20.3 C
Amaliáda
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΜνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ήλιδας με το "Μνημείο Αθανάτων"

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Ήλιδας με το “Μνημείο Αθανάτων”

Σχετικές ιστορίες

«Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει…...

Στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα, που φέτος γιορτάζεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...

Δράση για την πρόληψη του...

Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και...

Ύψος αποζημίωσης των μελών των...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις,...

Μνημονίου Συνεργασίας με το Ίδρυμα με την επωνυμία Διεθνές Ίδρυμα «Μνημείο Αθανάτων» θα υπογράψει ο Δήμος Ήλιδας.
Το προσχέδιο του Μνημονίου έχει:
ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (MoC)
Στην Αμαλιάδα, Δήμου Ήλιδας, Νομού Ηλείας σήμερα, … Αυγούστου 2024, μεταξύ αφενός του Διεθνούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Διεθνές Ίδρυμα «ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ» που είναι εγγεγραμμένο στην Κυπριακή Δημοκρατία με αριθμό 207 και εδρεύει στην Λευκωσία Κύπρου (οδός Νίκης αρ. 20) με ΑΦΜ: 996898119, νομίμως εκπροσωπουμένου στην παρούσα από τον Πρόεδρό του κ. Μάκη Χαβάτζια του Ανδρέα και της Χρυστάλλας, κάτοικο Λάρνακας Κύπρου, 1ης Μαΐου, Κόρνος, αφετέρου του Δήμου Ήλιδας, που εδρεύει στην Αμαλιάδα Ηλείας (οδός Αντωνίου Πετραλιά αρ. 36), ως νομίμως εκπροσωπείται στην παρούσα από τον Δήμαρχό του κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα κάτωθι:
ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα είναι Διεθνές Ίδρυμα, σκοποί του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι η δημιουργία θεματικού πάρκου με το οποίο θα συνδέονται οι δύο Ολυμπιακές περίοδοι, αρχαία και σύγχρονη, και θα προβάλλεται η μεταξύ τους συνέχεια, η προώθηση και εμπέδωση των Ολυμπιακών ιδεωδών και της αρχαίας Ολυμπιακής εκεχειρίας, αλλά και η αναβίωση αυτών κατά τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, η προώθηση του μαζικού αθλητισμού, η ανάπτυξη αθλητικού πνεύματος και άμιλλας στον αθλητισμό.
Στο πλαίσιο των σκοπών αυτών το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα επιθυμεί και επιδιώκει την προώθηση του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου και της ιστορικής και πολιτιστικής του αξίας ανά τον κόσμο ως η πρώτη Ολυμπιακή πόλη.
Ο δεύτερος συμβαλλόμενος Δήμος επιθυμεί, όπως συμβάλλει και υποστηρίξει τους άνω σκοπούς του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας ρητώς ότι, όσον αφορά στο αντικείμενο της παρούσας Συμφωνίας, το Ίδρυμα έχει αποκλειστικό δικαίωμα, με την έννοια ότι αποκλείεται η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας με τρίτους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή οντότητες, με το ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο.
Ενόψει των ανωτέρω, οι εδώ συμβαλλόμενοι συμφωνούν, συναποδέχονται και συνομολογούν τα ακόλουθα:

