banner
banner
banner
banner
banner
 
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – ΕΚΔΟΤΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ – ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 52   ΑΜΑΛΙΑΔΑ  27200
Νομός Ηλείας

ΤΗΛ: +30 26220 23044
FAX: +30 26220 23654

e-mail:
news{a}enimerosi.org
info{a}enimerosi.org


Επικοινωνία


 

Οι ειδήσεις της ημέρας 


Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
24.02.21 14:48
Ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας
Σε λειτουργία τέθηκε τις τελευταίες ημέρες η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, στον Πύργο, με την ολοκλήρωση του έργου «Παροχή ανοικτής ασύρματης πρόσβασης (wifi) στο Διαδίκτυο, στα Διοικητήρια της ΠΔΕ».
Το έργο υλοποιήθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη, κατόπιν συνεννόησης με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο (για το κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας) μετά την διαπίστωση της ελλιπούς παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους προσκεκλημένους, τους εν γένει επισκέπτες και το στελεχιακό δυναμικό της ΠΔΕ, που επισκέπτονται τα Διοικητήρια και των τριών Π.Ε (Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας) για επιχειρησιακούς, υπηρεσιακούς και άλλους λογούς και χρειάζονται πρόσβαση σε υπηρεσίες του Παγκόσμιου Ιστού, μέσω του Διαδικτύου.
Σύμφωνα με την σχετική μελέτη, στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, έχουν δημιουργηθεί 12 σημεία ασύρματης πρόσβασης, τα οποία καλύπτουν όλα τα σημαντικά-κρίσιμα σημεία του κτιρίου. Η σύνδεση στην υπηρεσία, γίνεται με επιλογή του δικτύου ILIA_public.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο αναγνώρισης των κινδύνων που ενέχει η παροχή ασύρματης πρόσβασης, έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί σύστημα αποτροπής εισβολών, για την προστασία από κακόβουλες επιθέσεις αλλά και την εγκατάσταση παραπλανητικών σημείων πρόσβασης στο ασύρματο δίκτυο. Για την αποτροπή αυτών των κινδύνων, έχει διασφαλιστεί η δυνατότητα κεντρικού ελέγχου των ασύρματων δικτύων σε όλα τα κτίρια, προκειμένου να είναι εφικτή η παρακολούθηση της κίνησης και τυχόν απειλών.
Εξέταση με rapid tests στα Λεχαινά. Σε σύνολο 175 δειγμάτων, μόνο 1 θετικό
24.02.21 14:46
Εξέταση  με rapid tests στα Λεχαινά.  Σε σύνολο 175 δειγμάτων, μόνο 1 θετικό
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης, προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις καθημερινές δράσεις της, για την καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου στο Σινε Άστρον στα Λεχαινά πραγματοποιήθηκαν 175 rapid tests.
Θετικό βρέθηκε μόνο 1.
Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται:
Αύριο Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στη Βάρδα, πλατεία «Γρηγορίου Καλάκου», από
09:00 έως τις 13:30.
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην Ανδραβίδα, πλατεία «Αγ. Σοφίας», από
09:00 έως τις 13:30.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, συστήνει αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19, (αποφυγή συνωστισμού, χρήση μάσκας, χρήση γαντιών, τήρηση απαιτούμενων αποστάσεων).
Πρόσληψη εποχικών από το Δήμο Πύργου
24.02.21 14:35
Προκηρύχθηκε η πρόσληψη, από το Δήμο Πύργου, είκοσι εποχικών υπαλλήλων και εργατών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκεια οκτώ μηνών.
Οι θέσεις ανά ειδικότητα έχουν:
4 άτομα ΠΕ Διοικητικού
1 άτομο ΤΕ Διοικητικού
1 άτομο ΤΕ Πληροφορικής
1 άτομα ΤΕ Λογιστικού
7 άτομα ΔΕ Διοικητικού
1 άτομο ΔΕ Βοηθών Βρεφοκόμων
1 άτομο ΔΕ Οδηγών
8 άτομα ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
4 άτομα ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά έως την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021.
