14.7 C
Amaliáda
Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕπιχειρήσειςΓεωργίαΠρόγραμμα άρδευσης στα δίκτυα ζώνης Πηνειού από την Τρίτη 17 έως τη...

Πρόγραμμα άρδευσης στα δίκτυα ζώνης Πηνειού από την Τρίτη 17 έως τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Σχετικές ιστορίες

Ιεροί Ναοί αφιερωμένοι στην Παναγία...

Εβδομάδα του Ακάθιστου Ύμνου αυτή που ξεκινά αύριο 31 Μαρτίου 2025. Του Ύμνου που σύσσωμη η Κωνσταντινούπολη, η Πόλη...

Παρέμβαση από τη Διονυσία Αυγερινοπούλου...

Την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των εποχικών πυροσβεστών της Ηλείας και όλης της χώρας ζήτησε με ερώτησή της...

Ηλειακό Ημερολόγιο 30-3-2025

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025 Ο Μορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυγιάς «Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή σε Σπήλαιο Λιμνών, Πλανητέρο, Καλάβρυτα,...

Την εφαρμογή παροχής στη κεντρική διώρυγα μεταφοράς αρδευτικού νερού, από το φράγμα Πηνειού Ηλείας, 17 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο (17 m3/sec), για τη λειτουργία του συνόλου των δικτύων (ανοικτών και κλειστών), από την Τρίτη
17 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 π.μ., έως την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχέτευσης έως τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024, όπου θα ληφθεί καινούργια απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τα μετεωρολογικά δεδομένα, καθώς και τις πιθανές βροχοπτώσεις που επικρατήσουν στην περιοχή.

  1. Ο Γ.Ο.Ε.Β. υποχρεούται στην τήρηση του παραπάνω προγράμματος άρδευσης στα δίκτυα Ζώνης Πηνειού Ηλείας.
  2. Ο Γ.Ο.Ε.Β. θα πρέπει να συστήσει στα υδρονομικά του όργανα την στενότερη παρακολούθηση της αρδευτικής διώρυγας, τη ρύθμιση των οργάνων και την καλύτερη διανομή ύδατος, έτσι ώστε κανένας υπερχειλιστής να μην λειτουργήσει άνευ λόγου και να μην υπάρχουν απώλειες αρδευτικού νερού.
  3. Οι Τ.Ο.Ε.Β Πηνειού Ηλείας υποχρεούνται στην απόλυτη εφαρμογή των κανονισμών άρδευσης. Οι υδρονομείς και οι φύλακες έργων, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τη σωστή και ορθολογική άρδευση, εκ μέρους των παραγωγών και να παρεμβαίνουν άμεσα.
  4. Οι αρδευτές των δικτύων Πηνειού Ηλείας οφείλουν να συμμορφωθούν με τους αρδευτικούς κανονισμούς των Οργανισμών και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για ορθολογική χρήση νερού σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τη πρόληψη ζημιών από υπερχείλιση ή διήθηση σε παρακείμενα κτήματα και δρόμους, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υδρονομικών οργάνων του Οργανισμού.
    Η εν λόγω απόφαση θα επικαιροποιείται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τα αποθέματα νερού, καθώς και την τήρηση των ανωτέρω από τους εμπλεκόμενους.
spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!