ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Με το Δήμαρχο Λευκωσίας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
21.01.15 13:01
Με το Δήμαρχο Λευκωσίας ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
Με τον ομόλογό του στην Λευκωσία, κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την διάρκεια του ταξιδιού που πραγματοποίησε για προσωπικούς λόγους. Οι δύο Δήμαρχοι, οι οποίοι είχαν εθιμοτυπική συνεργασία συζήτησαν ουσιαστικά θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος, όπως οι διοικητικές δομές των δήμων της Ελλάδας και της Κύπρου και το εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών στην Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο βασίζεται στην άμεση ψήφο για την θέση του Δημάρχου, σύστημα που είχε προταθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στην χώρα μας. Φυσικά από την συζήτηση δεν έλλειψε και το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο απασχολεί και τους ομοεθνείς μας. Κατά την επίσκεψη του κ. Χριστοδουλόπουλου στον Δήμο Λευκωσίας τον υποδέχτηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Μαρίνος Μουσιούττας. Η υποδοχή του Δημάρχου Ήλιδας από την ηγεσία του Δήμου της Κυπριακής Πρωτεύουσας και η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα, πράγμα που σηματοδοτεί και την επιθυμία των δύο πλευρών για επανάληψή της και στο μέλλον, αφού ο κ. Χριστοδουλόπουλος απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση στον κ. Γιωρκάτζη.
Όχι προϊόντα ζωικής προέλευσης σε κοινούς κάδους απορριμμάτων
21.01.15 10:24
Όχι προϊόντα ζωικής προέλευσης σε κοινούς κάδους απορριμμάτων
Απο τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:
Επειδή θεωρούμε πως για να έχουμε πρέπει να προσέχουμε παρακαλούνται οι επιχειρήσεις όπως κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία της πόλης μας να προσέχουν και να μην πετάνε προϊόντα ζωικής προέλευσης σε κοινούς κάδους.
Σας γνωρίζουμε πως με τις διατάξεις της κείμενης Κοινωνικής και Εθνικής Νομοθεσίας [Π.Δ. 211/2006 , Καν. (Ε.Ε.) 1069/2009 , Καν. (Ε.Ε.) 142/2011 , Ν. 4235/2014] , τα υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης ( οστά , μην βιώσιμα εντόσθια , αίμα , λίπη , τεμάχια κρέατος , ψάρια κλπ) που προκύπτουν από σφαγεία , ιχθυοπωλεία , εργαστήρια επεξεργασίας κρέατος και τα καταστήματα λιανικής πώλησης κρεάτων και ιχθύων ( κρεοπωλεία – ιχθυοπωλεία ) , χαρακτηρίζονται ως υλικά κατηγορίας 2 ή 3 και δεν πρέπει να διατίθενται ανεξέλεγκτα σε ΧΥΤΑ , αλλά μα οδηγούνται σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης τέτοιων υποπροϊόντων.
Ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η απόρριψη τέτοιων υλικών σε κοινούς κάδους απορριμμάτων του Δήμου. Σας καλούμε να συμμορφωθείτε με την νομοθεσία , προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.
Όλοι θέλουμε ένα καλύτερο Δήμο και όλοι θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον μας και πρέπει ο καθένας μας να ξεκινήσει να λειτουργεί ατομικά με περισσότερη προστασία προς το περιβάλλον και προς εμάς και πιστεύω είναι μια καλή αρχή.
Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού στην Τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου
21.01.15 9:28
Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού στην Τοπική Κοινότητα Σταφιδοκάμπου
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εγκρίθηκε η ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού στον Σταφιδόκαμπο.
Αποστολή του Γραφείου Εθελοντισμού θα είναι η χάραξη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του εθελοντικού έργου.
Μεταξύ των αρμοδιοτήτων και των στόχων του Γραφείου Εθελοντισμού είναι:
• Ενημέρωση, πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων σε θέματα εθελοντισμού και αλληλεγγύης,
• Συγκρότηση Ομάδων Εθελοντών με αποστολή την παροχή υπηρεσιών εθελοντισμού στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, κλπ.
• Διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων,
• Υποστήριξη των τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, σωματείων και συλλόγων,
• Συμμετοχή στο πρόγραμμα Εθελοντισμός και διακοπές,
• Τήρηση και διαρκή επικαιροποίηση του μητρώου εθελοντών, των ομάδων εργασίας από εθελοντές πολίτες της Τοπικής Κοινότητας Σταφιδοκάμπου και των τοπικών φορέων με προσφορά και δράση στον τομέα του εθελοντισμού.
• Δημιουργία και λειτουργία «τράπεζας πληροφοριών» στην οποία θα κατατίθενται πληροφορίες, προτάσεις, προβλήματα απ’ όλη την τοπική μας κοινωνία, τους Δημότες και τους Φορείς
• Ανάπτυξη της συνεργασίας της Κοινότητάς μας και των τοπικών φορέων με άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες και φορείς
• Κατάρτιση και υλοποίηση ετήσιου προγράμματος δράσεων εθελοντισμού.
Το Γραφείο Εθελοντισμού θα λειτουργεί εντός του Κοινοτικού Γραφείου.
Στις Ομάδες Εθελοντών θα μπορούν να εγγραφούν κάτοικοι και δημότες αλλά και δημότες γειτονικών Δήμων.
Έντονη χαλαζόπτωση στη βόρεια Ηλεία
21.01.15 7:42
Έντονη χαλαζόπτωση στη βόρεια Ηλεία
Ισχυρή βροχόπτωση με έντονη χαλαζόπτωση αυτή τη στιγμή στη βόρεια Ηλεία, από Ανδραβίδα μέχρι Βάρδα.
Βροχή στην Αμαλιάδα.
Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στη Βιβλιοθήκη
21.01.15 6:51
Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στη Βιβλιοθήκη
Η Μικρή Ακαδημία και το Σωματείο “Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη” σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο “Μεγάλοι Δημιουργοί της Τέχνης: Θεόδωρος Αγγελόπουλος” με αφορμή τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου.
Ομιλία Μάκη Μπαλαούρα σήμερα στα Λεχαινά
21.01.15 6:47
Ομιλία Μάκη Μπαλαούρα σήμερα στα Λεχαινά
Σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αστρον» Λεχαινών θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα.
Σήμερα Τετάρτη στην Ηλεία
21.01.15 6:27
Σήμερα Τετάρτη στην Ηλεία
- Πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο «Ιόνιον» από τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Μαρίνο
- Πολιτική ομιλία στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδα από τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρο Βλαγκούλη
- Λήξη προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής για τη διήμερη εκδρομή του Ορειβατικού Συλλόγου Αμαλιάδας στο Παναιτωλικό όρος
- Ομιλία στη Χριστιανική Ένωση Πύργου
- Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από τους ελαιοπαραγωγούς για την εγγραφή τους στην Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας
- Κόβει την πίτα της η Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Οι Ρίζες» στην Αμαλιάδα
- Πολιτική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου
- Παρακλητικός Κανόνας για τον Άγιο Παΐσιο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας
- «Κινηματογραφικές Βραδιές» της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου με την κροάτικη κωμωδία «Θεϊκό Κόλπο» στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης
- Συνάντηση στο Δημαρχείο για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αμαλιάδα
- Ενημερωτική συνάντηση στο γραφείο τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, με θέμα την διαδικασία των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών
- Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Ζαχάρως
- Μεταστέγαση του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας στο νέο του κτίριο
- Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα στα Λεχαινά
- Στην Ηλεία ο Πρόεδρος του κόμματος Τελεία Απόστολος Γκλέτσος
- Κοπή πίτας στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Αμαλιάδας, με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι
21.01.15 6:25
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι
Επειδή πολλά λέγονται, αυτές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι
«Δε θα καταργήσουμε το κυνήγι» δήλωσε στις 12-1-2015 ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής Ευβοίας, και ο Μπάμπης Μπιλίνης, συντονιστής του Τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δημοσιεύματα και ανυπόγραφες αφίσες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται ως κυβέρνηση να καταργήσει το κυνήγι, είναι απολύτως ψευδή και προβοκατόρικα" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τους κυνηγητικούς συλλόγους και την προσφορά τους.
