16.5 C
Amaliáda
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕιδήσειςΑθλητισμόςΑνακοίνωση του Κοροίβου για τη χρέωση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ανακοίνωση του Κοροίβου για τη χρέωση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σχετικές ιστορίες

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μαθητική...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου θα υπάρξουν στην πόλη της Αμαλιάδας προκειμένου να...

Οι υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ...

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ανακηρύχθηκαν, κατά αλφαβητική σειρά και συνδυασμό, οι παρακάτω εκπαιδευτικοί ως υποψήφιοι για την...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο Μητρώο...

Ξεκίνησε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 η υποβολή αιτήσεων για τη συμπλήρωση μελών στο Μητρώο Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών...

Το Διοικητικό Συμβουλίου του Αθλητικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κόροιβος σε έκτακτη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 23- Οκτωβρίου 2024 αποφάσισε ομόφωνα από τους παρόντες τα παρακάτω:
Είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σύλλογος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-10-2024 περί αντιτίμου για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας. Η επιβολή αυτής της αυθαίρετης χρέωσης των 5,00€ για κάθε προπονητική ώρα, χωρίς κάποια οικονομική μελέτη, ουσιαστικά οδηγεί σε διάλυση τον Κόροιβο καθώς ως απόφαση οδηγεί σε εξαφάνιση των τμημάτων υποδομής. Η ωριαία χρέωση κάθε προπονητικής ώρας με 5,00€ ουσιαστικά καταστρέφει κάθε προσπάθεια δημιουργίας και ανάπτυξης των Ολυμπιακών Αθλημάτων που υπηρετεί ο Σύλλογος. Η λογική και φιλοσοφία της απόφασης είναι ότι ο Δήμος έρχεται και γίνεται συνέταιρος στα Έσοδα των τμημάτων ανάπτυξης του συλλόγου, αδιαφορώντας για τα Έξοδα τα οποία ξεπερνούν τις περισσότερες φορές τα Έσοδα, άρα αφυδατώνει οικονομικά την λειτουργία αυτών των τμημάτων και τα οδηγεί σε λουκέτο.
Η Πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ήλιδας «ελαφρά την καρδία» πήρε μια απόφαση, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία από τον νόμο είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν υπάρχει Κέρδος και κάθε πρόσθετο έξοδο αναζητείται.
Σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαβούλευση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, πέρα από 1 συνάντηση που δεν είμαστε παρόντες και 1-2 μηνύματα μέσω viber. Επίσημη κοινοποίηση της έγγραφης πρότασής του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στα αθλητικά σωματεία για το τι πραγματικά θα προτείνει δεν υπήρξε όπως και διάλογος συν διαμόρφωσης μιας κοινής πρότασης.
Ο Κόροιβος είχε καταθέσει από τις 10-09-2024 επίσημη γραπτή πρόταση προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ, πιο κατά την κρίση μας θα ήταν ένα εύλογο αντίτιμο το οποίο θα μπορούσε να υπηρετήσει ο αθλητισμός της πόλης. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ και δεν ξέρουμε γιατί δεν διαβάστηκε η πρότασή μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην ουσία του προβλήματος ο Κόροιβος μέχρι το 2020 όπου έκλεισαν οι αθλητικές δομές και απαλλάχτηκαν τα αθλητικά σωματεία έως το 2023 από τέλη χρήσης των αθλητικών δομών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έδινε μηνιαία στον Δήμο Ήλιδας 360,00€.
Με την πονηρή και ύπουλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 5,00€ ανά προπονητική ώρα, αλλάζει τον υπολογισμό και την φιλοσοφία , μετρώντας ώρες χρήσης.
Με αυτό τον τρόπο καθορισμού του «αντιτίμου» τα 360,00€ για τον Κόροιβο γίνονται περίπου 2.600,00€ τον μήνα!!!!
Αυτό συμβαίνει, διότι ο Κόροιβος έχει σε όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ κ.λ.π) 10 αγωνιστικά ηλικιακά τμήματα (Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαίδες, Μίνι, Κορασίδες, Νεάνιδες κ.λ.π) τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Αθλητικών Ενώσεων της Περιφέρειας, οι οποίες αυτές αγωνιστικές ομάδες θα πρέπει να κάνουν προπονήσεις. Επειδή λοιπόν αυτά τα αγωνιστικά τμήματα είναι πολλά είναι πολλές και οι προπονητικές ώρες που χρειάζονται για πετύχουν τους αθλητικούς στόχους τους. Όλες αυτές οι ώρες αθροίζονται στο τέλος κάθε μήνα και βγαίνει ο λ/σμός των 2.600,00€ που μας ζητάει πλέον η Δημοτική αρχή ως αντίτιμο.
Τα χρηματικά αυτά ποσά μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον Κόροιβο;
Η απάντηση είναι φυσικά και Όχι!!!!
