17.6 C
Amaliáda
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΒιβλίοΠαρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηλία Τουτούνη για την ιστορία του οικισμού Αγίου...

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ηλία Τουτούνη για την ιστορία του οικισμού Αγίου Ιωάννης

Σχετικές ιστορίες

Αιτήσεις για Ενισχυτική διδασκαλία στο...

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από μαθητές για την συμμετοχή στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που θα λειτουργήσουν στον δήμο...

Δράση και στην Αμαλιάδα με...

Με σύνθημα «προορισμός μας ο θηλασμός» πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα δράσεις, που αφορούν στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου...

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή στο δημαρχείο  είχε ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος...

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Λαογράφου, Ιστοριοδίφη και Συγγραφέα Ηλία Τουτούνη.
Στο βιβλίο γίνεται μια ιστορική αναδρομή στον οικισμό Άγιο Ιωάννη της Αμαλιάδας, καθώς και στα Τσιχλαίκα, που κάποτε, πριν έντεκα δεκαετίες περίπου, αποτελούσαν ξεχωριστή Κοινότητα.
Επίσης γίνεται αναφορά στην υπερδεκαετή προσφορά του Λαογραφικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αμαλιάδας «Η Αστινιά» με έξοδα του οποίου εκδόθηκε το βιβλίο.
Την εκδήλωση προλόγισαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αστρινιά» Θάλεια Τουτούνη, καθώς και ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. Στη συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας Ηλίας Τουτούνης, ενώ για το βιβλίο του έγινε εκτενής αναφορά από την συγγραφέα – εκπαιδευτική Κατερίνα Μητροπούλου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε Ευτυχία Γιαννακοπούλου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την παρουσία των ομιλητών είχε η Θάλεια Γκινάλα.
Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεώνη Γεωργοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τσεριώνης και Γεώργιος Κράλλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κουτρουμπής, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Σπύρος Λαμπρινός, ο πρώην Δήμαρχος Τραγανού, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας Γρηγόρης Γιαννακόπουλος κ.α.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!