22 C
Amaliáda
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣτις 12 Αυγούστου το Αντάμωμα των ομογενών στην Αμαλιάδα

Στις 12 Αυγούστου το Αντάμωμα των ομογενών στην Αμαλιάδα

Σχετικές ιστορίες

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του...

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 θα ξεκινήσει η διανομή...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Ανδραβίδας

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μεταφέρεται στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Την Παρασκευή...

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Πηνειού

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του έτους 2024 ημέρα Δευτέρα...

Έρχεται στις 12 Αυγούστου στην ιστορική οικία Τατάνη της Αμαλιάδας, το «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών» που διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας.

Ο Δήμος Ήλιδας σε συνεργασία με την Πανηλειακή Ομοσπονδία Ομογενών Αμερικής – Καναδά και με την συμμετοχή των απόδημων Ηλείων από κάθε σημείο του πλανήτη, αναβιώνει τη μεγάλη διοργάνωση «6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών 2024».

Το «Πανηλειακό Αντάμωμα» αποτελεί μία εκδήλωση μνήμης, νοσταλγίας και επανένωσης των απανταχού Ηλείων Μεταναστών στην πόλη της Αμαλιάδας, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2016.

Πρόκειται για γιορτή επανασύνδεσης και απόδοσης τιμών στους Ηλείους, που από τα τέλη του 19ου αιώνα μετανάστευσαν σε κάθε σημείο του πλανήτη, στην Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη, μεταφέροντας τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον, την εργατικότητά τους, το απαράμιλλο ήθος, το Ελληνικό φιλότιμο, την φιλοπατρία και τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο.

Το μεγάλο καλοκαιρινό συναπάντημα για φέτος έχει οριστεί τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 με ώρα έναρξης στις 8:30 το βράδυ, στον κήπο της ιστορικής οικίας Τατάνη στην Αμαλιάδα, όπως έγιναν και οι προηγούμενες πέντε διοργανώσεις.

Ο χώρος της νεοκλασικής οικίας Τατάνη στην περιοχή Καλίτσα δεν αποτελεί τυχαία επιλογή για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού πρόκειται για την πατρογονική εστία της οικογενείας του Πέτρου Τατάνη, του ιδρυτή το 1915 και πρώτου εκδότη της μεγαλύτερης Ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ».

Στο φετινό πρόγραμμα του Ανταμώματος, οι απόδημοι και οι προσκεκλημένοι θα έχουν την χαρά να απολαύσουν εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς, ένα πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο τομέας πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ήλιδας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους του απόδημους Ηλείους που ενδιαφέρονται να παρευρεθούν στο αντάμωμα, να επισκεφθούν την οικία Τατάνη το βράδυ της 12ης Αυγούστου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Δήμου Ήλιδας 26220 38526.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!