«Θέλουμε να υπερασπιστούμε την κυνηγητική δραστηριότητα, μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και οι ευρωπαϊκές οδηγίες. Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δήλωση των Β. Αποστόλου και Α. Αλεξόπουλου για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν το κυνήγι
Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου και Απόστολου Αλεξόπουλου, συντονιστών των ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τις προγραμματικές θέσεις που αφορούν το κυνήγι.
«Η παραπληροφόρηση που γίνεται ενόψει εκλογών σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, από κάποιους που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των κυνηγών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κυκλοφορούν αφίσες, με τις οποίες διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας μέχρι του σημείου να τον κατηγορούν ότι θα καταργήσει το κυνήγι τις πρώτες 100 μέρες διακυβέρνησής του».
Παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική παράγραφο από το πρόγραμμά μας:
«Αυστηρή εφαρμογή κείμενης νομοθεσίας περί κυνηγετικών αδειών.
Περαιτέρω περιορισμός της κυνηγετικής δραστηριότητας, χρονικά/χωρικά.
Δημιουργία νέων/επέκταση υφιστάμενων πάρκων προστατευόμενης άγριας ζωής.
Ουσιαστική πάταξη λαθροθηρίας με αυτόφωρες διαδικασίες/αύξηση προστίμων/αποτελεσματικότερη φύλαξη.
Τακτικοί έλεγχοι για εξακρίβωση προϊόντων λαθροθηρίας σε καταστήματα εστίασης/πώλησης κρέατος και υπαίθριες αγορές/ αυστηροποίηση ποινών.
Αναβάθμιση της θηροφυλακής, μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι.
Κατάργηση διατάξεων με τις οποίες παραχωρούνται δημόσιες εξουσίες σε ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της δασοφυλακής-θηροφυλακής.»
Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων κυνηγών συμφωνεί με τις θέσεις μας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις τόσο για την προστασία των ζώων όσο και την άσκηση μιας δραστηριότητας, που διαχρονικά έχει συνδεθεί με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου.

Για την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας ο συντονιστής
Τάκης Γεωργόπουλος
Κόβει την πίτα η Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Οι Ρίζες»
21.01.15 6:16
Κόβει την πίτα η Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Οι Ρίζες»
Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Οι Ρίζες».
Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα της Σχολής, επί της οδού Θεμιστοκλέους, έναντι 4ου Δημοτικού Σχολείου, στην Αμαλιάδα.
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε πολίτες στην ΔΟΥ Αμαλιάδας
20.01.15 17:42
Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπές σε πολίτες στην ΔΟΥ Αμαλιάδας
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθησαν, χθες (19-1-2015) το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 34χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, χθες (19-1-2014) το πρωί, στην Αμαλιάδα, οι δύο δράστες μετέβησαν στην Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας, όπου εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στο ισόγειο της υπηρεσίας, πλησίασαν πολίτη και επιχείρησαν να του αφαιρέσουν χρήματα από τις τσέπες του.
Οι δράστες κατά τη διάρκεια της πράξης τους, έγινα άμεσα αντιληπτοί από αστυνομικούς που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο και τους συνέλαβαν.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι δράστες χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπραξαν πέντε ακόμα περιπτώσεις κλοπών, με τον ίδιο τρόπο, σε πολίτες στην ίδια Δ.Ο.Υ., κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το αυτοκίνητο που ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των κλοπών.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας
Στην Aμαλιάδα το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
20.01.15 15:01
 Στην Aμαλιάδα το πρώτο Διεθνές  Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου
Στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Aμαλιάδα το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Cine Cinema με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Darwin’s nightmare το οποίο θα προλογίσει ο διεθνούς φήμης κριτικός κινηματογράφου Lukas Maurer.
Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Εκτός των προβολών και των συζητήσεων για τα προβαλλόμενα ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα comics καθώς και για τον ηθοποιό μπροστά στο φακό.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο Αμαλιάδας ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την διεξαγωγή του φεστιβάλ. Τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που στην Αμαλιάδα διοργανώνεται ένα τέτοιο γεγονός το οποίο ενισχύει την πολιτιστική ζωής της πόλης, ενώ υπογράμμισε πως ο δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την σημαντική αυτή προσπάθεια που γίνεται.
Όπως ανέφερε η υπεύθυνη του φεστιβάλ Λίνα Γιαννοπούλου στόχος είναι το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται σε όλη την Πελοπόννησο. «Ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για μια πολιτιστική διοργάνωση που έχει να προσφέρει πολλά στην κουλτούρα και την ψυχαγωγία του κοινού, στην κινηματογραφική τέχνη, στην προβολή της περιοχής μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γιαννοπούλου και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί σε πέντε πόλεις τεσσάρων νομών της Πελοποννήσου. Απευθύνεται σε ένα πληθυσμό 490 κατοίκων, σε 14.000 θεατές, όπου θα προβληθούν 43 ελληνικά ντοκιμαντέρ και 29 ξένα από 15 χώρες».
Πρόκειται για ένα πανόραμα ντοκιμαντέρ της τελευταίας 5ετίας, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στην φετινή διοργάνωση δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση. Για το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου συνεργαζόμενοι φορείς είναι οι: Φεστιβάλ Κέρκυρας (Be there Corfu Animation Festival), Comicdom Press, Ελληνική Εταιρία Σκηνοθετών, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης, Φεστιβάλ Αρχαιολογικού Ντοκιμαντέρ "Αγών", Φιλοτεχνικός Ομιλος Τρίπολης, Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, Αυτοσχέδια Σκηνή, Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Δήμου Σπάρτης. Συνδιοργανωτές είναι οι: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Μεγαλόπολης, Δήμος Ηλιδας. Η ιδέα είναι υπό την αιγίδα: Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δήμου Σπάρτης, Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, Γαλλικού Ινστιτούτου.
Ο Γιάννης Κουτσούκος στους ετεροδημότες της Αθήνας: Μας δίνει δύναμη η συγκινητική σας παρουσία
20.01.15 14:54
Ο Γιάννης Κουτσούκος στους ετεροδημότες της Αθήνας: Μας δίνει δύναμη η συγκινητική σας παρουσία
Στη συγκινητική παρουσία των ετεροδημοτών της Αθήνας στη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο Γιάννης Κουτσούκος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ανήκει μόνο σ’ αυτούς, στη λαϊκή του βάση και σε κανέναν άλλον.
• Δίνουμε τη μάχη για την Τρίτη εντολή, είπε, γιατί θέλουμε να επιτύχουμε την εθνική συνεννόηση, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.
• Έχουμε το σχέδιο της ασφαλούς εξόδου, χωρίς άλλες θυσίες από αυτούς που πλήρωσαν για να σταθεί όρθια η Ελλάδα.
• Έχουμε πρόταση για την προοδευτική διακυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος, μαζί με την παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνία συνεχώς.
• Η πατρίδα μας, η Ηλεία, σημείωσε, περιμένει από εμάς πολλά και θα ανταποκριθούμε με βάση όσα μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε.
Παρακλητικός Κανόνας για τον Άγιο Παΐσιο
20.01.15 11:10
Παρακλητικός Κανόνας για τον Άγιο Παΐσιο
Αύριο Τετάρτη και ώρα 5:00 έως 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδος θα ψαλεί, για πρώτη φορά, ο Παρακλητικός Κανόνας του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα Του.
Μετά την Ιερά Παράκληση θα ακολουθήσει ομιλία για τη ζωή, τα θαύματα και τις νουθεσίες του αγίου γέροντος.