Σήμερα η νέα διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
24.02.21 14:13
Σήμερα η νέα διαδικτυακή συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας
Σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά η δεύτερη συνάντηση των μελών της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας. με βιβλίο αναφοράς το «Περπατώντας» του συγγραφέα Χένρι Ντέιβιντ Θορώ από τις εκδόσεις «Οξύ».
Το «Περπατώντας» βασίζεται σε δύο διαλέξεις που έδωσε ο Θορώ προς το τέλος της ζωής του (το 1862) και συνοψίζει τις ιδέες του για τη φύση και τον άνθρωπο όπως διαμορφώθηκαν κατά τη μόνιμη παραμονή του στα δάση.
Στη φύση δεν βλέπει μόνο την ομορφιά που τον περιβάλλει, αλλά και όλα τα εχέγγυα για την αληθινή ελευθερία και την ανάπτυξη του ατόμου, αφού εξάλλου «όλα τα σπουδαία πράγματα είναι άγρια και ελεύθερα».
Και μας προτείνει το περπάτημα, τον καλύτερο δηλαδή τρόπο για να αποκαταστήσει κανείς την επαφή του με τη φύση και να βρει ξανά τον πρωτόγονο και δημιουργικό εαυτό του, που έχει διαφθαρεί και παρακμάσει από τα «επιτεύγματα» του πολιτισμού.
Ο Χένρι Ντέιβιντ Θορώ, 12 Ιουλίου 1817 - 6 Μαΐου 1862, ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, φυσιοδίφης, συγγραφέας και ποιητής από το Κόνκορντ της Μασαχουσέτης. Είναι περισσότερο γνωστός για το βιβλίο του Γουόλντεν, μία αναζήτηση της απλής ζωής σε φυσικό περιβάλλον, και για το δοκίμιό του Resistance to Civil Government ή Civil Disobedience (= «Πολιτική ανυπακοή»), ένα επιχείρημα υπέρ της ανυπακοής προς ένα άδικο κράτος.
Rapid test ελέγχου για covid19 στα Μακρίσια
24.02.21 14:04
Rapid test ελέγχου για covid19 στα Μακρίσια
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. στην πλατεία Μακρισίων (πλησίον του Κοινοτικού Γραφείου), συνεργεία του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν RAPID TEST για COVID – 19 σε όσους δημότες το επιθυμούν.
Απαραίτητα για την πραγματοποίηση του test είναι η Αστυνομική Ταυτότητα, ο αριθμός ΑΜΚΑ
και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.
Ολοκληρώθηκαν τα rapid tests covid 19 στο Σκουροχώρ
24.02.21 13:42
Ολοκληρώθηκαν τα rapid tests covid 19 στο Σκουροχώρ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων του Σκουροχωρίου προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid 19, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι έσπευσαν στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού προκειμένου να εξεταστούν. Εκεί βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη ομαλή διεξαγωγή όλης της διαδικασίας.
“Εξετάστηκαν συνολικά 102 δείγματα και βρέθηκε ένα θετικό. Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και πάντα κοντά στους δημότες μας. Ειδικά από τη στιγμή που τόσο ο Δήμος Πύργου, όσο και η Ηλεία στην πλειοψηφία της, έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο επιτήρησης “κόκκινο” διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ακόμη πιο συχνούς ελέγχους. Τις επόμενες ημέρες θα διοργανώσουμε ανάλογους ελέγχους και στο Κατάκολο και σε πολλά άλλα δημοτικά μας διαμερίσματα. Συνιστώ οι δημότες μας να παραμείνουν ψύχραιμοι και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας”.
Μήνας Ενημέρωσης για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας, της CameraZizanio και του Νεανικού Πλάνου.
24.02.21 13:35
Μήνας Ενημέρωσης για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας, της CameraZizanio και του Νεανικού Πλάνου.
