Το Δημοτικό Σχολείο Σαβαλίων επισκέφθηκε ο συγγραφέας Γρηγόρης Χαλιακόπουλος, όπου και είχε μια όμορφη και αξιόλογη συζήτηση παρουσίασης του βιβλίου του με τίτλο «Τα ταξίδι του Φερεϋντουν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο».
Οι μαθητές / τριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων του Σχολείου, έχοντας ήδη γνωρίσει και διαβάσει το βιβλίο, είχαν την ευκαιρία μιας εποικοδομητικής συζήτησης με το συγγραφέα, που αναμφίβολα τους πλούτισε πνευματικά και ψυχικά.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος. Στο παρελθόν εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος των εργαζομένων στην τότε Τράπεζα Πίστεως και μέλος της διοίκησης της ΟΤΟΕ. Κατά τα έτη 1994-1995 εξέδιδε την εφημερίδα «Αίσθηση Λόγου και Τέχνης» την πρώτη free press, μέσα από την οποία προβλήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Συνεργάστηκε δημοσιογραφικά με τις εφημερίδες «Καθημερινή της Κυριακής» «Νίκη» «Επενδυτής του Σαββάτου» «Real News» «Ελευθερία Καλαμάτας» «Έθνος» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος» «Επειδή» «Homme» «Πανόραμα» «Μομέντο» «Paper» και «Εικόνες» με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ έρευνας, πολιτισμού, κοινωνίας και πολιτικής. Το παραμύθι του «Το ταξίδι του Φερεϋντούν», στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του «Αναγνώστη» κατέκτησε τη δεύτερη θέση και ήταν υποψήφιο για το Κρατικό Βραβείο Ελλάδος. Το παραμύθι του «Το μυστικό του Βελισσάριου» με αναφορά στον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο της Νάπολης του 16ου αιώνα, κατέλαβε την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Αναγνώστη. Στο συγγραφικό του έργο είναι και η επιμέλεια βιβλίων μεγάλων ποιητών, όπως του Άνθιμου Μιαούλη του οποίου είναι βιογράφος, απ’ τις εκδόσεις Καστανιώτη ενώ έχει προλογίσει το Λεύκωμα «Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη…» του αγωνιστή χαράκτη Γιώργου Φαρσακίδη. Πρωτοδημοσίευσε το 2009 στον ημερήσιο τύπο την ανέκδοτη εφηβική ποίηση του Κωστή Παλαμά προς την Ισαβέλλα Άννινου, και επιστολές ανέκδοτες του Καζαντζάκη και του Ελύτη, ενώ το 2011 δημοσίευσε την ανέκδοτη ποίηση του Γεράσιμου Μαρκορά και μεγάλο μέρος από τις επιστολές του. Από το 2017 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Κνωσός.
Συνεργάζεται με κέντρα κοινωνικής αλληλεγγύης, και συνεχίζει να αρθρογραφεί σε εφημερίδες, περιοδικά και σε ηλεκτρονικά μέσα με θέμα την κοινωνία και τον άνθρωπο.
Βιβλία του: «Το ταξίδι του Φερεϋντουν», «Το φάντασμα της βιβλιοθήκης», «Θεόφιλος Καΐρης», «Μνήμες ξωτικών», «Το χρώμα της απιστίας», «Τελέσιλλα», «Ο ζωγράφος με τις τρεις πατρίδες» κ.α.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