Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης μπαίνει σε… αποκριάτικους ρυθμούς! Από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 3 Μαρτίου 2025 (Καθαρά Δευτέρα), θα έχουμε καρναβαλικές εκδηλώσεις παντού! Ο Δήμος και οι τοπικοί σύλλογοι έχουν προετοιμάσει αποκριάτικα δρώμενα και παρελάσεις σε κάθε περιοχή και καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν με κέφι, χαρά και καρναβαλική διάθεση!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 19:00
Μυρσίνη
Η Γκοτσαριά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρσίνης « Ο Δάφνις» θα παρουσιάσει τον Γενιτσαρίστικο Χορό και θα ακολουθήσουν αποκριάτικα δρώμενα.
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025, ώρα έναρξης 09:00 πμ
Λεχαινά
Κρυμμένος Θησαυρός Ενηλίκων Λεχαινών.
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025, ώρα έναρξης 18.00 μ.μ
Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών
Έναρξη Λεχαινίτικου Καρναβαλιού.
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025, ώρα έναρξης 18:30
Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών
Έξοδος Βασιλιά Καρνάβαλου και Παραδοσιακά Δρώμενα από το Χορευτικό τμήμα του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων Λεχαινών.
Σάββατο 01 Μαρτίου 2025
Λεχαινά: Πλατεία Αγίου Δημητρίου Λεχαινών.
Ώρα έναρξης 10:00 π.μ.: Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού.
Βάρδα: Δημαρχείο Βάρδας.
Ώρα έναρξης 10:30 π.μ.: Ποδαράτη Βάρδας.
Ώρα έναρξης 11:00 π.μ.: Λαογραφικό Έθιμο της Αποκριάς Η Γκοτσαριά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρσίνης « Ο Δάφνις» θα παρουσιάσει τον Γενιτσαρίστικο Χορό.
Ώρα έναρξης 11:30 π.μ.: Λαογραφικό Έθιμο της Αποκριάς «Το γαϊτανάκι από τον Σύλλογο Εστία Ανδραβίδας».
Από τις 12:00 έως και τις 18:00: Οι παιδικοί μας φίλοι διασκεδάζουν στην Καρναβαλούπολη.
Ανδραβίδα
Ώρα έναρξης 19:00 : Νυχτερινή Ποδαράτη. Παρουσιάζει ο Γιώργος Τσαλίκης και ο Περικλής Πατσούρης. Μουσική ο dj ο Τάσος Γαβριλιάδης.
Λεχαινά
Κεντρική εκδήλωση ημέρας του Δήμου.
Ώρα έναρξης 19:30: Το λαογραφικό έθιμο του Δήμου με θέμα « Αντάμωμα Γενίτσαρων»
Κυριακή 02 Μαρτίου 2024
Λεχαινά
Ώρα έναρξης 10:00 π.μ.: Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού
Κεντρική Πλατεία Λεχαινών 11:00 π.μ. έως και τις 18:00 μ.μ.: Οι παιδικοί μας φίλοι διασκεδάζουν στην Καρναβαλούπολη.
Στις 15.00 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση ημέρας του Δήμου.
Καρναβαλική Παρέλαση αρμάτων και groups.
Μυρσίνη
Ώρα έναρξης 11:00 π.μ.: Η Γκοτσαριά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυρσίνης « Ο Δάφνις» θα παρουσιάσει τον Γενιτσαρίστικο Χορό.
Στις 17:30: Η Καρναβαλική Παρέλαση.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 03 Μαρτίου 2024
10:00 έως 16:00: Το λαογραφικό έθιμο « Το πέταγμα του Χαρταετού σε Αετοράχη, Αρετή, Κάστρο, Καραβουλεϊκά και Κυλλήνη .
Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με δωρεάν Κούλουμα στους επισκέπτες και στους Δημότες.
Κάστρο
Ώρα Έναρξης: 17:30: Κεντρική Εκδήλωση Ημέρας.
Καρναβαλική Παρέλαση. Παρουσιάζει ο Φάνης Φιτσάλος.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