19.3 C
Amaliáda
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕκπαίδευσηΕκδηλώσεις από το Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Αμαλιάδας

Εκδηλώσεις από το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Αμαλιάδας

Σχετικές ιστορίες

Θριαμβευτική νίκη για τον Κόροιβο

Επανήλθε στις νίκες η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας επικρατώντας εκτός έδρας, για την τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της...

Το Διοικητικό Συμβούλιο των ιατρών...

Συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Αμαλιάδας κι έγινε η κατανομή των αξιωμάτων...

«Όλοι διασκεδάζουν. Ένας δεν πίνει…...

Στο πλαίσιο της 18ης Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα, που φέτος γιορτάζεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας...

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σημαντικές δράσεις στο χώρο του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Αμαλιάδας, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αφενός και της Πρόληψης – Αντιμετώπισης πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας αφετέρου.
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, έγινε δράση στο θέμα της Ψυχικής Υγείας την 10η Οκτωβρίου, από τον φιλόλογο του σχολείου κ. Γεώργιο Στασινόπουλο με διαδραστική παρουσίαση δεδομένων και σήμανση του ρόλου της στην σύγχρονη κοινωνία και ιδιαίτερα της εμπλοκής της στο εκπαιδευτικό έργο. Παράλληλα έγινε και η πρώτη δράση του Εκπαιδευτικού Ομίλου του σχολείου, αφού η υπερδεκαετής ποιητική ομάδα “Ροές” του Γυμνασίου και του Λυκείου, διάβασε τα δημιουργήματά της για το εν λόγω θέμα, τα οποία γοήτευσαν τους παρευρισκόμενους.
Στην συνέχεια την Τετάρτη 16 του μήνα ολοκληρώθηκε η δράση για την Ψυχική Υγεία, με νέα εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η εξωτερική συνεργάτιδα του Εσπερινού Σχολείου, ψυχολόγος κ. Παναγιώτα Παπακωνσταντοπούλου, που έδωσε τα “φώτα της, ανανεώνοντας την στήριξή της στην σχολική κοινότητα και για το τρέχον σχολικό έτος 2024-2025.
Την επόμενη μέρα κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, με την ιδιαίτερη παρουσία του καθηγητή κ. Βασίλη Παναγιωτόπουλου, ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, πάνω σε θέματα πρόληψης κινδύνων και ανάλογης αντιμετώπισής τους. Η δράση είχε βιωματικό χαρακτήρα και περιελάμβανε επίδειξη δεξιοτήτων, που βοηθούν τους πολίτες – μαθητές να ανταπεξέλθουν αρκούντως σε περιστάσεις δύσκολες, είτε εντός σχολείου, είτε στην υπόλοιπη ατομική και κοινωνική ζωή τους. Οι εκπαιδευτές απάντησαν σε ερωτήσεις της σχολικής κοινότητας, η οποία ενημερώθηκε για ‘‘λύσεις’’ που είναι σημαντικές για τις δύσκολες στιγμές (σεισμούς, ατυχήματα, πυρκαγιές κλπ.), ενώ τέθηκαν σε απλή βάση, θέματα πρόληψης τέτοιων ή άλλων καταστάσεων.
Οι μαθητές σε επόμενες μέρες θα απαντήσουν σε σχετικά ερωτηματολόγια, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί ανάλογη δράση, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και την παρουσία πολιτικών μηχανικών της περιοχής, σε ειδική άσκηση αντισεισμικής προστασίας, που θα λάβει χώρα στο σχολείο.

spot_img
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Εγγραφείτε

spot_img

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό μας

- Παραλάβετε καθημερνά την εφημερίδα Ενημέρωση στο σπίτι ή στο γραφείο

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!