23.5 C
Amaliáda
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΗ μεγάλη επένδυση στην Αρχαία Ήλιδα που δεν έγινε ποτέ..!!!

Η μεγάλη επένδυση στην Αρχαία Ήλιδα που δεν έγινε ποτέ..!!!

Σχετικές ιστορίες

Κλειστή για το κοινό η...

18 Οκτ Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας ενημερώνει ότι, δεδομένης της έναρξης υλοποίησης στο πεδίο του ενταγμένου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας...

Βιωματικά Εργαστήρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη...

Το Κέντρο Πρόληψης σας προσκαλεί σε ένα κύκλο 4 βιωματικών εργαστηρίων για φέτος που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της...

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο...

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών περιοχής Τραγανού « Η Ελπίδα» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα...

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, μειοψήφησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βησσαρίων Πολύδωρος, εγκρίθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ίδρυμα με την επωνυμία: Διεθνές Ίδρυμα «Μνημείο των Αθανάτων»!!!
Ποιο είναι όμως το Διεθνές Ίδρυμα «Μνημείο των Αθανάτων»;
Είναι αυτό που, όπως είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου 2019, θα έκανε μεγάλη επένδυση και συγκεκριμένα ξενοδοχειακή μονάδα, στην Αρχαία Ήλιδα, ύψους 150.000.000 ευρώ, θα άνοιγαν 1.000 θέσεις εργασίας…
Συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου 2019, στο Δημαρχείο Ήλιδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο, στην Αμαλιάδα συναντήθηκε ο τότε Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τους υπεύθυνους του Ιδρύματος, παρουσία της τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών Ρούλας Γκουβίτσα και εξέδωσαν την κάτωθι ανακοίνωση:
Μία τεράστια επένδυση στον Δήμο Ήλιδας η οποία μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ανακοίνωσαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ κ. Μάκης Χαβάτζιας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Γιάννης Χατζηλοΐζου, τους οποίους υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Πρόκειται για ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο 330 στρεμμάτων και θα δημιουργηθεί εντός ορίων της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ήλιδας και στο οποίο θα περιλαμβάνεται το «Μουσείο των Αθανάτων», ξενοδοχείο 5 αστέρων 500 κλινών, με συνεδριακούς και πολλούς άλλους χώρους αναψυχής, πισίνες και λοιπές εγκαταστάσεις μια σύγχρονης τουριστικής εγκατάστασης.
Σκοπός του «Μουσείου των Αθανάτων» είναι να συνδέσουν τους Ολυμπιονίκες της Αρχαιότητας με αυτούς των σύγχρονων αγώνων, αλλά και να αναβιώσουν τον Αρχαίο Χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτόν της Αρχαίας Ήλιδας.
Όσον αφορά στην ξενοδοχειακή μονάδα, αυτή θα προσομοιάζει με τον Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας.
Η ανακοίνωση της μεγάλης επένδυσης δεν θα γινόταν σήμερα, αν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος κ. Μάκης Χαβάτζιας δεν έφευγε εντός των ημερών για την μόνιμη κατοικία του στις ΗΠΑ, αφού είναι Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας της Διασποράς».
Αν και όμως έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια, προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή για την υλοποίηση της τότε εξαγγελθείσας μεγάλης επένδυσης στην Αρχαία Ήλιδα.
Επίσης στο προσχέδιο του μνημονίου συνεργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα, μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του Διεθνούς Ιδρύματος «Μνημείο των Αθανάτων» δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτή την επένδυση.
Απλά τώρα εξαγγέλλουν άλλη μεγάλη… επένδυση!
Θα φτιάξουν «σκέτο» θεματικό πάρκο!!!

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!