22 C
Amaliáda
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣύλλογοιΔράσεις και εκδηλώσεις των Συλλόγων της Ηλείας

Δράσεις και εκδηλώσεις των Συλλόγων της Ηλείας

Σχετικές ιστορίες

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους του...

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 θα ξεκινήσει η διανομή...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λύκειο Ανδραβίδας

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μεταφέρεται στο Γενικό Λύκειο Λεχαινών το τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας. Την Παρασκευή...

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Πηνειού

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Πηνειού θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου του έτους 2024 ημέρα Δευτέρα...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Οι εγγραφές ξεκίνησαν για το έτος 2024 – 2025 στον Πολιτιστικό και Λαογραφικός Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά». Θα λειτουργήσουν παιδικό τμήμα, τμήμα αρχαρίων αλλά και τμήμα για ενήλικες.

Την ετήσια πολιτιστική εκδήλωση του με τίτλο «Γιορτή κρασιού 2024» διοργανώνει ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Οι Ρίζες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, στην πλατεία Καλίτσα Αμαλιάδας το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. θα ξεκινήσουν, για τη νέα περίοδο, οι μηνιαίες συναντήσεις της Λέσχης Βιβλίου Αμαλιάδας, στο αναγνωστήριο της Παπαχριστοπουλείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Βιβλίο σχολιασμού θα είναι το: «Ένα μακρύ Σάββατο» των συγγραφέων Λωρ Αντλέρ και Τζωρτζ Στάινερ.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα τμήματα του Πολιτιστικού, Λαογραφικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Η Έλισσα», οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο χώρο του Συλλόγου, στην οδό Σωκράτους 7 στην Αμαλιάδα, από τις 6:00 έως τις 8:00 μ.μ.. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο Μέτσοβο. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2024.

ΑΝΕΜΟΧΩΡΙ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα διενεργηθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμοχωρίου «Ο Άγιος Γεώργιος». Οι εκλογές θα γίνουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες από 6:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Ανεμοχωρίου.

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάσαινας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Τήνο την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024.

ΒΑΡΔΑ
Ξεκινούν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά στον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Βάρδας. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται έως και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 τις ώρες 8:30 – 10:00 π.μ. και 7:00 – 9:00 μ.μ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων Δημοτικού Σχολείου Βάρδας τα μαθήματα των εικαστικών θα ξεκινήσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024. Οι εγγραφές στα μαθήματα θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Μονοήμερη εκδρομή στο Γαλαξίδι και τους Δελφούς με επισκέψεις στο Ναυτικό – Ιστορικό Μουσείο Γαλαξιδίου και το Μουσείο – Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρδας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, με αναχώρηση από την πλατεία Ελευθερίας στις 7:30 π.μ.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ
Εγγραφές στα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρθολομιού «Εν Χορώ» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2024.

ΒΡΙΝΑ
Τριήμερη εκδρομή διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρίνας. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει τα Λουτρά Πόζαρ, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, το Οχυρό Ρούπελ, τη Λίμνη Κερκίνη καθώς και τη Μονή και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024

ΓΑΣΤΟΥΝΗ
Ο Σύλλογος Ενεργών Γυναικών Γαστούνης «Εριφύλη» διοργανώνει απογευματινό περίπατο στο Κατάκολο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες θα λειτουργήσουν στον Χορευτικό Όμιλο Γαστούνης «Τερψιχόρη». Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024.

ΓΛΥΦΑ
Εκδηλώσεις για την Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλύφας «Η Αγία Μαρίνα». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Γλύφας.

ΓΡΥΛΛΟΣ
Στη χωμάτινη πίστα του Γρύλλου, η ΑΟΛΑΠ (Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου) θα διοργανώσει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2024 τον τρίτο γύρο του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης και τον τέταρτο γύρο του Πρωταθλήματος Crosscar.

ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιώτισσας διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

ΚΑΡΔΑΜΑΣ
Συνάντηση των μελών του για τη συζήτηση τρεχόντων θεμάτων διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Καρδαμά «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος». Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου.