Τα εκλογικά συνεργεία στην Ηλεία
20.01.15 11:08
Τα εκλογικά συνεργεία στην Ηλεία
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η συγκρότηση των ειδικών συνεργείων που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας θα απασχοληθούν το πολύ 42 υπάλληλοι, ενώ ανά Δήμο της Ηλείας ο κάτωθι μέγιστος αριθμός υπαλλήλων:
Ανδραβίδας - Κυλλήνης 78, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων 75, Αρχαίας Ολυμπίας 68, Ζαχάρως 55, Ήλιδας 111, Πηνειού 54 και Πύργου 180.
Η λαχειοφόρος αγορά του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
20.01.15 7:39
Η λαχειοφόρος αγορά του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας
Με νέα ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας υπενθυμίζει τα νούμερα που κέρδισαν δώρα στη λαχειοφόρο αγορά.
Όσοι έχουν κερδίσει κάποιο δώρο μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6936907280 για να παραλάβουν το δώρο τους έως την 1η Φεβρουαρίου 2015.
ΔΩΡΑ ΛΑΧΝΟΣ ΔΩΡΟΘΕΤΕΣ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 50 ΙΝΤΣΩΝ 1157 Ε.Σ.Α
IPAD MINI 1203 Ε.Σ.Α
ΠΟΔΗΛΑΤΟ 5483 Ε.Σ.Α
ΓΥΝ. ΚΟΛΙΕ ΕΠΙΧΡΥΣΟ 5228 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ 2255 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΡΙΚΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ 6430 ΛΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΣΕΤ ΑΝΤΡΙΚΟ ΑΡΩΜΑ 5850 ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ
T-SHIRT ΑΝΤΡΙΚΟ 7194 LUOMO
MULTI EREY 6458 ΠΑΡΡΑΣ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ 6873 BALLOON
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ 1171 ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ
ΓΥΝ. ΔΕΡΜ. ΥΠΟΔ. 6002 ΣΚΑΡΠΙ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΡ. 9394 HONDOS CENTER
ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 60 ΕΥΡΩ 10165 OPTIC 4U
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 1608 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 4333 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 397 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 398 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 3652 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 3864 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 3715 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 4695 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 5652 BOYS & NOISE
ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ 5514 BOYS & NOISE
ΚΑΛΑΘΙ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ 4435 PAPAGEORGIOU
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΡ. 3870 HONDOS CENTER
ΣΕΤ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΡΩΜΑ 2489 ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ
ΚΑΣΚΟΛ ΑΝΤΡΙΚΟ 5813 ΚΟΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΟΡΕΜΑ 5600 PARANOIA
ΠΑΖΛ ΠΑΙΔΙΚΟ 6167 ΚΙΝΤΟΣ
ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΥΝ. 4961 LYNNE
ΤΟΣΤΙΕΡΑ 5280 ΠΑΡΡΑΣ
ΡΟΛΟΙ ΑΝΤΡΙΚΟ 5951 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
ΜΠΛΟΥΖΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ 2227 ΑΤΕΛΙΕ
ΚΡΥΣΤΑΛ. ΠΟΤ. ΚΟΚΤΕΙΛ 6722 ΚΡΥΣΤΑΛ
ΠΙΤΖΑΜΕΣ ΓΥΝ 5458 SOCKS
ΜΠΛΟΥΖΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ 9789 ELLE(ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ)
ΤΣΑΝΤΑΚΙ 7025 DIFFER
ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 6159 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΑΝΤΥ
ΣΕΤ ΓΥΝ. ΕΣΩΡΟΥΧΑ 3702 ΑΜΑΖΟΝΑ
Τ-SHIRT 5314 MODUS
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ 6084 ΞΕΝΟΣ
ΠΙΤΣΑ ΟΙΚ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ 5490 PIT STOP