Το Μythos Project είναι ένα πολύ αγαπημένο του Φεστιβάλ πρόγραμμα. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ολυμπίας, η Camera Zizanio διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουν παιδιά απ' όλο τον κόσμο. Στο Mythos Project oμάδες που αποτελούνται από παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχουν εκ του μηδενός μία ταινία μέσα σε... 7 ημέρες! Έτσι, το Mythos Project φέρνει κοντά τις κουλτούρες του κόσμου, ανοίγει διάλογο και παράθυρο στον κόσμο.
Η συζήτηση για το Mythos Project, όπως και για το 20ετές έργο της Camera Zizanio θα γίνει αύριο, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 18:00, εδώ στη σελίδα μας στο FB!
Τραγανό: ΑΡΝΗΤΙΚΑ και τα 91 rapid test
24.02.21 13:32
Τραγανό: ΑΡΝΗΤΙΚΑ και τα 91 rapid test
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πηνειού, έχοντας θέσει στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων της τη Δημόσια Υγεία των Δημοτών, σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει τις δράσεις της, για την καθημερινή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας του Δήμου, με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
Στις 24 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν 91 rapid test στο Τραγανό, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο. Όλα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Ο Δήμος Πηνειού το αμέσως επόμενο διάστημα θα επαναλάβει τις δράσεις σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ.
Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
15.02.21 12:40
Δωρεάν rapid test, το πρωί της Δευτέρας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας
Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Δευτέρας έως αργά το απόγευμα της ιδίας μέρας στον Δήμο Ήλιδας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, είχαν διατεθεί άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας Ήλιδας, οι οποίοι διατηρούσαν την τάξη. Οι πολίτες έδιναν στα στελέχη του ΕΟΔΥ τον ΑΜΚΑ τους καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου στο οποίο στάλθηκε το αποτέλεσμα του rapid test.
Το πρωί της Δευτέρας σε rapid test υπεβλήθη και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε : «Βρισκόμαστε σήμερα στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, όπου πραγματοποιούνται τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μου έγινε έως και αυτή τη στιγμή έχουν παρθεί δείγματα από 140 άτομα και μέχρι το μεσημέρι ο αριθμός θα είναι πολλαπλάσιος». «Τη σημερινή δράση», επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Λυμπέρης «επέβαλλαν κάποια κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή μας που μπορεί να μην ήταν πολλά αλλά σίγουρα είναι μια εμφάνιση του ιού στο Δήμο μας, μετά τον περσινό Μάρτη. Επειδή πρέπει να προσέξουμε , κάτι που τονίζω συνεχώς, κάνω μια έκκληση στους συμπολίτες μου σήμερα, να ακολουθήσουμε τους τρεις απλούς και βασικούς κανόνες για την προστασία μας από τον κορονοϊό, δηλαδή οι αποστάσεις, η χρήση της μάσκας με σωστό τρόπο και ο καθαρισμός των χεριών μας. Αφού πάρουμε όλα αυτά τα μέτρα και σκεφτούμε ο καθένας μας χωριστά τον εαυτό μας και τους δίπλα μας και για να μην υπάρξουν στο μέλλον περιπτώσεις -όπως αυτές που ζήσαμε τις τελευταίες μέρες στην Αμαλιάδα – που λειτουργούν αρνητικά προς την κοινωνία μας, θα μπορέσουμε να περάσουμε και το τρίτο κύμα του ιού που τώρα μας επιτίθεται».
Αμέσως μετά από αυτά, κατέληξε ο Δήμαρχος : «Έρχεται η κοινωνική συνοχή όπου θα δοκιμαστεί η αλληλεγγύη μας. Θα δοκιμαστούμε όλοι και θα βρούμε τον τρόπο που θα πιαστούμε όλοι μαζί και θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν κατηγορίες επαγγελμάτων που όχι απλά έχουν πληγεί αλλά πραγματικά έχουν ισοπεδωθεί. Θα πρέπει λοιπόν η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης για τα συγκεκριμένα επαγγέλματα».
