6.7 C
Amaliáda
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, 2025
ΑρχικήΕιδήσειςΕκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ανδραβίδας - Κυλλήνης

Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Σχετικές ιστορίες

Σαν Σήμερα 19 Ιανουαρίου

18 Ιανουαρίου | 19 Ιανουαρίου | 20 Ιανουαρίου Η 19η Ιανουαρίου είναι η 19η μέρα του έτους κατά το...

Ηλειακό Ημερολόγιο 19-1-2025

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025 Εκδρομή στα Σπήλαια Κάψια, τη Βυτίνα, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, το Ελληνικό, την Καρύταινα και τη...

Η Ήλια Μπούρα, με καταγωγή...

Μεγάλη διάκριση για την ποιήτρια, καταγόμενη από το Δήμο Ήλιδας και συγκεκριμένα από το Χάβαρι, Ήλια Μπούρα. Το Υπουργείο Πολιτισμού...

Με δύο εκδηλώσεις συνεχίζει το ταξίδι του το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στις  22/07/2024  και  στις 28/07/2024. 

Συγκεκριμένα αύριο 23/07/2024 στίς 21:30  στο Σινέ Ρόδον στο Σταφιδόκαμπο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διεθνής συνεργασία για το 2024 με τη συναυλία της πολυφωνικής από την Γερμανική Χορωδία Bemligken. Μαζί με την χορωδία θα βρίσκεται ο  τσελίστας Jonathan Wagner ο οποίος εχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο μουσικής νεότητας Γερμανίας και η φλαουτίστρια Janina Damm, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό μουσικής νεότητος Γερμανίας.

Στις 28/07/2024 στις 21:30 στο Κάστρο Χλεμούτσι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα δοθεί το τρίπρακτο θεατρικό δράμα του Γρηγόρη Ξενόπουλου “Στέλλα Βιολάντη” απο το θέατρο Μεσογείου με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Αλμπέρτο Εσκέναζυ. Πρωταγωνιστούν Παναγής Βιολάντης: Αλμπερτο ΕσκεναζηΜαρία Βιολάντη: Αθήνα Μαυρομάτη, Θεία Νιονια: Καλή Δάβρη,  Νταντης: Απόστολος ΤζίμαςΧρηστάκης Ζαμάνος: Γιώργος ΤριανταφύλλουΣτέλλα Βιολάντη: Σάρα Εσκενάζη.
Σχετικά με το έργο, γράφτηκε το 1901 ως διήγημα με τίτλο Έρως Εσταυρωμένος. Το 1909 ο ίδιος ο συγγραφέας διασκεύασε το διήγημα σε θεατρικό έργο.

Το έργο, μέσα από τον έρωτα της Στέλλας Βιολάντη με έναν νέο, διαπραγματεύεται τη σύγκρουση μεταξύ πατέρα που θέλει να επιβάλλει τον δικό του τρόπο σκέψης και κόρης που θέλει να αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της. Στο έργο στιγματίζεται η αυταρχικότητα του πάτερ-φαμίλια, που τότε είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου προς τα υπόλοιπα εξαρτώμενα απο αυτόν μέλη της οικογένειάς του. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην αθηναϊκή σκηνή το καλοκαίρι του 1909 με πρωταγωνίστρια τη Μαρίκα Κοτοπούλη και έγινε μεγάλη επιτυχία. Με το πέρασμα του χρόνου έγινε από τα κλασικά του ελληνικού θεατρικού ρεπερτορίου. 

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!