17.7 C
Amaliáda
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητισμόςΧρυσό μετάλλιο για το Μίλτο Τεντόγλου!!!

Χρυσό μετάλλιο για το Μίλτο Τεντόγλου!!!

Σχετικές ιστορίες

“Η Λυγερή” του Ανδρέα Καρκαβίτσα...

Το μυθιστόρημα «Η λυγερή» του Ηλείου λογοτέχνη Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε σκηνοθεσία Ειρήνη Λαμπρινοπούλου θα ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο με...

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Α.Σ....

Η ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Ήλιδας Αμαλιάδας ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον πολύπειρο Θεόδωρο Μάρκου για την...

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Πηνειού

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 1:00...

Το παιδί από χρυσάφι.
Ο αθλητής που δε μασάει τα λόγια του, κι ας ενοχλούν κάποιους.
Που τα ρεκόρ και τα μετάλλιά του διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ο αθλητής και άνθρωπος που στις 8 Αυγούστου του 2018, τη μέρα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του στίβου, στο Βερολίνο, μετά το τέλος του αγώνα, πλησίασε την εθελόντρια που ίσιωνε την άμμο στο σκάμμα του άλματος εις μήκος, την χαιρέτησε, την ασπάστηκε και την ευχαρίστησε. Για όσα έχει δώσει στο στίβο. Γιατί αυτή η εθελόντρια ήταν η σπουδαία Γερμανίδα άλτρια του μήκους, η Χάικε Ντρέσλερ, η πέντε φορές Ολυμπιονίκης και από τις ιστορικότερες μορφές του αγωνίσματος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο αθλητής που ίσως κάποια στιγμή καταρρίψει το Παγκόσμιο ρεκόρ των 8.95 μ. του Μάικ Πάουελ από τις 30 Αυγούστου του 1991 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο.
Αυτός ο άνθρωπος, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι και πάλι χρυσός Ολυμπιονίκης!!!

Με ένα πολύ όμορφο και εξαιρετικά σταθερό και βέβαιο αγώνα, με προσπάθειες στα 8.27, 8.48, 8.24, 8.36, 8.31 και άκυρο το τελευταίο άλμα, ο συγκλονιστικός Μίλτος είναι τρία χρόνια μετά και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του κορυφαίου βάθρου του αθλητισμού, του Ολυμπιακού βάθρου!!!

Ο Μίλτος Τεντόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18 Μαρτίου 1998 αλλά μεγάλωσε στα Γρεβενά.
Η αρχή της πορείας που τον οδήγησε στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού βρίσκεται στις γειτονιές που μεγάλωσε, όταν με φίλους του άρχισε να κάνει παρκούρ. Όχι μόν στις γειτονιές όμως αλλά και στο στάδιο των Γρεβενών. Τότε ήταν η στιγμή που τα άλλαξε όλα. Εκεί τον είδε και πρόσεξε τις τεράστιες αθλητικές δυνατότητές του ο πρώτος του προπονητής, ο Βαγγέλης Παπανίκος και τον έπεισε να ασχοληθεί με το στίβο. Αργότερα προπονητής του γίνεται ένας από τους προπονητές που έχει αφήσει το σημάδι του στον ελληνικό στίβο και έχει υπογράψει κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, ο Γιώργος Πομάσκι.
Από εκεί και έπειτα όλα είναι ιστορία. Και οι διακρίσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών του Τόκιο το 2021, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανοιχτού στίβου το 2023 και κλειστού στίβου το 2022. Έχει κατακτήσει όλους τους μεγάλους ευρωπαϊκούς τίτλους στο μήκος. Χρυσό μετάλλιο σε όσους τελικούς αγωνίστηκε. Είναι χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στις κατηγορίες Εφήβων (Κ20), Νέων (Κ23), Ανδρών σε κλειστό στίβο και ανοιχτό στίβο. Το 2023 έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κλειστού στίβου με τρία χρυσά μετάλλια στο μήκος, κάτι που επανέλαβε και στον ανοιχτό στίβο το 2024.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!