20.3 C
Amaliáda
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣύλλογοιΔράσεις και εκδηλώσεις από τους Συλλόγους της Ηλείας

Δράσεις και εκδηλώσεις από τους Συλλόγους της Ηλείας

Σχετικές ιστορίες

«Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει…...

Στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα, που φέτος γιορτάζεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...

Δράση για την πρόληψη του...

Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και το Δίκτυο Μαιών Αμαλιάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και...

Ύψος αποζημίωσης των μελών των...

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις,...

ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Στάθης Σταυρόπουλος» στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Γεωργίου.

ΑΛΠΟΧΩΡΙ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλποχωρίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στον Άγιο Πέτρο για τη γιορτή κάστανου, στην Παναγία Μαλεβή και το παράλιο Άστρος Κυνουρίας Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024.

ΑΛΦΕΙΟΥΣΑ
Ο Σύλλογος Πολιτών Αλφειούσας διοργανώνει διήμερη εκδρομή τον Βόλο, όπως και την Πορταριά – Μακρινίτσα Πηλίου. Η εκδρομή θα την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2025.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά» προχώρησε στην έκδοση βιβλίου του οικισμού του Αγίου Ιωάννη, του οικισμού Τσιχλαίικα και την δεκάχρονη ιστορία του Συλλόγου. Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο γνωστός ιστοριοδίφης και λαογράφος Ηλίας Τουτούνης. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα (Σοχιά) την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Αντιπροσώπων για την ΑΣΠΕ και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα διενεργηθούν Συλλόγου Πολυτέκνων Αμαλιάδας και Περιχώρων την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 και ώρα από 9:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου Οι υποψήφιοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 8:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου.

Οι «ερασιΤΕΧΝΕΣ», η Θεατρική Ομάδα Αμαλιάδας, μετά τους Μολάους και το Δίστομο, τώρα με το «Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου επελέγη ανάμεσα σε 36 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα για το 4ο Φεστιβάλ Θερμαϊκού στην Θεσσαλονίκη. Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 30 Οκτωβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Παραλία της Περαίας. Η ώρα έναρξης θα είναι 8:00 μ.μ. και η είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ο Σύλλογος Φίλων Δημοτικού Παραδοσιακού Τραγουδιού Αμαλιάδας «Ο Μωριάς» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή σε Καλάβρυτα, Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και το εισιτήριο τιμάται στα 20 ευρώ.

ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
Ο Σύλλογος Γυναικών Ανδραβίδας συμμετέχει στη δράση «Pink The City» που θα γίνει στην Πάτρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Για ακόμα μία χρόνια θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία το 9ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, υπό τη διοργάνωση του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Λαογραφικού Συλλόγου Κρεστένων «Δρώμενα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024.

ΒΑΡΔΑ
Εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, από τον Εμπορικό Σύλλογο Βουπρασίας στη Βάρδα. Η αιμοδοσία θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και θα λάβει χώρα στο πρώην Δημαρχείο Βουπρασίας.

Oι Ενωμένοι Σύλλογοι Βουπρασίας συμμετέχουν και φέτος στην ροζ δράση του «Άλμα Ζωής» Πάτρας. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διενεργηθούν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βαρθολομιού. Οι εκλογές θα γίνουν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024.

ΒΡΙΝΑ
Τριήμερη εκδρομή πραγματοποιεί, από τις 11 – 13 Οκτωβρίου 2024, ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Βρίνας. Το πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει τα Λουτρά Πόζαρ, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, το Οχυρό Ρούπελ, τη Λίμνη Κερκίνη καθώς και τη Μονή και τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

ΓΑΣΤΟΥΝΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ενεργών Γυναικών Γαστούνης «Εριφύλη» συμμετέχει στη δράση «Pink The City» που θα γίνει στην Πάτρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Η αναχώρηση από τη Γαστούνη θα γίνει στις 9:00 το πρωί και η επιστροφή στις 4:00 το απόγευμα.

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων «Οι Ίωνες» συμμετέχει στη δράση «Pink The City» που θα γίνει στην Πάτρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024. Αναχώρηση από Γαστούνη στις 9:00 το πρωί και από Πάτρα στις 4:00 το απόγευμα.

Η Θεατρική Σκηνή Γαστούνης ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πιο αστεία κωμωδία της χρονιάς. Η παράσταση έχει τον τίτλο «Οδός αγνότητας» και προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου 2025 στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Γαστούνη.

ΓΛΥΦΑ
O Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Αγία Μαρίνα» διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή με προορισμό την Άνω Χώρα Ναυπακτίας. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 με ώρα αναχώρησης τις 6:30 π.μ. και με τιμή εισιτηρίου τα 15 ευρώ.