ΚΟΥΖΟΥΛΙ
Συνεχίζονται οι εγγραφές για το τμήμα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουζουλίου Πύργου Ηλείας. Θα λειτουργήσει τμήμα παραδοσιακών χορών, για όλες τις ηλικίες και όλα τα χορευτικά επίπεδα. με σεβασμό στην παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας. Το τμήμα ξεκινά την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 5:00 – 6:00 μ.μ.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουζουλίου θα πραγματοποιήσει για τις γυναίκες τη δράση:️ «Γυμναστική για όλες». Το τμήμα Γυμναστικής του Συλλόγου θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 3:45 μ.μ. έως τις 4:45 μ.μ.

ΛΕΧΑΙΝΑ
Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων θα διεξαχθούν στον υπό επαναδραστηριοποίηση Εμπορικό Σύλλογος Λεχαινών. Οι εκλογές θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 4:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Λεχαινών.

ΛΥΓΙΑ
Τριήμερη εκδρομή στη Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Λουτρά Πόζαρ, λίμνη Κερκίνη, Έδεσσα, οχυρά Ρούπελ) διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυγιάς «Ο Άγιος Γεώργιος». Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024.

ΜΑΓΟΥΛΑ
Προβολή της ταινίας «Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στου μπουντρούμια της Τριπολιτσάς» τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μαγούλας, υπό τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού – Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαγούλας.

ΜΑΚΙΣΤΟΣ
Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Βουνού στη Μάκιστο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, με ώρα εκκίνησης τις 8:30 το πρωί. Ο αγώνας «Δρόμος της Ελπίδας», συνολικής διαδρομής 21 χιλιομέτρων, γίνεται υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακισταίων Ολυμπίας «Η Μάκιστος» και με τη στήριξη του Δήμου Ζαχάρως και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Διήμερη εκδρομή σε Άρτα, Πάργα, Αχέροντα, Σύβοτα και Πρέβεζα διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Το Μυρτούντιο». Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024,

ΠΥΡΓΟΣ
Ημερίδα με θέμα: «Αγορά εργασίας και ασφαλιστικό. Το παρόν και το μέλλον των συντάξεων» διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 μ. στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

Εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Καταραχίου Πύργου. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρες από τις 8:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Τμήματα παραδοσιακών χορών θα λειτουργήσουν στο Λύκειο Ελληνίδων Πύργου. Τα μαθήματα θα αρχίσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.

ΣΑΜΙΚΟ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμικού «Σαμικαίων Γη» καλεί όσους συμμετάσχουν στην διήμερη εκδρομή που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος μας στις 19-20 Οκτωβρίου 2024 στην Καστοριά, στο Νυμφαίο και στο Μέτσοβο, και τα οποία έχουν ήδη δώσει το πόσο της προκαταβολής, όπως προσέλθουν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10:00 π.μ. με 1:00 μ.μ. στην έδρα του συλλόγου, στο Δημοτικό Σχολείο Σαμικού προκειμένου προβούν στην εξόφληση του συνολικού ποσού της εκδρομής.

ΣΚΟΥΡΟΧΩΡΙ
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκουροχωρίου διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Χαλκίδα και προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο.
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, με τιμή συμμετοχής τα 95 ευρώ το άτομο.

ΤΡΑΓΑΝΟ
Ξεκινούν οι εγγραφές για τα τμήματα παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Τραγανού «Κωστής Παλαμάς». Οι εγγραφές θα γίνονται την Τετάρτη 18 και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 6:30 έως τις 8:30 μ.μ.

ΦΟΛΟΗ
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Όμιλος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» ετοιμάζεται για τον 5ο Αγώνα Δρόμου Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων». Το 5ο Foloi Trail Run θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024.

ΩΛΕΝΗ
Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά τα «Φιλαρέτεια» αφιερωμένα στον Εθνομάρτυρα του 1821 Επίσκοπο Ωλενης Φιλάρετο τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης θα συμμετάσχει, στις 29 Σεπτεμβρίου 2024, στις Επετειακές Εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την 203 η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον Οθωμανικό ζυγό, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!