21.7 C
Amaliáda
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΠαρουσίαση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Ήλιδας

Παρουσίαση Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Ήλιδας

Σχετικές ιστορίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Ανδραβίδας

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μεταφέρεται στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Την Παρασκευή...

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Πηνειού

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του έτους 2024 ημέρα Δευτέρα...

Εξιχνιάστηκε κλοπή μετάλλων αξίας 20.000...

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή μετάλλων αξίας 20.000 ευρώ που διαπράχθηκε, από...

Την πρώτη τους συνάντηση με τα στελέχη και τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρείας «Ήλιδα», που έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ήλιδας, είχαν της δημοτικής αρχής και οι μηχανικοί της Αμαλιάδας.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας αφορούσε στο αρχικό στάδιο του νέου Σχεδίου και περιελάμβανε την ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης.

Οι εκπρόσωποι της αναδόχου ανέλυσαν διεξοδικά τις προοπτικές και τις δυνατότητες που δύναται να αναπτύξει η περιοχή, μέσω του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ενώ σκοπός του είναι να ορίσει και συγκεκριμένες χρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές και οικισμούς του Δήμου.

Αυτό που τονίστηκε είναι η αναπτυξιακή στρατηγική που μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος τα επόμενα χρόνια στον τομέα του Τουρισμού, ο οποίας αναμένεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να σώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή, η οποία διαθέτει εντός των ορίων της τον πολιτιστικό πλούτο της Αρχαίας Ήλιδας, την φημισμένη παραλία της Κουρούτας, την αναξιοποίητη έως σήμερα λίμνη Πηνειού, αλλά και έναν πανέμορφο ορεινό όγκο.

Επισημάνθηκε επίσης και η περιβαλλοντολογικά φιλική προσέγγιση του νέου Τοπικού Σχεδίου, καθώς και η προσπάθεια ανάδειξης της Αρχαίας Ήλιδας ως προορισμού παγκόσμιας εμβέλειας.

Αμέσως μετά η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει στη δεύτερη φάση, με τη διατύπωση μετά τις επισημάνσεις των εναλλακτικών σεναρίων, τα οποία θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της μελέτης.

Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αποτελεί μια ολοκληρωμένη διαδικασία που θα παρέχει μια ασφάλεια δικαίου, αφού μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και πριν την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος, προβλέπεται ο έλεγχός του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!