Διακοπή μαθημάτων αύριο Τρίτη στην Ηλεία
15.02.21 12:17
Διακοπή μαθημάτων αύριο Τρίτη στην Ηλεία
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των υγειονομικών δεδομένων, αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, της Π.Ε Ηλείας.
Το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων συζήτησε ο κ. Γιαννόπουλος σε σύσκεψη με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργο Φωτεινόπουλο και Νίκο Κλάδη (σ.σ συμμετείχε μέσω skype) αντίστοιχα, από τους οποίους και ενημερώθηκε για την πραγματοποίηση των μαθημάτων με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας. Κατόπιν των σχετικών εισηγήσεων τους, με δεδομένο ότι δε θα διασαλευτεί η εκπαιδευτική διαδικασία και δε θα χαθούν διδακτικές ώρες για τους μαθητές, και λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας (συνθήκες παγετού και ολικού παγετού στα ορεινά) σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, ο κ. Γιαννόπουλος προχώρησε στην απόφαση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων και για αύριο Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε, να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους.
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας πραγματοποιεί καθημερινά Rapid Test COVID-19
15.02.21 11:16
Το Κέντρο Υγείας Βάρδας πραγματοποιεί καθημερινά Rapid Test COVID-19
Ο Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης ενημερώνει τους Δημότες ότι το Κέντρο Υγείας Βάρδας, διενεργεί καθημερινά τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων COVID-19 (rapid tests).
1. Εάν δεν έχετε συμπτώματα συμπληρώνετε την φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID-19 https://testing.gov.gr/#/
Στη συνέχεια θα συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία για να κλείσετε το ραντεβού.
2. Εάν έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα όπως βήχας, πυρετός, δύσπνοια παρακαλείστε όπως απευθυνθείτε στον οικογενειακό ιατρό σας, ή στο Κέντρο Υγείας Βάρδας στο τηλ.2623360000, ώστε να κλειστεί άμεσα ραντεβού για τεστ με τη μέθοδο της μοριακής ανάλυσης (PCR).
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
15.02.21 7:13
Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 θα ξεκινήσει η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος της «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο».
Λόγω της έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωναϊού που πλήττει την χώρας μας η διανομή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα Κρέστενα, στο ισόγειο του καινούριου Δημαρχείου (όπισθεν κτιρίου), πλατεία Παπαπολυχρονίου, από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 έως Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 συγκεκριμένες ώρες ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού με τους δικαιούχους. Ωστόσο ο δήμος μας έχει μεριμνήσει και για τους ωφελούμενους που αδυνατούν να μετακινηθούν λόγω ευπαθών ομάδων ή άλλων προβλημάτων και προβαίνει σε κατ΄ οίκον διανομή στα πλαίσια ραντεβού με τους ωφελούμενους.
Τα προϊόντα που διανέμονται προέρχονται από αφιλοκερδείς δωρεές και χορηγίες τόσο των πολιτών του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων όσο και επιχειρήσεων/καταστημάτων που στηρίζουν τη δράση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης Φτώχειας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Για την παραλαβή των προϊόντων οι ωφελούμενοι πρέπει να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους.
Τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνουν και τα μέλη της οικογένειας με εξουσιοδότηση ή με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
Οι δικαιούχοι της διανομής είναι οι δικαιούχοι που εμπίπτουν στα εισοδηματικά περιουσιακά και κοινωνικά και άλλα κριτήρια.
Για κάθε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο τηλέφωνο 2625023888, αρμόδιος υπάλληλος Σταυρούλα Νικολοπούλου.
Διακοπή μαθημάτων σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
15.02.21 3:32
Διακοπή μαθημάτων σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, εξαιτίας των συνθηκών παγετού που επικρατούν στο σύνολο της Π.Ε Ηλείας (χιονόπτωση, παγετός και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, από χαμηλά υψόμετρα) και δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν στην λειτουργία των σχολείων λόγω covid-19, για λόγους ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών τους, σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας.
Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο, θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας, και θα ληφθούν αποφάσεις για αύριοΤρίτη.
"Τα υγειονομικά δεδομένα σε συνδυασμό με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν μας επιτρέπουν να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών τους" δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων στην Κουρούτα
13.02.21 6:57
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων στην Κουρούτα
Καλαμάρι τεραστίων διαστάσεων μήκους 1,20 μ. περίπου και υπολογιζόμενου βάρους περί των 10 κιλών ξεβράστηκε σήμερα το πρωί στην παραλία της Κουρούτας, στο χώρο του Δημοτικού Κάμπινγκ και της καφετέριας Kokla Mare.
Κατά τις 8:00 το πρωί περιπατητές το περισυνέλεγαν από την παραλία.
O Π. Φλεβοτόμος νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
13.02.21 6:37
O Π. Φλεβοτόμος νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αμαλιαδίτης Ηλεκτρολόγος κ. Παναγιώτης Φλεβοτόμος εξελέγη νέος Συντονιστής στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την επερχόμενη κακοκαιρία
12.02.21 13:46
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας για την επερχόμενη κακοκαιρία
Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, με στόχο τον συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας τις επόμενες ημέρες.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Διευθυντής Τ.Ε Μιχ. Καλογερόπουλος, η αν. Προϊσταμένη Τμ. Συγκοινωνιακών Έργων Αθ. Παναγιωτοπούλου και ο Προϊστάμενος Π.Π Κώστας Μπαλκάμος, επιβεβαιώθηκε ο πλήρης συντονισμός των συναρμόδιων Φορέων και Υπηρεσιών, καθώς και η ετοιμότητα του επιχειρησιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας αλατιού καθώς και η εναπόθεσή του σε συγκεκριμένα σημεία του ορεινού όγκου, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Επίσης, έχει γίνει καταγραφή των εκχιονιστικών μηχανημάτων και μηχανημάτων έργου (γκρέιντερ, JCB, αλατιέρες κ.α) και έχουν οριστεί οι θέσεις προσωρινής στάθμευσής τους, ώστε να μπορούν να παρέμβουν όπου και εφόσον χρειαστεί, χωρίς καθυστερήσεις.
Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για τον γενικό συντονισμό των δράσεων σε Περιφερειακό επίπεδο. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Παναγιώτη Μάνδαλο και τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτο για τον συντονισμό των ενεργειών τους, κυρίως σε ότι αφορά την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ελεύθερης κυκλοφορίας και πρόσβασης των οχημάτων.
Τέλος, δεδομένου ότι τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού, ο κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους πολίτες, τόνισε την ανάγκη περιορισμού των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους των ορεινών περιοχών και δη στους κτηνοτρόφους, για τις μετακινήσεις τους σε δύσβατες περιοχές, ειδικά κατά τις απογευματινές – βραδινές ώρες.
Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το μέλλον των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων του Νομού Ηλείας.
12.02.21 13:44
 Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το μέλλον των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων του Νομού Ηλείας.
Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών, το τμήμα Γεωπονίας απομακρύνεται από την Αμαλιάδα για το Μεσολόγγι και συγχωνεύεται με τα τμήματα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής και Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Η απαξίωση του Νομού Ηλείας από την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο και σε συνάρτηση με την κατάργηση ή μεταφορά εκτός νόμου του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου και η κατάργηση του νέου τμήματος ΤΕΦΑΑ, αποδεικνύεται πως τελικός στόχος είναι η εξαφάνιση του Νομού Ηλείας από τον ακαδημαϊκό χάρτη.
Οι γνωστοί άγνωστοι που ζητούν συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας και οι απρόθυμοι πρόθυμοι που συμβάλλουν στην μεγαλύτερη απαξίωση που έχει δεχθεί ο Νομός Ηλείας ποτέ, θα μας βρουν απέναντι τους.
Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες δημοτικές αρχές, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να πάρουν ξεκάθαρη θέση, δεν έχει δικαίωμα καμιά και κανένας να σιωπά.
Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και ούτε θα δεχθούμε ποτέ το μέλλον που επιφυλάσσουν για τον Νομό μας.
Καλούμε κάθε νέα και νέο και κάθε δημοκρατικό πολίτη, να συμβάλει στην προσπάθεια δημιουργίας ενός αναχώματος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την επανασύσταση του τμήματος ΤΕΦΑΑ και την δυναμική στήριξη σε στελεχιακό επίπεδο και κτηριακές εγκαταστάσεις των υφιστάμενων τμημάτων Μουσειολογίας Πύργου και της Γεωπονίας Αμαλιάδας.
Rapid test την Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου
12.02.21 13:40
Rapid test την Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου
Για ακόμη μια φορά, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Πύργου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Covid-19 rapid tests) από τις 9.00 το πρωί έως και τις 13.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Πύργου.
Οι κάτοικοι της πόλης και του δήμου που επιθυμούν να υποβληθούν στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης, πέραν του ότι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα φορώντας συνεχώς τη μάσκα τους και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις, θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ τους, το Δελτίο Ταυτότητάς τους και να δώσουν τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τους, ώστε να λάβουν προσωπικά το αποτέλεσμα μέσω sms. Για να μεταβούν στην πλατεία θα πρέπει νωρίτερα να έχουν αποστείλει μήνυμα SMS στο “13033” με κωδικό “1”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος προσωπικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης διαρκώς συνεργάζονται άριστα με όλους τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ως γνωστόν πολλοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι τόσο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όσο το Πολύκεντρο, καθώς και σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα, ειδικά όταν οι συνθήκες το απαιτούν.
Τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
12.02.21 6:24
Τη Δευτέρα στην  Αμαλιάδα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ελέγχους για COVID 19
Τη Δευτέρα 15 Φαβρουαρίου στο κτίριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τις ώρες 9:00-13:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί τεστ COVID 19 στους κατοίκους της περιοχής. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης: «Παρακολουθούμε με προσοχή την κατάσταση στο Δήμο μας μετά την εκδήλωση ενός αριθμού κρουσμάτων COVID 19 τις δύο προηγούμενες ημέρες. Στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας πραγματοποιούνται ήδη από χθες έλεγχοι των στενών επαφών τους. Είναι ενθαρρυντικό ότι μέχρι τώρα, όλα αυτά τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επιπλέον, μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, κλιμάκιο του Οργανισμού από την Πάτρα, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 15/2 στο κτίριο της Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, τις ώρες 9:00-13:00, προκειμένου να γίνουν επιπλέον έλεγχοι και όσο το δυνατόν πληρέστερη ιχνηλάτηση, ιδιαίτερα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά τη σημασία της πιστής τήρησης από όλους των μέτρων προστασίας. Ακόμα και μια μικρή ολιγωρία μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά. Πρόκειται για μια κατάσταση δυναμική, που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να ανατραπεί.
Προσέχουμε, λοιπόν, ώστε να διατηρήσουμε μια πόλη και μια περιοχή ασφαλή, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο στις οικονομικές και κοινωνικές μας δραστηριότητες».
Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη Βάρδα
11.02.21 15:53
Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στη Βάρδα
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Aνδρσαβίδας - Κυλλήνης, την κρίσιμη αυτή περίοδο της υγειονομικής κρίσης, με την έξαρση της πανδημίας Covid-19, στη διάρκεια της οποίας καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε αποθέματα αίματος, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βάρδας, και ώρα 08:30 έως τις 13:30, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Βάρδας-Βουπρασίας, τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας «Ο Αιμοδότης», και το τμήμα Αιμοδοσίας από το Γ.Ν.«Άγιος Ανδρέας», με τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας.
Ο Δήμος, στηρίζει έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στη βεβαίωση μετακίνησης, οι εθελοντές αιμοδότες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Β1, ή διαφορετικά στέλνοντας Μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1.
Δίνουμε αίμα-Δίνουμε Ζωή!
Σελίδες 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28