23.7 C
Amaliáda
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητισμόςΑποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αποτελέσματα Ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Σχετικές ιστορίες

Πρωτοβουλία ίδρυσης σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου...

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ»«ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2025» Πολίτες της Ηλείας,Η...

Νίκη των Αστεριών Αμαλιάδας επί...

Πρεμιέρα για τη Β΄Κατηγορία του Παιδικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ της ΕΣΚΑ-Η και τα Αστέρια Αμαλιάδας επικράτησαν της Γ.Ε. Σκιλλούντος Κρεστένων,...

Ανακήρυξη επίτιμου Δημότη Ήλιδας του...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας αποφάσισε, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων και με τη σύμφωνη γνώμη των...

Δεύτερο Ελληνικό μετάλλιο είναι ο τίτλος της σημερινής καταγραφής!

Αργυρό μετάλλιο για τον Απόστολο Χρήστου στα 200 μ. ύπτιο.

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι αργυρό και αναδύθηκε από τα νερά της πισίνας του «Paris la Défense Arena».
Και το οφείλουμε στον Απόστολο Χρήστου!
Ο τελικός των 200 μ. ύπτιο έστεψε Ολυμπιονίκη τον Έλληνα Πρωταθλητή, ο οποίος προηγείτο σταθερά και με διαφορά σχεδόν ένα μήκος σώματος στα πρώτα 150 μ. της κούρσας. Αλλά και στο τελευταίο πενηντάρι διατήρησε δυνάμεις και κατάφερε να κρατηθεί στην τριάδα των μεταλλίων με χρόνο 1.54.82, που είναι και Πανελλήνιο ρεκόρ.
Όλα άρχισαν τη χθεσινή ημέρα όταν ο τέταρτος του τελικού των 100 μέτρων ύπτιο, Απόστολος Χρήστου, στα 200 μ. ύπτιο αυτή τη φορά με χρόνο 1.57.18 πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό ως 7ος. Στον βραδινό ημιτελικό ο Χρήστου σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 1.56.33, η οποία ήταν η 4η καλύτερη επίδοση και φυσικά προκρίθηκε στον τελικό.
– Ποδαρικό με νίκη και πρόκριση έκανε στον Αύγουστο από το Παρίσι στα αγωνιστικά πράγματα της 33ης Ολυμπιάδας ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία. Στον ημιτελικό του μονού σκιφ των ανδρών τερμάτισε 3ος στη δεύτερη σειρά και πήρε την πρόκριση στον τελικό ακολουθώντας το δρόμο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη που αξιώθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και θα τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή.

– Εκκίνηση και για τον “βασιλιά” των σπορ, όπως αποκαλείται, το στίβο , με το δύσκολο και απαιτητικό άθλημα των 20 χλμ. βάδην. Η σημαιοφόρος της Ελλάδας Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε 22η με χρόνο 1.31.33. Η συγκλονιστική Αντιγόνη, μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε συγκινημένη και με ένα υπέροχο και βαθιά συναισθηματικό χαμόγελο ανθισμένο στα χείλη, ότι αυτή ήταν η τελευταία της Ολυμπιάδα αλλά είναι ευτυχισμένη και γεμάτη από όλα τα υπέροχα που έχει ζήσει στην πορεία της.

Επιτυχιών συνέχεια για την κολύμβηση καθώς στο αγώνισμα των 50 μ. ελεύθερο ο Κρίστιαν Γκολομέεφ σε μια κούρσα συντήρησης δυνάμεων τερμάτισε 4ος με χρόνο 21.86 και πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό με τον 8ο χρόνο. Στο βραδινό ημιτελικό τερμάτισε 4ος στη σειρά του με χρόνο 21.62 και προκρίθηκε στον τελικό με την 7η καλύτερη επίδοση.

Αντίθετα, ο Στέργιος Μπίλας στο ίδιο αγώνισμα και στην ίδια προκριματική σειρά έκανε χρόνο 22.00 και έμεινε 18ος και εκτός ημιτελικού.

Ο Απόστολος Παπαστάμος στα  200 μ. μεικτής ατομικής έγραψε στο χρονόμετρο 2.00.79 που είναι ατομικό ρεκόρ και προκρίθηκε οριακά στον ημιτελικό ως 16ος. Στον βραδινό ημιτελικό ο Παπαστάμος ήταν 8ος στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 2.01.02 και εκτός τελικού.

– Στην άλλη πισίνα των Αγώνων, αυτή του πόλο, τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου νίκησαν την ομάδα των ΗΠΑ με σκορ 13 – 11 και ήδη αριθμητικά έχουν προκριθεί στην προημιτελική φάση του Ολυμπιακού τουρνουά.

– Ανυπέρβλητο ήταν τελικά το εμπόδιο του πρώτου της παγκόσμιας κατάταξης Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Απόστολο Τσιτσιπά. Ο Πρωταθλητής μας ηττήθηκε, παρόλο που πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, με 2 – 0 σετ και το ταξίδι του στα γήπεδα του Ρολάν Γκαρός ολοκληρώθηκε.

– Το ταξίδι στα νερά της Μασσαλίας ολοκληρώθηκε για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη αφού μετά και την 13η ιστιοδρομία βρίσκεται στην 22η θέση και εκτός προημιτελικών.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!