ΔΟΥΝΑΙΙΚΑ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δουναιίκων «Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού με τίτλο «Ενημερώσου – πρόλαβε – αντιμετώπισε». Ομιλήτρια η κα Μαρία Αγαλιανού Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια. Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Κοινοτικού Γραφείου την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ.

ΚΑΤΑΚΩΛΟ
Ο Λαογραφικός Όμιλος Κατακόλου «Σπύρος Χιώνης» ενημερώνει ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην εκδρομή στη λίμνη Δόξα, στις 3 Νοεμβρίου 2024, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2024 τη συμμετοχή τους.

ΚΟΥΖΟΥΛΙ
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουζουλίου το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 από τις 5:00 μ.μ έως τις 7:00 μ.μ.

ΚΟΥΡΤΕΣΙ
Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κουρτεσίου διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση με τίτλο: «Συμμετοχή νέων στην άθληση – Όχι στη βία – Όχι στα ναρκωτικά», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κουρτέσι Ηλείας στις 26 Οκτωβρίου 2024.

ΛΑΛΑ
Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάλα «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» ξεκινούν ξανά.
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, με δύο τμήματα για όλες τις ηλικίες.

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Ημερήσια προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη και στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου στη Μάνδρα Αττικής θα πραγματοποιήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νέας Μανωλάδας. Η εκδρομή έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 με ώρα αναχώρησης από τον Ιερό Ναό τις 6:00 π.μ.

ΞΥΛΟΚΕΡΑ
Ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Ώλενας «Η Ωλένη» σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ξυλοκέρας, διοργανώνει την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Ωλένης Φιλάρετος στα μπουντρούμια της Τριπολιτσάς». Η προβολή της ταινία θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκέρας.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου διοργανώνει εκδρομή με προορισμό τα Μετέωρα, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

ΠΥΡΓΟΣ
Ημερίδα με θέμα «Το φαινόμενο της εφηβικής βίας – Αιτίες και πρόληψη» διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ηλείας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου «Αρμονία» διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Επαρχείο, θα μιλήσει η κα Κωνσταντίνα Μπόκιου, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια, ειδικευμένη στο ΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας» με μάστερ στην απεικόνιση και τις παθήσεις του μαστού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου διοργανώνει εορταστική εκδρομή στην Πάτρα για το Δένδρο των Ξωτικών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2024. Δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024.

Με απόφαση της ΟΜΑΕ/ΕΠΑ, το Ράλλυ Σπριντ Πύργου, που διοργανώνει η ΑΟΛΑΠ, που ήταν προγραμματισμένος για τις 16 και 17 Νοεμβρίου μετατίθεται στις 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2024.

ΣΑΒΑΛΙΑ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαβαλίων συμμετέχει στη δράση «Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών» που άρχισε στις 20 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στο 24 Νοεμβρίου 2024. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνει εθελοντική εξόρμηση καθαρισμού στην παραλία των Σαβαλίων την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:30 π.μ.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Σαβαλίων «Η Αναγέννηση» διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1040. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει η βράβευση των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σαβαλίων διοργανώνει εκδρομή στο Πάρκο Αναψυχής «Ιππόκαμπος». Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 με ώρα αναχώρησης από το Σχολείο τις 9:00 π.μ. και επιστροφής τις 6:00 μ.μ.

ΣΑΛΜΩΝΗ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαλμώνης διοργανώνει διήμερη εκδρομή με μια διανυκτέρευση στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2024. Η εκδρομή θα έχει προορισμό τον Βόλο και το Πήλιο (Πορταριά – Μακρυνίτσα).

ΣΑΜΙΚΟ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαμικού «Σαμικαίων Γη» θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδρομή, στις 19-20 Οκτωβρίου 2024, στην Καστοριά, στο Νυμφαίο και στο Μέτσοβο.

ΣΤΡΟΥΣΙ
Εκδήλωση με θέμα «Μνήμες 28ης Οκτωβρίου» διοργανώνει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Ο Περικλής» στις 27 Οκτωβρίου 2024 στο Στρούσι, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ημερήσια εκδρομή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στρουσίου «Ο Περικλής» με προορισμό τα Λαγκάδια, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, το Λεβίδι, τα Τριπόταμα και τη Δίβρη. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024, με ώρα αναχώρησης τις 6:00 το πρωί

ΧΑΒΑΡΙ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα διενεργηθούν στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Χαβαρίου «Ο Διόνυσος» την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χαβαρίου διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Άρνα Λακωνίας για τη γιορτή κάστανου. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024.

Ο Σύλλογος Χαβαραίων της Αθήνας, με τη συμμετοχή συλλόγων του Χαβαρίου, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Λίμνη Δόξα (Γύρος της Ζήρειας) την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής στην εκδρομή λήγει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!