12.7 C
Amaliáda
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕιδήσειςTρία σχολεία της Ηλείας στο Bravo Schools 2024

Tρία σχολεία της Ηλείας στο Bravo Schools 2024

Σχετικές ιστορίες

«Άναμμα της Φωτιάς» και Κούλουμα...

Στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας γιορτάζουν με το έθιμο του «Ανάμματος της Φωτιάς», το οποίο θα γίνει το Σάββατο 1...

Το RUN AMALIADA έκοψε την...

Το Run Amaliada έκοψε την πίτα του με ευχές για εποικοδομητική δρομική χρονιά.Το φλουρί κέρδισε ο Νίκος με την...

Εκπληρώνεται το τάμα προς την...

82 χρόνια μετά έφτασε η στιγμή η υπόσχεση ευγνωμοσύνης, το τάμα - δέηση και ευχαριστώ στην Παναγία που από...

Tρία σχολεία της Ηλείας, το Νηπιαγωγείο Χαβαρίου, το 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, συμμετείχαν στο Bravo Schools 2024 τον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους στον οποίο καταγράφονται οι προτάσεις των μαθητών για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Με το αλφαβητάρι του σχολικού εκφοβισμού σπάμε τη σιωπή!
Η εργασία είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών σχολείων:
Του Νηπιαγωγείου Χαβαρίου, του 13ου Νηπιαγωγείου Πύργου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.
Αποτελεί συνέχεια της δράσης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου, με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».
Οι μαθητές της Δ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου δημιούργησαν ένα διαφορετικό αλφάβητο θέλοντας να δείξουν την αντίθεσή του στον σχολικό εκφοβισμό.
Το αλφάβητο αυτό το μοιράστηκαν με τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία (Νηπιαγωγείο Χαβαρίου και 13ο Νηπιαγωγείο Πύργου) και με τη σειρά τους οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, αναζήτησαν στο διαδίκτυο τα 24 γράμματα του αλφαβήτου. Στη συνέχεια, τα ζωγράφισαν και τους έδωσαν ανθρώπινη μορφή. Συμπλήρωσαν δηλαδή το κεφαλάκι, τα χεράκια και τα ποδαράκια τους.
Και τα τρία σχολεία εργάστηκαν ταυτόχρονα και με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, και συγκεκριμένα του εργαλείου Animated Drawings, έδωσαν κίνηση στα γράμματα – ανθρωπάκια θέλοντας να τους δώσουν ζωή!
Τους έδωσαν όμως και φωνή ηχογραφώντας τις φωνές τους!
Τις φωνές όλων! Μικρών και μεγάλων!

Επίσης στο ίδιο πρόγραμμα συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Αυγείου σε συνεργασία με το Νηπιαγωγείο Καλυβίων Ήλιδας.

spot_img

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!