24.5 C
Amaliáda
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΟ Δήμος Ήλιδας για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Ήλιδας για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Σχετικές ιστορίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Ανδραβίδας

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μεταφέρεται στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Την Παρασκευή...

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Πηνειού

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του έτους 2024 ημέρα Δευτέρα...

Εξιχνιάστηκε κλοπή μετάλλων αξίας 20.000...

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από...

Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετέχει για πρώτη φορά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.
Τον Δήμο Ήλιδας θα εκπροσωπήσουν ο Αντιδήμαρχος και Αναπληρωτής Δημάρχου Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γεώργιος Κράλλης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κωνσταντίνος Τσεριώνης, με το συνολικό κόστος μετακίνησης, διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσής τους να ανέρχεται στο ποσό των 2.440,20 ευρώ.
Το κόστος εκτύπωσης των διαφημιστικών θα ανέλθει στο ποσό των 2.000 ευρώ.
Το κείμενο της απόφασης συμμετοχής του Δήμου Ήλιδας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:
«Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετέχει στην 88η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, από το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2024 έως και το βράδυ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024, με ειδικό χώρο που θα έχει εντός τού περιπτέρου τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ήδη, όλο το προηγούμενο διάστημα υπάρχουν συναντήσεις, συζητήσεις και αλληλογραφία (έγγραφα υπ’ αριθμ. πρωτ. 10829/29.05.2024, 15954/31.07.2024, 17241/20.08.2024 και 17333/22.08.2024) με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, από κοινού με συμβούλους και στελέχη τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που προετοιμάζουν το περίπτερο της Περιφέρειας.
Η συμμετοχή τού Δήμου μας εντάσσεται στο κοινό όραμα, τις δράσεις και τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να επανατοποθετηθεί η Περιφέρεια, η Ηλεία και ο Δήμος Ήλιδας στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας και διεθνώς, με γνώμονα το μοναδικό και ισχυρό brandname της «Ολυμπιακής γης» (Olympian Land).
Η Ηλεία και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χαρακτηρίζονται ως ένας από τους ανερχόμενους τουριστικά προορισμούς της χώρα και αυτό έρχεται ως απόρροια της σημαντικής αύξησης της τουριστικής κίνησης τα τελευταία έτη. Στόχος τού περιπτέρου της Περιφέρειας με τη συμμετοχή Δήμων – ανάμεσά τους και ο Δήμος Ήλιδας- είναι να συνεχιστούν οι δυναμικές παρεμβάσεις τουριστικής προβολής, ώστε όλος ο κόσμος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να γίνει γνώστης των πλεονεκτημάτων, της ομορφιάς και των επιλογών που διαθέτει η περιοχή μας.
Στο περίπτερο των 100 τ.μ., θα δίνεται έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον πολιτισμό, αναμένοντας να υποδεχτεί για ακόμα μία χρονιά πάνω από 280.000 κόσμου που επισκέπτονται την έκθεση, ενώ σε αυτό θα προβληθούν ολιστικά και μέσα από συνέργειες, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τα επώνυμα τοπικά προϊόντα, οι καλές πρακτικές, οι πολιτιστικές και κοινωνικές καινοτομίες, και τα επιχειρηματικά και στρατηγικά σχέδια που συνιστούν τη μοναδική μας ταυτότητα.
Παράλληλα, ο Δήμος μας θα συμμετέχει για πρώτη φορά και σε μεγάλη εκδήλωση εντός της έκθεσης, που είναι αυτή της παρουσίασης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων της, υπό το τίτλο «Ημέρα των Περιφερειών», όπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024.
Ο Δήμος Ήλιδας θα συμμετέχει με δική του τοπική συνταγή στην ενότητα «Γεύσεις από Ελλάδα», στην οποία φιλοξενούνται τα αυθεντικά προϊόντα, τοπικές γεύσεις και αυθεντικές συνταγές της πλούσιας ελληνικής γης, με κέρασμα για τους προσκεκλημένους, τους tour operator και τα μέλη της επίσημης αποστολής της τιμώμενης χώρας.
Στη φετινή 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τιμώμενη χώρα είναι Γερμανία, ενώ η συμμετοχή του Δήμου μας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής μας, τη μαγευτική παραλία της Κουρούτας και την ανάπτυξη που παρουσιάζει σε τουριστικές υποδομές, αλλά και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα σε όλους του τομείς, και κυρίως στην ιστορικότητα της Αρχαίας Ήλιδας και τον πρωτογενή τομέα.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας εδώ και δεκαετίες, με την ιστορία της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της οικονομίας και της ανάπτυξης της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της, το 1926, μέχρι σήμερα, αντανακλά τους ρυθμούς και το κλίμα, όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας. Έως σήμερα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εκθεσιακό θεσμό και ένα πολυδιάστατο γεγονός επιχειρηματικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, με διεθνή ακτινοβολία.
Για τη συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας απαιτείται η δημιουργία ειδικού φυλλαδίου του Δήμου και διαφημιστικού υλικού (banners – roll up), τα οποία και θα τοποθετηθούν -αρχικά- τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, κατά την ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Ήλιδας, και εν συνεχεία μετά το πέρας της εκδήλωσης στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε περίοπτη θέση, ενώ για την ανάγκες καθημερινής ενημέρωσης από το περίπτερο και τη συμμετοχή στην ειδική εκδήλωση σχετικά με τον δήμο Ήλιδας και τα πλεονεκτήματά του, θα πρέπει στην Θεσσαλονίκη να βρίσκονται καθημερινά από το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2024 έως και το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου 2024, δύο εκπρόσωποι του Δήμου Ήλιδας (ένα άτομο, ο Δήμαρχος ή κάποιος αντιδήμαρχος, ή ένα άτομο συνεργάτης ή σύμβουλος του Δημάρχου).»

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!