  1. ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
    Στο πλαίσιο των σκοπών του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος, ως αυτοί αναφέρονται στο προοίμιο της παρούσας, τα εδώ συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν, όπως συνεργαστούν σε αποκλειστική βάση για την προώθηση και προβολή του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου και της πολιτιστικής και ιστορικής του αξίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
  2. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
    Το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου ιδίως:
    α. Θα προωθεί και θα προβάλλει τις πολιτιστικές αξίες του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου και ιδίως τις αξίες των Ολυμπιακών ιδεωδών και της αρχαίας Ολυμπιακής εκεχειρίας.
    β. Θα παρέχει την βοήθεια του, ως ανεξάρτητη νομική και οικονομική οντότητα, ώστε να γίνει ο δεύτερος συμβαλλόμενος Δήμος προορισμός για τους οπαδούς των μοντέρνων Ολυμπιακών Αγώνων και εν γένει προορισμός επισκεπτών και τουριστών.
    γ. Θα συμβάλλει, ως φύλακας της αρχαίας ολυμπιακής εκεχειρίας και των αρχαίων ολυμπιακών αξιών και εθίμων, στην διεθνή αναγνώριση του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου ως η πόλη όπου γεννήθηκαν και έλαβαν χώρα για αιώνες οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
    δ. Θα υποστηρίξει την δημιουργία και λειτουργία τοπικού μουσείου των αρχαίων και σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
    ε. Θα συμβάλλει στην αναδημιουργία αρχαίων σκηνών των Ολυμπιακών Αγώνων τόσο σε χώρους του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος, όσο και σε χώρους του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου.
    στ. Θα βοηθήσει στην προσέλκυση ξένων επενδυτών με σκοπό την συνεχή ανάπτυξη των δομών του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος, καθώς και αυτών του δεύτερου συμβαλλόμενου Δήμου.
    ζ. Θα προωθεί και εκθέτει τους σκοπούς της παρούσας Συμφωνίας σε πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και η. Θα συμβάλλει και υποστηρίζει την εκπόνηση αρχαιολογικών μελετών και/ή ανασκαφών σε δομές και χώρους του δεύτερου συμβαλλόμενου
    Δήμου.
  3. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ
    Ο δεύτερος συμβαλλόμενος Δήμος στο πλαίσιο της παρούσας συμφωνίας ιδίως:
    α. Θα υποστηρίζει και θα προωθεί το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα ως θεματοφύλακα της Αρχαίας Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
    β. Θα αναγνωρίζει κατόπιν εξετάσεως τα πιστοποιητικά επίτιμου δημότη, που το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα θα δικαιούται κατ’ αποκλειστικότητα να απονέμει σε χορηγούς και λάτρεις του αρχαίου πολιτισμού και αξιών.
    γ. Θα διευκολύνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα να ανεγείρει κτίσμα/κτίσματα σε ακίνητο/α ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, στο/α οποίο/α θα λειτουργούν οι στο πλαίσιο της παρούσας συμφωνίας υπηρεσίες και δομές του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος.
    δ. Θα παρίσταται εκπρόσωπός του, εφόσον απαιτείται και σε συνεννόηση με το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα, σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος με σκοπό την προώθηση και προβολή της πόλης και των εν γένει σκοπών της παρούσας Συμφωνίας.
    ε. Θα ενημερώνει το πρώτο συμβαλλόμενο Ίδρυμα για επαφές που τυχόν προκύψουν με τρίτα πρόσωπα ή οντότητες, που επιθυμούν να συνδεθούν, στο πλαίσιο των στην παρούσα αναφερόμενων σκοπών και δραστηριοτήτων, με τον δεύτερο συμβαλλόμενο Δήμο, για οποιαδήποτε δε σύνδεση ή συνεργασία θα απαιτείται η ρητή συναίνεση και έγκριση του πρώτου συμβαλλόμενου Ιδρύματος.
  4. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
    Η διάρκεια της παρούσας Συμφωνίας ορίζεται όσο διαρκεί και η θητεία παρούσας δημοτικής αρχής, με δικαίωμα ανανέωσης με τους αυτούς όρους και συμφωνίες, από τη νέα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας μετά την 31η Δεκεμβρίου 2028.
    Καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσας Συμφωνίας τα μέρη θα βρίσκονται σε επαφή και επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που συνέχονται με την εφαρμογή της.
  5. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ
    Η παρούσα Συμφωνία διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο, το οποίο και ορίζεται ως εφαρμοστέο. Κάθε διαφορά ή διένεξη, που προκύπτει σχετικώς με την ερμηνεία ή την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος, θα επιλύεται από τα κατά τόπον και καθ’ ύλην αρμόδια ελληνικά Δικαστήρια.
  6. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    α. Όλοι οι όροι της παρούσας Συμφωνίας συμφωνούνται ουσιώδεις και τα μέρη δεσμεύονται για την πιστή τήρηση τους.
    β. Κάθε τροποποίηση των όρων της παρούσας θα αποδεικνύονται αποκλειστικώς και μόνον εγγράφως. Η μη έγκαιρη άσκηση από τα συμβαλλόμενα μέρη οποιουδήποτε δικαιώματός τους, εφ άπαξ ή κατ’ επανάληψη, δεν θα σημαίνει παραίτησή τους από το δικαίωμα αυτό ούτε παραίτηση από τις τυχόν αξιώσεις τους (παρελθούσες ή μέλλουσες) για προσβολές του δικαιώματός τους αυτού.
    γ. Όλες οι κοινοποιήσεις, που γίνονται σε εκτέλεση διατάξεων της παρούσας, θα γίνονται εγγράφως και θα διαβιβάζονται στον αποδέκτη τους με εξώδικη δήλωση νομίμως κοινοποιουμένη ή με συστημένη επιστολή με απόδειξη παραλαβής ή με αποστολή μηνύματος (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αμοιβαίως θα γνωστοποιήσουν τα μέρη μεταξύ τους.
    δ. Σε περίπτωση που μια συγκεκριμένη διάταξη επιδέχεται ερμηνείας που ενδεχομένως να την καταστήσει άκυρη, ακυρώσιμη ή μη εφαρμόσιμη, αυτό δεν επηρεάζει την εγκυρότητα των υπόλοιπων διατάξεων και δεν συνεπάγεται την ακυρότητα της παρούσας συμφωνίας.
spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!