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ 7458 ΛΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
ΤΡΑΠΕΖΙ 2 ΑΤΟΜΩΝ 30ΕΥΡΩ 9377 ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 3080 ΑΝΤ. ΣΑΨΑΛΗΣ
Σήμερα Τρίτη στην Ήλεία
20.01.15 7:28
Σήμερα Τρίτη στην Ήλεία
- Διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη διαγωνισμού κατασκευής Γυμνασίου - Λυκείου Καράτουλα
- Διαγωνισμός μίσθωσης κυλικείου 2ου Λυκείου Αμαλιάδας
- Διενέργεια διαγωνισμού, από το Δήμο Ήλιδας, για την προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής στα πλαίσια του έργου AWARD
- Κεντρική ομιλία του υποψηφίου βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη στο ξενοδοχείο «Ιόνιον»
- Σύσκεψη στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας
- Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Κουτσοχέρας
- Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ανεξάρτητων συνεργατών Oriflame Αμαλιάδας
- Συνέντευξη τύπου για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας
- «Κινηματογραφικές Βραδιές» της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου με την κροάτικη κωμωδία «Θεϊκό Κόλπο» στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο
- Κλιμάκιο του Ποταμιού με τον Καχριμάνη Σπύρο υποψήφιο Επικρατείας στην Ηλεία
Γιατί ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 25 Γενάρη
20.01.15 5:01
Γιατί ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 25 Γενάρη
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει τη μάχη των εκλογών στις 25 Γενάρη μέσα από το συνδυασμό της πολιτικής συνεργασίας δυνάμεων και αγωνιστών/στριών «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. (Μετωπική ΑΡιστερή Συμπόρευση)». Σ’ αυτή την αναμέτρηση ορόσημο στο τέλος της ιστορικής περιόδου που είναι γνωστή ως «μεταπολίτευση», αποκτά τεράστια πολιτική σημασία να είναι ενισχυμένο εκλογικά και όχι αποδυναμωμένο το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής, ριζοσπαστικής αντι-ΕΕ Αριστεράς, της Αριστεράς του άλλου δρόμου και της μαχητικής κοινωνικής διεκδίκησης. Δεν είναι «χαμένη ψήφος», αλλά η καταγραφή πραγματικών διαθέσεων και αγωνιών. Η παρουσία αυτής της Αριστεράς στην εκλογική μάχη, η υπερψήφισή της, η δράση της και στην κεντρική πολιτική σκηνή, σημαίνουν όχι μόνο εκπροσώπηση και υπεράσπιση του δικαιώματος για ζωή μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας, αλλά και την άσκηση πραγματικής πίεσης από τα αριστερά, ώστε να μη χαθούν οι ιστορικές δυνατότητες που ανοίγει η νέα περίοδος και η συνολική εκλογική καταδίκη των μνημονιακών πολιτικών που βολεύουν τους αστούς στη διαχείριση της κρίσης τους, εξολοθρεύουν τον κόσμο της εργασίας, και εξαθλιώνουν κι αυτή ακόμα τη μεσαία τάξη.
Ταυτόχρονα η αυτόνομη κάθοδος των δυνάμεων που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές κατευθύνσεις υπαγορεύεται και από την ανάγκη για διαφοροποίηση από την κυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο μέρα με τη μέρα - από το Μάη του ’12 και μετά - διολισθαίνοντας προς τα δεξιά αναίρεσε το όποιο έστω και ελάχιστο ριζοσπαστικό περιεχόμενο της πολιτικής του και μεταλλάχθηκε σε ένα παρωχημένο και ιστορικά πολλάκις αποτυχημένο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό μόρφωμα. Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία και η λογική της ενσωμάτωσης και διαχείρισης της κρίσης, που θα έρθει σύντομα ως αποτέλεσμα του αδιεξόδου που θα προκληθεί από την προφανή αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρουστεί με τους θεσμούς και τα χιλιών λογιών σύμφωνα και δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Φυλακής, θα είναι δραματικά καταστροφική για όλη την Αριστερά, αν δεν διαφοροποιηθούμε και τώρα.
