Μεγάλη νίκη – θρίλερ πήρε ο Κόροιβος στο Κλειστό της Γεωργιανής κόντρα στην ομάδα της Ελευθερούπολης για την 29η αγωνιστική της Elite League, με τελικό σκορ 80 – 81.
Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα με πολύ ισχυρό κίνητρο, αφού για τον Κόροιβο κάθε νίκη τον φέρνει πιο κοντά στην προνομιούχο τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, και για την ομάδα της Καβάλας την απομακρύνει από τα play out και την πιθανότητα υποβιβασμού από την κατηγορία. Μάλιστα, μετά από τις τελευταίες δύο συνεχόμενες ήττες η Ελευθερούπολη βρισκόταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, με τους γηπεδούχους όμως να διατηρούν σταθερά την πρωτοπορία. Με εφαλτήριο αυτό και τη δίψα τους για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στη δεύτερη περίοδο ανέβασαν ρυθμούς κα άρχισαν να αποκτούν διαφορές στο σκορ έναντι του Κοροίβου που μέχρι τα μισά του αγώνα δε βρήκε λύσεις που θα του χάριζαν το προβάδισμα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το φωτεινό πίνακα να γράφει 47 – 44 υπέρ της Ελευθερούπολης.
Τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια διαφορετική τροπή μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Κόροιβος έδειξε άλλο πρόσωπο, πιο βελτιωμένο και τον βρήκε το τέλος του δεκαλέπτου να προηγείται με ένα μικρό προβάδισμα λίγων πόντων.
Κάτι που συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Ελευθερούπολης κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να ισοφαρίσει αλλά και να προσπεράσει στο σκορ παίρνοντας την πολύτιμη νίκη. Μάλιστα στα τελευταία δευτερόλεπτα η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο αφού ο Κόροιβος προηγείτο με έναν πόντο μόλις και χρειάστηκε καλάθι του Γκλάσπερ μετά από κερδισμένο ριμπάουντ. Στη συνέχεια η Ελευθερούπολη ισοφάρισε με τρίποντο του Καμάρα. Τα υπόλοιπα15 δευτερόλεπτα εξελίχθηκαν δραματικά με τους διαιτητές να συμβουλεύονται δύο φορές το βίντεο του αγώνα. Στο τελευταία μόλις τρία δευτερόλεπτα και ενώ η Ελευθερούπολη προηγείτο με δύο πόντους ο Γκλάσπερ πρόλαβε να στοχεύσει για τρίποντο και να πάρει φάουλ. Και με τρεις εύστοχες βολές έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Αμαλιάδας.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