26.7 C
Amaliáda
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητισμόςΑποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Αποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Σχετικές ιστορίες

Νίκη των Αστεριών Αμαλιάδας επί...

Πρεμιέρα για τη Β΄Κατηγορία του Παιδικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ της ΕΣΚΑ-Η και τα Αστέρια Αμαλιάδας επικράτησαν της Γ.Ε. Σκιλλούντος Κρεστένων,...

Ανακήρυξη επίτιμου Δημότη Ήλιδας του...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων και με τη σύμφωνη γνώμη των...

Σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι...

Στην προηγούμενη θητεία του ο Χριστοδουλόπουλος τοποθέτησε βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων σε σημεία της πόλης, όπως στην πλατεία Μπελογιάννη, στην...

31 Ιουλίου, τελευταία ημέρα του μήνα και η ημέρα έχει μια επικεφαλίδα:

Χάλκινο μετάλλιο από τον Θεόδωρο Τσελίδη στο τζούντο!

Και έρχεται από ένα άθλημα που και στο παρελθόν μας έχει χαρίσει σπουδαίες διακρίσεις και Ολυμπιακά μετάλλια.
Ο Θεόδωρος Τσελίδης κατέκτησε στον τελικό του ρεπεσάζ το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών.
Με μια εξαιρετική πορεία από το πρωί στη διάρκεια της σημερινής αγωνιστικής ημέρας ο Τσελίδης κέρδισε στον γύρο των 32 τον Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με ιππόν, τη ύψιστη βαθμίδα στη βαθμολογία του αθλήματος. Στη συνέχεια, επίσης με ιππόν απέκλεισε στη φάση των 16 ένα από τα φαβορί, τον Σέρβο Νεμάνια Μαζντόφ. Στα προημιτελικά όμως η πορεία αυτή ανεκόπη από τον Γάλλο Μαξίμ Γκαέλ Γκαγιάμ Αμπού που πήρε τη νίκη κερδίζοντας με ενα βαζάρι στο golden score του αγώνα.
Έτσι έμενε ο δρόμος των ρεπεσάζ για το βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων και ο Θεόδωρος Τσελίδης τον ακολούθησε νικηφόρα ως το τέλος.
Νίκησε και πάλι με ιππόν τον Αρμένιο Αράμ Γκριγκοριάν και ο αγώνας διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου ήταν πια γεγονός.
Αντίπαλός του ο αθλητής της Ισπανίας Τριστάνι Μοσαχλισβίλι, όμως ο Τσελίδης μπήκε μαχητικά στον αγώνα από το πρώτο δευτερόλεπτο και με ένα βαζάρι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο για την Ελλάδα στην 33η Ολυμπιάδα.

Ξεχωριστό κομμάτι στις καρδιές όλων το ήθος και η ψυχική ευγένεια του Θεόδωρου Τσελίδη που μετά από κάθε νικηφόρο αγώνα του έσπευδε να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει τους αντιπάλους του.

Όμως εκτός από το πρώτο μετάλλιο της Ελληνικής αποστολής, η δράση ήταν πλούσια στα γήπεδα του Παρισιού.

– Η μέρα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στην υδάτινη διαδρομή της κωπηλασίας, που και τα τρία πληρώματά μας που αγωνίστηκαν σήμερα έφεραν σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο την αποστολή τους.

Οι Ευαγγελία Αναστασιάδου και Χριστίνα Μπούρμπου στο αγώνισμα της δικόπου ήρθαν 3ες στην σειρά τους και πήραν την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τερμάτισαν 2οι στον ημιτελικό τους και σφράγισαν και αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό.

Στον ίδιο δρόμο Ζωή Φίτσιου – Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών πήραν τη 2η θέση στο δικό τους ημιτελικό και προκρίθηκαν κα αυτές στον τελικό.

Τέσσερα στα τέσσερα, λοιπόν, για τα ελληνικά κουπιά, μην ξεχνάμε τη χθεσινή πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου, που έχουν για τα καλά ριχτεί στη μάχη για τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου.

