14.7 C
Amaliáda
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔήμοιΣε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

Σε πλήρη εξέλιξη ο προσεισμικός έλεγχος στον Δήμο Πύργου

Σχετικές ιστορίες

Ο Αστέρας ευχαριστεί την ΠΑΕ...

Ως επικεφαλής του Α.Ο Αστέρα Αμαλιάδας, ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Δήμαρχο Πειραιά...

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη...

Με ένα σεμνό μνημόσυνο στο εικονοστάσι που έχει δημιουργηθεί στην θέση Χαβαρόβρυση, επί τις Επαρχιακής Οδού Αμαλιάδος-Σιμόπουλου, τιμήθηκε το...

Ιδρύεται άμεσα η Ειδική Μονάδα...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ειδήσεις για την Ηλεία, είχε η σημερινή προ Ημερήσιας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προσεισμικός έλεγχος των δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πύργου, ο οποίος έχει ξεκινήσει μετά τον ορισμό των μηχανικών από το ΤΕΕ.

Προτεραιότητα έχει δοθεί στα σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το σχεδιασμό του Τεχνικού Επιμελητήριου

Ήδη έχει γίνει σε πρώτο βαθμό η εκτίμηση  της κατάστασης των κτιριακών υποδομών του Γυμνασίου Επιταλίου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου από τους ελεγκτές-μηχανικούς του ΤΕΕ Παναγιώτη Ζουρντό, Βασιλική Σεφερλή και Αναστάσιο Καλαμβόκη.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Πύργου  και στα  Δημοτικά Σχολεία 1ο Πύργου και Κουτσοχέρας  για τα οποία έχουν οριστεί οι μηχανικοί Κώστας Μυλωνάς, Αθανάσιος Κουφωλιάς και Εμμανουήλ Ανδριόλας.

Μετά το πρώτο στάδιο ελέγχων θα ακολουθήσει το δεύτερο  και αν για κάποια από αυτά τα κτιριακά συγκροτήματα προκύψει   η ανάγκη ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, θα προχωρήσει η διαδικασία  εκπόνησης των σχετικών μελετών για την επισκευή τους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του προσεισμικού ελέγχου θα ακολουθήσει αξιολόγηση του βαθμού επικινδυνότητας των κτιριακών συγκροτημάτων του Δήμου  και εν συνεχεία το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, από τον οποίο  αν προκύψει η ανάγκη για κάποια από αυτά τα κτίρια  να ενισχυθούν στο φέροντα οργανισμό, θα γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες για την επισκευή τους μετά την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!