Σύμφωνα με τον αγωνιστικό προϋπολογισμό των τμημάτων ανάπτυξης που έχει στηθεί π.χ για το τμήμα του μπάσκετ για την αγωνιστική σεζόν 2024-25 το σύνολο των Εσόδων θα φτάσει στο ποσό των 19.125,00€ έχοντας 85 περίπου παιδιά υποδομών που θα πληρώνουν για 9 μήνες 25,00€ τον μήνα. Τα αντίστοιχα Έξοδα για την ίδια περίοδο των ίδιων τμημάτων αγγίζουν τα 28.000,00€ (Αμοιβές και Οδοιπορικά προπονητών, ΕΦΚΑ, Έξοδα διεξαγωγής Αγώνων, Έξοδα μετακινήσεων, ρουχισμό, υλικό κ.λ.π).
Όπως όλοι κατανοείται ο προϋπολογισμός είναι ήδη ελλειμματικός κατά περίπου 9.000,00€ όπου θα καλυφθούν από τις εισφορές των μελών και έξτρα συνδρομές των γονιών των αθλητών. Όλη η παραπάνω ανάλυση είναι μόνο για το μπάσκετ, αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα τμήματα!!!! Αυτά είναι γνωστά και στην Γ.Γ.Α μιας και ο Κόροιβος μέσω του Αθλητικού Μητρώου κάνει ετήσιο ηλεκτρονικό απολογισμό αναλυτικότατο εδώ και 5 χρόνια με τα Έσοδα και τα Έξοδα.
Μόνο ο Δήμος Ήλιδας αδιαφόρησε για όλα τα παραπάνω και πάει να τινάξει ότι όμορφο χτίζουμε εμείς και οι προηγούμενες διοικήσεις εδώ και 30 χρόνια, δημιουργώντας ένα Αθλητικό Κόσμημα και Πρότυπο , το οποίο θαυμάζεται, εκτιμάται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελληνική Επικράτεια, εκτός από κάποιους αιρετούς που εάν δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, σίγουρα είναι σε αφασία.
Αρχικά οφείλετε να γνωρίζετε ότι όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου έχουν γίνει με χρηματοδοτήσεις της ΓΓΑ , από προγράμματα και διάφορα επενδυτικά εργαλεία καθώς και με πρόσθετες επιχορηγήσεις από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με αφορμή διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, τις οποίες έφερε στη πόλη της Αμαλιάδας ο Κόροιβος.( Πανευρωπαϊκό μπάσκετ Γυναικών 2003, Πανευρωπαϊκό Παίδων μπάσκετ 2005, Πανευρωπαϊκό μπάσκετ Εφήβων 2006 και 2008).
Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν με χρήματα από το ταμείο του Δήμου, το μόνο που έχει υποχρέωση είναι η λειτουργία και η συντήρηση των εγκαταστάσεων. Άρα πρέπει να πληρώνετε την ΔΕΗ και την μισθοδοσία του υπαλλήλου που έχετε στο αθλητικό κέντρο. Συντηρήσεις έχουν γίνει ελάχιστες εδώ και 20 χρόνια (οροφή που έσταζε, πυρασφάλεια).Ούτε αυτά μπορείτε να κάνετε???
Το αντίτιμο των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων για χρήση Δημοτικών Αθλητικών χώρων όπως διαπιστώσαμε και είναι γνωστό σε όλους σχεδόν του Δήμους της Ελλάδας κυμαίνεται από Δωρεάν έως 150,00€ το ανώτερο τον μήνα για κάθε άθλημα και φυσικά καμία σχέση με τα 2.600,00€ το μήνα που οραματίστηκαν κάποιοι αιρετοί εδώ στην Αμαλιάδα. Τα ποσά αυτά λοιπόν έχουν την λογική να καλύπτουν τα αναλώσιμα, χαρτικά απορρυπαντικά , παρκετέζες σκούπες κ.λ.π Δεν αποτελεί υποχρέωση κανενός ερασιτεχνικού συλλόγου η πληρωμή της ΔΕΗ ενός αθλητικού κέντρου-πέρα της αδυναμίας εξυπηρέτησης- και ειδικά του αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας που σκοπίμως και παραπλανητικά αποσιωπάτε η αλήθεια .
Μας λένε ότι το Αθλητικό κέντρο έχει έξοδα ,χρωστάει 2.000.000,00€ στην ΔΕΗ!!!
Γιατί κύριοι και κυρίες;; ,πείτε την αλήθεια στον λαό να γνωρίζει, από τα φώτα του κλειστού γυμναστηρίου έφτασε ο λ/σμός σε αυτό το ύψος ή επειδή η ΔΕΗ έχει στήσει υποσταθμό στο αθλητικό κέντρο και έχει συνδέσει και τις 2 γεωτρήσεις εκ’των οποίων η μία στέλνει όταν έχει ανάγκη η πόλη νερό στον υδατόπυργο για την ύδρευση, ενώ όλη την καλοκαιρινή σεζόν δουλεύει ανελλιπώς προς τούτο. Μιλάμε για τριφασικές παροχές οι οποίες δουλεύουν με μοτέρ πολλών HP και καταλαβαίνουμε όλοι για τις καταναλώσεις ρεύματος ιδιαίτερα της τελευταίας δεκαετίας.
Καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λειτουργεί παραπλανητικά και να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την βιωσιμότητα και την ζωή άλλων φορέων της πόλης με την τακτική της άγνοιας και του αιφνιδιασμού, πόσο δε όταν μιλάμε για τον Κόροιβο ,που αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της πόλης, παράγει εξωστρέφεια και δείχνει δρόμους προόδου για κάθε υγιή δράση.
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ανακαλεστεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση να αναλυθούν και να συζητηθούν τα δεδομένα και να οριστεί το εύλογο τίμημα.
Κάθε διαφορετική στάση οδηγεί σε διάλυση των αθλητικών οργανισμών, την διάλυση των τμημάτων ανάπτυξης των συλλόγων και τα παιδιά μας τα παιδιά της πόλης μας σε σκληρά και δύσκολα πράγματα.
Ο Αθλητικός Οργανισμός του Κοροίβου είναι από τούδε και στο εξής σε εγρήγορση, συγκαλώντας Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 06-11-2024 και σε συνεννόηση με τα λοιπά Αθλητικά Σωματεία της πόλης θα κορυφώσουμε την αντίδρασή μας και την αντίθεσή μας με κάθε μέσο.
Μακριά τα χέρια σας από τον Αθλητικό μίσχο του Νομού Ηλείας. Κατανοήστε, ενημερωθείτε , αντιληφθείτε τί ψηφίσατε.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!