηση την οποία θεωρούν φέουδο του και ιδιοκτησία του. Δική του και της κυβέρνησης την οποία εκπροσωπεί
Ρωτάμε λοιπόν το κ. Διδασκάλου γιατί δεν λειτούργησαν τα υπηρεσιακά συμβούλια από το 2012 για να καλυφτούν οι κενές θέσεις ή η ανανέωση των τριετών θητειών;
Δεν υπήρχαν ικανοί υπάλληλοι για προϊστάμενοι ή φοβόταν ο κ. Διδασκάλου ότι επειδή δεν έβγαιναν τα κουκιά στα υπηρεσιακά συμβούλια υπήρχε ο φόβος μήπως και ξεπεταχθούν αντιμνημονιακοι προϊστάμενοι;
Καταγγέλλουμε τον κ. Διδασκάλου, γιατί δεν προχωρούσε σε σύγκληση υπηρεσιακών συμβουλίων για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.
Καταδικάζουμε αυτές τις αυταρχικές μορφές διοίκησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ο πολιτικός της εκπρόσωπος κ. Διδασκάλου.
Άξιος ο μισθός του… τον αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, ο συντονιστής
Τάκης Γεωργόπουλος
Πολιτική παρέμβαση Τάκη Δημητρουλόπουλου
21.01.15 18:26
Πολιτική παρέμβαση Τάκη Δημητρουλόπουλου
Στις 25 Ιανουαρίου όλοι μας θα είμαστε συνυπεύθυνοι με την ψήφο μας για την πορεία της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.
Δεν υπάρχουν πια μυστικά, όλοι γνωρίζουν τα πάντα,
Τα τελευταία χρόνια το αντιμνημονιακό κίνημα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, στο Πολιτικό Συμβούλιο της οποίας είμαι μέλος, έδωσε τη μάχη για τη συγκρότηση ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου ανατροπής των αντικοινωνικών και καταστροφικών για την οικονομία πολιτικών που έφεραν την χώρα στο σημερινό αδιέξοδο.
Για μένα η πολιτική επιλογή της Κυριακής ήταν και παραμένει ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και καθαρή εντολή στον Α. Τσίπρα για να ηγηθεί – όπως έχει δεσμευτεί – της συγκρότησης μιας Κυβέρνησης αλλαγής πορείας και κοινωνικής σωτηρίας.
Σε αυτές τις εκλογές δεν στάθηκε δυνατό, για λόγους που δεν με αφορούν, να δώσω τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όσοι γνωρίζουν την πολιτική μου διαδρομή γνωρίζουν ότι όλες τις μάχες τις βλέπω πολιτικά και όχι προσωπικά καταθέτοντας το σύνολο των δυνάμεών μου για την επίτευξη του κοινού στόχου.
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,
την Κυριακή όλοι πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας. Οφείλουμε να επιλέξουμε αλλαγή πολιτικής και μία προοδευτική Κυβέρνηση, που όχι μόνο θα ανατρέψει την πολιτική της βίαιης λιτότητας, αλλά θα θέσει στέρεες βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πατρίδας μας.
Η επόμενη μέρα θα είναι αποτέλεσμα της ενότητας της πλειοψηφίας των δημοκρατικών δυνάμεων της πατρίδας μας.
‘Όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας δεν θα είναι μια στενή κομματική νίκη αλλά ο θρίαμβος των δυνάμεων που αποζητούν την πραγματική αλλαγή.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τις δικές της δυνάμεις συστρατεύτηκε σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα πρωταγωνιστώντας με συνέπεια και ανιδιοτέλεια στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.
Τίποτα δεν προδώσαμε, τίποτα δεν ζητήσαμε, με τίποτα δεν θα συμβιβαστούμε.
Προχωράμε για την κοινωνική αυτοδυναμία.

Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος είναι
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Συνελήφθη στο Πελόπιο 47χρονος ημεδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για ληστεία
21.01.15 17:09
Συνελήφθη στο Πελόπιο  47χρονος ημεδαπός που διωκόταν με απόφαση δικαστηρίου για ληστεία
Συνελήφθη, χθες (20-1-2015) το πρωί, στο Πελόπιο Ηλείας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία.
Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε τρία έτη φυλάκιση, με απόφαση του Πενταμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για ληστεία που είχε διαπράξει από κοινού, με δύο ακόμα συνεργούς του, τον Ιούλιο του 2006, στον Πλάτανο Ηλείας, όπου ασκώντας σωματική βία, αφαίρεσαν από τον παθόντα το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη λεκτική επίθεση, με ρατσιστικούς όρους, στο δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
21.01.15 16:33
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη λεκτική  επίθεση, με ρατσιστικούς όρους, στο δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την λεκτική επίθεση, με ρατσιστικούς όρους, στο δήμαρχο Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά και την ηθική της. Τά άτομα που εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και χρησιμοποιούν τέτοια φρασεολογία δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε πολιτική ή οργανωτική σχέση με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικά το συγκεκριμένο άτομο, γνωστός πολιτικός γυρολόγος, ας αναζητήσει αλλού πολιτική στέγη, γιατί άτομα σαν και αυτό είναι ανεπιθύμητα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ας πάνε αλλού να εκφράσουν τις ρατσιστικές αντιλήψεις τους. Ας πάνε αλλού να εφαρμόσουν τις προβοκατόρικες πρακτικές τους. Εμείς τον Δήμαρχο, όπως και το κάθε δημόσιο πρόσωπο, τον κρίνουμε και θα τον κρίνουμε, με πολιτικούς όρους, ανάλογα με τις τις αποφάσεις του και την εφαρμογή τους.
Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις του αυτές εκφράζονται από τα καταστατικά όργανα του και τους εκπροσώπους του και όχι από τον οποιονδήποτε, που λέει ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, σαν τη γνωστό Μύθο του Αισώπου, όπου ο γάιδαρος φόρεσε την λεοντή, για να δείξει ότι είναι κάποιος.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ο συντονιστής
Τάκης Γεωργόπουλος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
21.01.15 16:28
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
Η αναγνώριση στο πρόσωπο του Γιάννη Κουτσούκου της ανιδιοτελούς προσφοράς και της διαχρονικής παρουσίας στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο καταγράφεται καθημερινά στις συγκεντρώσεις και περιοδείες που πραγματοποιεί σ΄ ολόκληρη την Ηλεία:
• Με τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στον Πύργο κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας.
• Με τη θερμή υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι κάτοικοι των ορεινών και πεδινών περιοχών που έχει επισκεφθεί, από το Πανόπουλο μέχρι το Λάλα και από τη Ζαχάρω μέχρι τη Βάρδα.
• Με την ανταπόκριση των ετεροδημοτών της Αθήνας στο κάλεσμά του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
• Σήμερα στην Πάτρα (Ξενοδοχείο Patra Pallas) στις 8:00΄ μ.μ.
• Αύριο στην Αμαλιάδα (Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο) στις 7:30΄μ.μ.
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου για το 2015
21.01.15 14:05
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στο λιμάνι του Κατακόλου για  το 2015
Το Κατάκολο, μία από τις κυριότερες πύλες εισόδου τουριστών στη χώρα μας και η από θαλάσσης είσοδος της Αρχαίας Ολυμπίας, αρχίζει σιγά – σιγά να επανέρχεται στους παλαιότερους ρυθμούς επιβατικής κίνησης.
Ήδη οι Ιταλικές Αρχές απέσυραν την απαγόρευση εισόδου «μεγάλων» κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Βενετίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι οι ναυτιλιακές – τουριστικές εταιρείες θα αναθεωρήσουν τον προγραμματισμό τους για το έτος 2016 και ως εκ τούτου τα πλοία θα επανέλθουν στην ανατολική Μεσόγειο, άρα και στο Κατάκολο!
Το 2014 «έκλεισε» με 251 πλοία και 584.879 επιβάτες, ενώ το τρέχον έτος αναμένεται να προσεγγίσουν στο λιμάνι 256 πλοία!
Το γεγονός ότι τα αναμενόμενα για το 2015 πλοία είναι μεγαλύτερα σε χωρητικότητα επιβατών απ’ αυτά της προηγούμενης χρονιάς, ενισχύει και επιβεβαιώνει την αισιοδοξία μας ότι ο αριθμός των τουριστών που θα επισκεφθούν το λιμάνι θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος του περσινού!
Η Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό του χώρου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ώστε οι επισκέπτες (ημεδαποί και αλλοδαποί ) να απολαμβάνουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραμονή τους στο λιμάνι, το οποίο πέραν από την τερψιοφθάλμειο θέα που προσφέρει στους επισκέπτες του, τους παρέχει την δυνατότητα να απολαύσουν την τοπική φιλοξενία , να γευτούν και να προμηθευτούν προϊόντα τοπικής προέλευσης και παραγωγής.
Στα πλαίσια αυτής τής προσπάθειας το Λιμενικό Ταμείο έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επέκταση τής χερσαίας ζώνης του λιμανιού με σκοπό την αξιοποίηση των χώρων πέριξ αυτής, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραμονή περισσότερων τουριστών στη μείζονα περιοχή του Κατακόλου, ενώ είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα προσελκύσει και εγχώριο τουρισμό.
Επίσης έχουν γίνει επαφές με την αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΝ για την αξιοποίηση και ανάδειξη τού Φάρου του Κατακόλου, που αποτελεί Ιστορικό και διατηρητέο Μνημείο τής περιοχής!
Ένα σημαντικό τουριστικό εργαλείο», ¨θα αποτελέσει και η λειτουργία Υδατοδρομίου στο Κατάκολο, η αδειοδότηση τού οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου!
Επι πλέον η (αναμενόμενη να ολοκληρωθεί μέχρι το μέσον τού προσεχούς Απριλίου) επέκταση και ανάπλαση της προκυμαίας του Κατακόλου, είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει στον τόπο μας ένα μεγάλο μέρος από την αίγλη που του αξίζει!
Επισημαίνουμε επίσης ότι εντός των πρώτων μηνών τού 2015 δημοπρατείται η από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος η κτιριακή ανάπλαση τής χερσαίας ζώνης, κάτι που θα βελτιώσει κατά πολύ την παροχή υπηρεσιών προς τούς επισκέπτες τού Κατακόλου.
Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε την αμέριστη συμπαράσταση τής Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας και προσωπικά τού Περιφερειάρχη κ. Απ. Κατσιφάρα, ως και τού Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γ. Γεωργιόπουλου, ενώ αξίζει να αναφερθούμε και στη βοήθεια που έχουμε από το Δήμο Πύργου και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Γαβ. Λιατσή.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83