24 C
Amaliáda
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητισμόςΑποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Αποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Σχετικές ιστορίες

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ηλείας

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ηλείας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 56872/23-06-2023 και Επικαιροποιηθηκε με την υπ’ αριθμ....

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση ...

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας καλεί τους συναδέλφους...

6ο Συνέδριο Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών...

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει το 6ο Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών από 24 έως 28 Σεπτεμβρίου 2024 με...

Δευτέρα 29 Ιουλίου και οι Αγώνες μέτρησαν ήδη την τρίτη μέρα διεξαγωγής τους.

Και η συγκομιδή της Ελληνικής ομάδας είχε και χαμόγελα και δάκρυα.

– Κορυφαία στιγμή της ημέρας ο τελικός του Αποστόλου Χρήστου στα 100 μ. ύπτιο στην κολύμβηση. Ο Έλληνας Πρωταθλητής Ευρώπης και με πολλά ακόμα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα αλλά τερμάτισε 4ος, με χρόνο 52.41, χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο από τον Βρετανό Ράιαν Μέρφι μόλις για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, για μια “χεριά”, όπως λέγεται στην κολυμβητική γλώσσα. Η 4η θέση είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχει κατακτήσει η ελληνική κολύμβηση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

– Το δίδυμο στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής, με άλλο αέρα, πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση αφήνοντας πίσω το γαλλικό πλήρωμα 50 μέτρα, κατέκτησαν την πρώτη θέση στο ρεπεσάζ και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

– Στην ξιφασκία και συγκεκριμένα στο άθλημα της σπάθης η Δώρα Γκουντούρα στον πρώτο γύρο επικράτησε κατά κράτος της Καναδής Πάμελα Μπριντ’ Αμούρ και πήρε την πρόκριση με 15 – 3. Στην επόμενη φάση στο δρόμο της βρέθηκε η Γαλλίδα Μπερντέν την οποία νίκησε με 15 – 8 και προκρίθηκε στους προημιτελικούς. Η αντίπαλος εκεί ήταν η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο Μανόν Απιτί –  Μπουνέ. Το Μεγάλο Παλάτι του Παρισιού, όπου διεξάγεται η ξιφασκία, “έβραζε” από τους Γάλλους φιλάθλους που υποστήριζαν την αθλήτρια της χώρας τους. Ο αγώνας έληξε υπέρ της αθλήτριας από τη Γαλλία με 15 – 13, με πολλές ενστάσεις και διαμαρτυρίες από την ελληνική πλευρά για πόντους που δεν δόθηκαν και φάσεις που έμειναν ως μη γενόμενες.

– Στην κολύμβηση ο Δημήτρης Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο των ανδρών ήρθε 7ος στη σειρά του, αφού όπως δήλωσε δεν του βγήκε ο ρυθμός και μετά τα 400 μ. επήλθε κόπωση, και αποκλείστηκε με χρόνο 8.01.37.

– Στο τένις, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε εύκολα με αντίπαλο την Κινέζα Γουάν με 2 – 0 σετ.

Το ίδιο εύκολο ήταν και το έργο του Στέφανου Τσιτσιπά που σχεδόν με “περίπατο” επικράτησε με 2 – 0 σετ του Ντάνιελ Έβανς και δείχνει ότι έχει το βλέμμα των προσδοκιών πολύ ψηλά, μέχρι το βάθρο των Ολυμπιονικών.

Επίσης, σήμερα ξεκίνησαν και οι αγώνες στο μεικτό διπλό, όπου η κάθε τενιστική δυάδα αποτελείται από μια γυναίκα και έναν άντρα. Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισαν το Ολλανδικό δίδυμο και ηττήθηκαν με 2 – 0 σετ, οπότε η πορεία τους στο μεικτό διπλό ολοκληρώθηκε.

– Στη Μασσαλία δεν άλλαξαν και πολλά, η άπνοια συνεχίζεται και οι κούρσες της ιστιοσανίδας ακυρώθηκαν για μια ακόμα ημέρα. Πραγματοποιήθηκε μόνο η πρώτη ιστιοδρομία με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη να κατατάσσεται 18ος.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!