Είναι ζωτικής σημασίας για την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, για όλη την ελληνική και την παγκόσμια εργατική τάξη, η συνεργασία κάτω από την ανάγκη για αντικαπιταλιστική, επαναστατική ανατροπή που έγινε επιτέλους κατορθωτή στην κοινή κάθοδο στο ψηφοδέλτιο και ισχύει και για τις μάχες αμέσως μετά τις εκλογές.
Με δημοκρατία και κίνημα "από τα κάτω", να συγκρουστούμε με το αδηφάγο τέρας του καπιταλισμού, τις κυβερνητικές δοσιλογικές δυνάμεις (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) που λειτουργούν ως πιόνια του τραπεζικού τοκογλυφικού κεφαλαίου, τα ανδρείκελα των εργολάβων ντόπιων και ξένων (Ποτάμια, κόμμα Παπανδρέου, ΔΗΜΑΡ, κλπ), ενάντια στο ευρωμονόδρομο, ενάντια στην καταπάτηση των πολιτικών, εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενάντια στο ξεπούλημα και τον μαυραγορητισμό, ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος στο βωμό της κονόμας των λίγων.
Η εκλογική μάχη που καλείται να δώσει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. είναι ακόμα μια ευκαιρία να προβάλει τις θέσεις της, να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα του εργατικού κόσμου, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, της εξαθλιωμένης από την ΕΕ αγροτιάς, των μειονοτήτων, των μεταναστών και προσφύγων. Η αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά δεν πορεύεται στις εκλογές με τα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού, των αστικών και μικροαστικών κομμάτων, που διαγκωνίζονται ποιος θα ψευδολογήσει πειστικότερα για να υφαρπάξει την ψήφο του πολίτη σ’ έναν ορυμαγδό. Ζητάει την εργατική λαϊκή ψήφο, για να την εξαργυρώσει σε αποφασιστικούς αγώνες και κατακτήσεις.
Ψήφο λοιπόν δαγκωτό στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ν’ ανακουφιστεί ο λαός και ν’ ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό.

Δημήτρης Πέππας
υποψήφιος στην Ηλεία με το ψηφοδέλτιο της
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση
Διαμαρτυρία κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων
20.01.15 4:21
Διαμαρτυρία κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων
Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων του οικισμού Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, που έγινε χθες το βράδυ.
Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για το εργοστάσιο ζωικών αποβλήτων που λειτουργεί στην περιοχή κι υποβαθμίζει τη διαβίωσή τους.
Μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία
19.01.15 18:56
Μετακίνηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία
Όσοι ενδιαφέρονται για τη μετακίνηση από Αθήνα σε Ηλεία και επιστροφή, για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στα τηλ. 6973374634 (Αμαλιάδα και Βόρεια Ηλεία) και 6946050912 (Πύργος και Νότια Ηλεία).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ: Είμαστε Δύναμη Ευθύνης και Σταθερότητας
19.01.15 18:46
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ: Είμαστε Δύναμη Ευθύνης και Σταθερότητας
Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ασφαλή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την επόμενη μέρα της μεταμνημονιακής Ελλάδας συνόψισε ο Γιάννης Κουτσούκος μιλώντας χθες στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στα Λεχαινά
• Την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την έξοδο από το μνημόνιο χωρίς πρόσθετα βάρη και θυσίες από τον ελληνικό λαό.
• Τη διαμόρφωση της γραμμής πιστωτικής στήριξης για τη χώρα μας, ώστε να βγει με ασφάλεια στις αγορές.
• Τον καθορισμό του ρόλου του ΔΝΤ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έως το τέλος του προγράμματος.
• Τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για τη βελτίωση των όρων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
• Το πλαίσιο της προοδευτικής διακυβέρνησης, με βάση τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την παραγωγική ανασυγκρότηση, την κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης και τις προοδευτικές αλλαγές.
Διεκδικούμε την τρίτη θέση, την τρίτη εντολή για να επιτύχουμε Εθνική Συνεννόηση, Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης και Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83