– Η Εθνική ομάδα του πόλο των γυναικών είχε και πάλι δύσκολο έργο με την ισχυρή Ισπανία και κάνοντας έναν ωραίο και φιλότιμο αγώνα διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά δυστυχώς ηττήθηκε με 10 – 8. Τίποτα δε χάθηκε παρ’ όλα αυτά, αφού υπάρχουν αγώνες τις επόμενες ημέρες που η ομάδα πρέπει να κερδίσει για να καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση.

– Στο τατάμι του τζούντο “έσβησε” από τον πρώτο κιόλας αγώνα μία από τις μεγάλες ελπίδες μας για ένα μετάλλιο. Η Ελισάβετ Τελτσίδου, στην κατηγορία των 70 κιλών, το 2 της παγκόσμιας κατάταξης, από μια απροσεξία της στιγμής, δέχτηκε ιππόν από τη Βελγίδα Γκαμπριέλα Βίλεμς και αποκλείστηκε.

– Το πρωί ήταν γελαστό στη πισίνα του κολυμβητηρίου των Ολυμπιακών Αγώνων για την Ελλάδα. 

Ο τέταρτος του τελικού των 100 μέτρων ύπτιο, Απόστολος Χρήστου, στα 200 μ. ύπτιο αυτή τη φορά με χρόνο 1.57.18 πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό ως 7ος. Στον βραδινό ημιτελικό ο Χρήστου σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 1.56.33 , η οποία ήταν η 4η καλύτερη επίδοση και φυσικά προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Απόστολος Σίσκος στο ίδιο αγώνισμα των 200 μ. ύπτιο και αυτός τερμάτισε 4ος στη σειρά του και γράφοντας στο χρονόμετρο 1.57.26. Όμως, λόγω ακύρωσης συναθλητή του, πήρε τελικά την 3η θέση. Πάντως η πρόκριση στον ημιτελικό ήταν εξασφαλισμένη έτσι κι αλλιώς αφού ο Σίσκος σημείωσε τον 10ο, 9ο μετά την ακύρωση, καλύτερο χρόνο. Στον βραδινό ημιτελικό έκανε χρόνο 1.57.77 και στο σύνολο πήρε τη 14η θέση.

Το επιτυχημένο πρωινό ολοκληρώθηκε με την πρόκριση της Γεωργίας Δαμασιώτη στον ημιτελικό των 200 μ. Πεταλούδα. Η Δαμασιώτη τερμάτισε 5η με χρόνο 2.09.55. Στον βραδινό ημιτελικό η Δαμασιώτη τερμάτισε 8η με χρόνο 2.10.25 και έμεινε εκτός τελικού.

– Και από τη χαρά στη λύπη, αφού ο Παναγιώτης Γκιώνης στον αγώνα του στη φάση των 32 της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ηττήθηκε από τον Αμερικανό Κανάκ Τζα με 4 – 2 και έκλεισε με πρόωρο αποκλεισμό την έκτη Ολυμπιάδα της καριέρας του.

– Στα χωμάτινα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά από ένα δύσκολο πρώτο σετ, που όμως το κατέκτησε, συνέχισε με περίπατο στο δεύτερο και επικράτησε του Αργεντινού Σεμπάστιαν Μπάεζ αριθμός 12 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρόκριση στον προημιτελικό, όπου τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού στο δρόμο του θα βρει τον πρώτο της παγκόσμιας κατάταξης, τον μεγάλο Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς.

– Τα νέα από τη ρεγκάτα της ιστιοσανίδας δεν είναι ευχάριστα καθώς ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ακυρώθηκε στην ένατη ιστιοδρομία και ήταν 17ος στην δέκατη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ακυρώθηκε και στην έβδομη ιστιοδρομία, καθώς ήταν ένας από τους τέσσερις ιστιοπλόους που εκκίνησαν υπό μαύρη σημαία. Με την ολοκλήρωση της σημερινής ημέρας βρίσκεται στην 21η θέση της γενικής κατάταξης με 125 βαθμούς ποινής.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!