22.1 C
Amaliáda
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσεις"Η Μάννα Αγρότισσα" από τον Σύλλογο Αγίου Ιωάννη

“Η Μάννα Αγρότισσα” από τον Σύλλογο Αγίου Ιωάννη

Σχετικές ιστορίες

Κλειστή για το κοινό η...

18 Οκτ Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημερώνει ότι, δεδομένης της έναρξης υλοποίησης στο πεδίο του ενταγμένου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας...

Βιωματικά Εργαστήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη...

Το Κέντρο Πρόληψης σας προσκαλεί σε ένα κύκλο 4 βιωματικών εργαστηρίων για φέτος που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της...

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο...

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Τραγανού « Η Ελπίδα» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική και πανηγυρική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο εκπολιτιστικός και φυσιολατρικός σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “Η Αστρινιά”, υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας με συνδιοργανωτή τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Μπράμο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας, την Κυριακή στις 23 Ιουνίου 2024, παραμονή του Αγίου Ιωάννου του Ριγανά, με θέμα «Η μάννα αγρότισσα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος κατοίκων του Αγίου Ιωάννη, και της ευρύτερης περιοχής. Ο συντονίστρια της εκδήλωσης κα. Χριστίνα Δημητρακοπούλου στην εισαγωγή της υποδέχθηκε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Τουτούνη, όπου σε σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για το ιστορικό του Συλλόγου και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Θάλεια Γκινάλα όπου με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και την ζωή της μάννας αγρότισσας της γυναίκας της υπαίθρου..

Στην συνέχει τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου (παιδικό -ενηλίκων) και το χορευτικό τμήμα του Αναπτυξιακού συλλόγου γυναικών Σαββαλίων «Η Αναγέννηση», «παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και τραγούδια που αναφέρονταν στην μάννα αγρότισσα, με δασκάλους χορού την κα. Γιάννα Ρέτση και τον κ. Νίκο Χρυσανθόπουλο.

Πλήθος προσκεκλημένων παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας και μεταξύ αυτών μας τίμησαν και ο εφημέριος του χωριού μας π. Γεώργιος Κυριακόπουλος, ο εφημέριος Σπυρίδων Τσαγρής, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αθανασόπουλος ο αντιπερειφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Τραγανού κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι των συλλόγων από τον “Σύλλογο Ξωμάχων”, του “Συλλόγου Αρχαίας Ήλιδας”, του “Συλλόγου Γυναικών Χαβαρίου”, του “Συλλόγου Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού “Ο ΜΟΡΙΑΣ”, του συλλόγου «ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» Αμαλιάδας και του συλλόγου «ΈΛΙΣΣΑ» Αμαλιάδας.

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας “ΑΣΤΡΙΝΙΑ”, δια μέσω του τύπου, θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους βοήθησαν, παρευρέθηκαν και συνέβαλλαν στην άρτια διεξαγωγή της εκδήλωσης. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παναγιώτη Μπράμο αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού και τουρισμού Δυτικής Ελλάδας, τον δήμο Ήλιδας και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον σύμβουλο του δημάρχου στα πολιτιστικά και μέλος του συλλόγου μας κ. Ηλία Τουτούνη για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, την ομιλήτριά μας κα. Θάλεια Γκινάλα, την συντονίστρια, κα. Χριστίνα Δημητρακοπούλου, τον κ. Πιτσιρίλο Γιώργο για την παραχώρηση του προτζέκτορα και τον ηλεκτρολόγο κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο για την δωρεάν εργασία του στην εγκατάσταση του φωτισμού. Επίσης ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους δωροθέτες μας Γιώργο Λαβαζό, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών Νικολόπουλος Αμαλιάδα, τον κύριο Κωνσταντόπουλο Κώνστα, από την εταιρεία Τεχνοκάρ τον κ. Έκτορα Ρουμελιώτη, το γραφείο τελετών Γιάννη Παπαζαφείρη και από την Κοινοπραξία Ζευξιππος τον κ. Μυλωνόπουλο Αναστάσιο και τέλος τα μέλη του συλλόγου που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!