17.6 C
Amaliáda
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΤίτλοι τέλους για το πιο γλυκό κομμάτι της ιστορίας της Αμαλιάδας

Τίτλοι τέλους για το πιο γλυκό κομμάτι της ιστορίας της Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Αιτήσεις για Ενισχυτική διδασκαλία στο...

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από μαθητές για την συμμετοχή στα τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας που θα λειτουργήσουν στον δήμο...

Δράση και στην Αμαλιάδα με...

Με σύνθημα «προορισμός μας ο θηλασμός» πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα δράσεις, που αφορούν στην προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Βασιλόπουλου...

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή στο δημαρχείο  είχε ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος...

Ήταν το 1979 όταν άνοιξε τις πόρτες του στην πόλη της Αμαλιάδας το ζαχαροπλαστείο που έμελλε να αφήσει το στίγμα του για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, για την ακρίβεια για σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια.
Εκεί, στην αρχή της Όθωνος – Αμαλίας, της Λεωφόρου, όπως την αποκαλούμε απλά οι Αμαλιαδαίοι, ξεκίνησε τη λειτουργία του το πασίγνωστο ζαχαροπλαστείο «Σεράνο».
Το «Σεράνο» διακρίθηκε για την ποιότητα των υλικών και των γλυκών αλλά και για την ποικιλία των εδεσμάτων που με μεράκι προσέφερε στους καταναλωτές.
Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Ιστορικό είναι και το «πατάρι» του «Σεράνο», το καφέ που λειτουργούσε στο χώρο του καταστήματος, ίσως το πρώτο στην πόλη που συνδύαζε την πώληση των γλυκών με την εστίαση. Είχε υπάρξει στέκι της νεολαίας και όχι μόνο, παρά πολλοί επέλεγαν στην πρωινή, απογευματινή ή βραδινή τους έξοδο το «Σεράνο» για να απολαύσουν καφέ και χειροποίητο, προσεγμένο και γευστικότατο γλύκισμα.
Όμως τα χρόνια περνούν αδυσώπητα και δυστυχώς η ώρα της συνταξιοδότησης έφερε και το τέλος της ιστορικής αυτής γωνίας στην καρδιά της πόλης.
Είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι έχουμε ζήσει ή περάσει από την Αμαλιάδα θα θυμόμαστε πάντα το «Σεράνο».

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!